Dorombach, "piticul" lui Vîntu, este un impostor: frunza căzuse de la nevastă-sa, nu de la Udrea (Update)

Categorie: BlogrollDezinformarediversiuneEXPORTinvestigmafie romaneascaManipulare prin presaPresa

Priviti-i mecla. Apoi priviti-i steaua rosie de pe ceas! reveniti apoi la ranjet! El este!...

Priviti-i mecla. Apoi priviti-i steaua rosie de pe ceas! reveniti apoi la ranjet! El este!…

Cel care şi-a revendicat, pe blog, descoperirea plagiatului din brandul turistic al României, Cristian Dorombach (sus) este un impostor. Fie pentru că, aşa cum am arătat în postarea anterioară, el a făcut parte dintr-o echipă de diversionişti a cărei sarcină a fost de a crea şi a întreţine, ulterior, întregul scandal al „frunzei”, fie pentru că şi-a revendicat descoperirea plagiatului deşi, conform propriei lui neveste, el însuşi este un plagiator!

În primul caz, al imposturii puse în scenă, cineva mi-a atras atenţia, printr-un comentariu, asupra unui mesaj apărut pe contul de Neogen twitter al piticului lui Vîntu. Mesajul este următorul:

Dorombach neogen

@Petreanu Conor Gildea Learning & Innovation Centre Dublin n/a Ireland„.

Personal, cred că este vorba despre o informaţie (privind date de identificare ale celui care ar fi realizat site-ul changetransport.com) transmisă la orele 9:45 (deci la 10 minute după postarea pe blog) lui Vlad Petreanu (el are id-ul „petreanu”), fostul director al ştirilor de la Antena 3 şi actual prezentator la acelaşi post tv. E posibil fie ca între Dorombach şi Petreanu să existe o mai veche relaţie, fie una de conjunctură. Cert este că după transmiterea acestei informaţii, Antena 3 a preluat materialul postat de Dorombach şi a declanşat atacul mediatic.

Interesant mi se pare însă şi un alt aspect. Mesajul de pe twitter (preluat pe Neogen), anterior celui amintit, este unul trimis bloggerului Zoso, amic, aşa cum rezultă de aici, cu piticu. Iată ce-i transmitea Dorombach lui Zoso, la orele 9:05, deci cu o jumătate de oră înainte de postarea care avea să-l scoată din anonimat:  

zoso

@ZOSO DA, IO NU POT PENTRU CĂ-MI LIPSEŞTE CEVA DIN PHP„. 

Ce era musai să facă piticul în php, sau îi sugera zoso să facă în acest limbaj? Nu ştiu. M-am uitat însă pe blogul lui zoso, să văd dacă are vreo legătură cu brandul turistic atacat pe 29 iulie şi am fost surprins să constat că, o zi mai devreme, acesta postase un text numit „Exerciţii de brand„(!) Şi tu, Brutus?

doromb

Aşadar, zoso, amicul piticului, arunca petarde despre brand, înainte ca el să fie aruncat în aer. E drept, omul nu prea ştie despre ce trebuia să vorbească, dovadă că îşi dă cu presupusul despre opţiunile de slogan pentru „brandul de ţara şi nu, cum era corect, adică pentru…”brandul turistic naţional„. Ciudat, cu o oră înaintea lui Zoso, acelaşi piticu scria despre acelaşi subiect, doar că, din nou, era mai exact decât zoso. El ştia exact care era „sloganul de ţară” (observaţi că şi zoso şi piticu vorbesc de slogan/brand de ţară, deşi brandul de ţară, care se referă la promovarea României, nu a turismului, este altceva ).
În după amiaza lui 29 iulie, data atacului mediatic, Zoso revine şi cere pedepsirea vinovaţilor de plagiatul frunzei:

„darea in judecata a firmei, recuperarea banilor, demisia ministrului, refacerea logoului de catre o firma competentă (propun brandient), astia ar fi pasii intr-o societate normala”

zice Zoso, după ce-i aduce lui piticu elogiile cuvenite, imediat sub titlul postării (Great find by Piticu).

Anca1

Doar că, şi aici revenim la impostor, corect ar fi fost „Great find by NEVASTA LUI Piticu!”, în cazul în care, să zicem, Dorombach n-ar fi participat conştient la o diversiune plănuită cu mai multe săptămâni în urmă. Ce legătură are nevasta piticului cu frunza?

Pai aceasta a declarat, pe blogul său, că ea a descoperit frunza, dimineaţa, când, plictisindu-se la serviciu, a căutat-o pe net!

Anca2

Iată, în toată splendoarea sa, dezvăluirea Ancăi Dorombach (nevasta), postată sub titlul „Norocul prostului. Cum am declanşat un mare scandal de presă”:

„Totul a pornit pe la 6 şi ceva dimineaţa după ce am văzut logoul prezentat de Mediafax. (…)

Pur şi simplu am avut senzaţia că e o frunză pe care am mai văzut-o undeva. Ştiu că sună stupid, dar ăsta-i adevărul. Şi cum nu aveam nimic mai bun de făcut, mi-am băgat căştile în urechi, am dat drumu la TV tuner ca să mă uit la jurnal şi am început să mă uit la tot felul de logouri până am ajuns pe site-ul cu pricinina : http://changetransport.com.

„Dezvăluirea” de mai sus în cazul în care este reală şi nu face parte tot dintr-un scenariu de famiglie, a fost făcută la orele 19:03, adică la aproape 10 ore după „dezvăluirea” asumată de soţ. Între timp, piticul devenise vedeta mogulilor, eroul lor naţional, după ce Ciutacu îl declarase, la Antena3, un blogger independent.

Soţul, sau bloggerul "independent" DOROMBACH, e angajatul lui Vîntu

Soţul, sau bloggerul „independent” PITICU, e angajatul lui Vîntu

Un blogger independent angajat de ani mulţi ca project manager la Realitatea lui Vîntu.

Şi, mai nou, ca soţ al nevestei lui innocente care găseşte’ntr-o oră ce alţii nu găsesc într-un an. Dealtfel, şi soţia piticului a fost angajata lui Vintu, la aceeaşi firmă…

Update: 1. Am primit, prompt, de la bloggerul Zoso, un mesaj în care nu spune nimic altceva decât că bat câmpii cu graţie, deşi el nici măcar cu graţie n-o face. Eu am prezentat, ca o curiozitate, mesajul primit de el de la piticu, plus campania comună anti-brand făcută de cei doi, iar el îmi spune ce e aia php, sau îmi explică ce e aia enumerare. „Îi sugeram sa faca o chestie tehnica pe blog, fara legatura cu scandalul frunzulita” – mi-a explicat Zoso, într-un mesaj transmis pe e-mail. Pentru că s-a arătat deranjat de publicarea mesajului, considerându-l o chestiune privată (intimă şi „cu drepturi de autor”!), în  vreme ce eu l-am considerat o replică, am decis să-l scot de pe blog.

Update 2. Am verificat dialogul purtat în dimineaţa lui 29 iulie pe reţeaua twitter, între Zoso şi Dorombach. Ele nu au legătură cu logoul sau brandul turistic al României. Era vorba despre accesarea site-ului lui zoso, după o updatare cu w3cache. Cât priveşte mesajul transmis de Dorombach lui Vlad Petreanu de la Antena3, el răspundea, cum am bănuit, unei întrebări de-a acestuia (
Mă, ai dat lovitura, al cui e site-ul ăla?”).

Dan Badea