Mafia lui Vanghelie: Finul Gheorghe Rizea, şeful mascaţilor, pe mână cu interlopii (II) – UPDATE

Categorie: Blogrollcoruptie justitiecoruptie politicacrima organizatadiversiuneexport 3investigLumea interlopamafie romaneascaPresaSecuritate nationala

383076_234745173260295_1247740419_n

Un al doilea membru important al clanului Vanghelie, cu subordonare şi legături vechi în lumea interlopă, este chiar şeful “mascaţilor” din România, colonelul Gheorghe Rizea.

Numirea acestuia în fruntea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei (BSIJ), “Vlad Ţepeş”, este, astfel, una dintre cele mai flagrante dovezi că interlopii controlează deja un sector extrem de important din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI). De ce? Pentru că orice intervenţie împotriva vreunui interlop sau a vreunui clan din lumea interlopă va fi cunoscută, de regulă şi cu 24 de ore înainte, de către Rizea, deci de către Naşul Voicu şi, mai departe, de către Marian Vanghelie&Co.

Gheorghe Rizea

Gheorghe Rizea

 

Există astfel riscul ca interlopii, care cotizează unde trebuie, să nu fie niciodată găsiţi acasă de către mascaţi, indiferent ce şi câte crime au comis. Iată de ce inconştienţa unor politicieni corupţi pune în pericol, în cel mai înalt grad, siguranţa şi securitatea cetăţeanului român.

Deşi informaţiile privind trecutul lui Gheorghe Rizea sunt, la liber, atât în presă cât şi în blogosferă, doar interesele de tip mafiot care guvernează MAI au făcut ca acest personaj să ocupe o atât de importantă poziţie în Jandarmeria română. Responsabil de această numire este nimeni altul decât proaspătul revocat din fruntea MAI, Dan Nica.

luptator ACVILA, in decor

luptator ACVILA, in decor

Imediat ce a preluat şefia BSIJ, Rizea a reuşit să desfiinţeze Grupul Special de Protecţie şi Intervenţie (GSPI) din MAI, ACVILA, o echipă de elită compusă din profesionişti antrenaţi şi pregătiţi să intervină în orice condiţii şi împotriva oricărui infractor de pe teritoriul ţării (foto dreapta – luptător în aşteptarea ordinului de intervenţie). Miza desfiinţării grupului ACVILA este, pe de o parte, dorinţa lui Rizea de a prelua comanda şi controlul total al luptătorilor respectivi şi, pe de altă parte, o răzbunare mai veche faţă de fostul şef al Brigăzii de Intervenţie a Jandarmeriei, generalul Lucian Pahonţu, şeful de azi al SPP.

Cine şi al cui este Gheorghe Rizea?

col Gh. Rizea inspectandu-si subordonatii

col Gh. Rizea inspectandu-si subordonatii

Gheorghe Rizea (foto sus, stânga) este, înainte de toate, finul mafiotului Cătălin Voicu – Naşul. Am prezentat, în prima parte a acestui material, câteva informaţii despre acest Voicu, un „logănar” universitar ajuns azi senator în Parlamentul României şi vicepreşedinte al comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Rizea recunoaşte, oricând, că îi e dator pe viaţă Naşului Voicu:

 

Gh Rizea pe câmpul de luptă, aşteptând ordinul mafiotului Voicu

Gh Rizea pe câmpul de luptă, aşteptând ordinul mafiotului Voicu

„Este naşul meu şi aş merge pentru el şi în Iad dacă mi-ar cere, pentru că ştiu că m-ar aduce înapoi. El m-a mai adus înapoi din morţi de două ori”

O descriere pe cât de scurtă pe atât de sugestivă, a lui Rizea, a fost publicată pe site-ul Semper Fidelis şi sună astfel:

seful BSIJ este un sofer plutonier din MApN, transferat la SPP, racolat de mafia lui Mitica Iliescu si Catalin Voicu (al carui fin a devenit intre timp), avansat ofiter fara studii, ulterior lipindu-se de o diploma Bioterra. Nu cunoaste nici macar o limba straina, nu poate articula doua fraze coerente, dupa cum s-a putut vedea la televizor, si si-a impuscat propriul ciine care, nemaisuportind sa fie chinuit, si-a castrat stapinul„. (adică l-a lăsat fără coaie!)

Tare, nu? Dacă un singur rând de mai sus este adevărat, atunci individul nu are ce să caute într-o funcţie de o asemenea importanţă. Asta într-o ţară normală, nu într-una în care structurile mafiote controlează politicul, sau agramatul Vanghelie controlează până şi Ministerul Învăţământului.

Originar din Costeşti-Argeş, Gheorghe Rizea devenea în 1990 şofer MApN, după ce a absolvit Şcoala de Subofiţeri şi Maiştri Militari de Tancuri Auto din Piteşti. Iată cum descriu colegii săi, refugiaţi pe Semper Fidelis, primii ani ai ascensiunii lui Rizea:

„În acelaşi an (1990) este facut pachet si expediat, prin detasare, la USPP (actualul SPP), obtinind la prima sa apreciere de serviciu calificativul BUN. In mica structura de mercenari de atunci si-a gasit repede jucarii pe masura cerebelului sau, reusind in mai putin de un an sa fie impuscat accidental in git, in poligonul de tragere, de catre un coleg pe care se apucase sa-l trozneasca. In 1992 este transferat la SPP (meapenistii rasuflind usurati ca au scapat de el) si in 1994 este avansat la gradul de plutonier. Este perioada in care talentele sale de bataus si recuperator sint observate de conducere si colegi. Cine conducea la acea vreme SPP? Mitica Iliescu. Corect, Dumitru Venicius Iliescu (foto stânga). Cine mai misuna (mai precis se rostogolea) colegial prin institutie? Catalin Voicu!”

Ulterior, Gheorghe Rizea devine aghiotantul lui Nicu Anghel, noul şef al SPP. La Cotroceni se schimba garda, venise Emil Constantinescu, iar şmecherii din subordinea lui Dumitru Iliescu trec în economia de piaţă, le recuperări, trafic de informaţii, pază şi protecţie etc etc. Cătălin Voicu trece, astfel, în rezervă, iar Rizea este tras „pe linie moartă”. În 1999, Naşul şi Finul termină în tandem Facultatea de Drept din cadrul Univeristăţii Bioterra. Devenit intelectual, Gheorghe Rizea trece rapid la metehne specifice mafiei ţigăneşti: recuperări, şantaje, ameninţări, loviri, tentativă de omor şi alte grozăvii. Au existat, la acea vreme, mai multe plângeri penale înaintate atât de colegi de-ai lui din SPP, cât şi de asociaţi în firme cu membri ai reţelei de tip mafiot în care era angrenat ofiţerul. Cazurile sunt deja de notorietate.

Iată, ca mostră, un fragment din declaraţia lui Cornel Donişan, un fost maior SPP care a fost stâlcit în bătaie şi torturat de Gheorghe Rizea şi Ciprian Sora, celebrul luptător de K1.

Gheorghe Rizea, la antrenament, pozându-se in ninja, după ce un câine l-a lăsat fără ouă

Gheorghe Rizea, la antrenament, pozându-se in ninja, după ce un câine l-a lăsat fără ouă

 

Maiorul Donişan s-a adresat organelor de cercetare penală acuzându-i pe cei doi mardeiaşi că au acţionat la ordinul generalilor Dumitru Iliescu (la acea dată consilier prezidenţial al lui Ion Iliescu) şi Dumitru Ciobanu, fost şef al contrainformaţiilor din SIE.

„Ghemuit de durere de la coastele rupte, aproape fara cunostinta, am fost sugrumat cu antebratele pana aproape mi-am pierdut rasuflarea. Am fost amenintat cu moartea, cu distrugerea. Ciprian Sora (foto stânga) a scos un cutit din buzunar si m-a amenintat ca ma omoara. M-am aparat de cutit ridicand mana stanga, moment in care am fost taiat la mana. Din cap imi curgea sange, nu credeam ca voi supravietui bataii si le-am spus ca voi face tot ce-mi cer pentru a-i determina sa nu ma omoare. Mi-au luat ceasul si bratara si tot ce aveam in buzunare”

Ulterior, o altă victimă, Gheorghe Tiron, a depus plângere la poliţie acuzându-i pe aceeiaşi indivizi de pătrundere cu forţa în societatea pe care o administra, de ameninţări, injurii şi de sustragerea de documente de către membrii clanului Dumitru Iliescu (neamuri şi mardeiaşi, doi dintre cei din urmă fiind Gheorghe Rizea şi Ciprian Sora).

Gheorghe Rizea, sntrenandu-se cu un subordonat

Gheorghe Rizea, antrenandu-se cu un subordonat

O descriere a sistemului şi stilului de lucru al lui Gheorghe Rizea şi al acoliţilor săi o face un anume Nicolae Bara, fost director de marketing al uneia dintre firmele clanului. Nicolae Bara a adresat un memoriu, în decembrie 2005, generalului de brigadă Lucian Pahonţu, directorul SPP.

Subsemnatul Bara Ionel Nicolae, cu domiciliul in Bucuresti (…), va aduc la cunostinta urmatoarele fapte in legatura cu Rizea Gheorghe, cadru SPP :

„L-am cunoscut pe Rizea in anul 2000, cind acesta era garda de corp al doamnei Iulia Dobrin si responsabil cu securitatea fabricii Tricorelon, situata pe soseaua Trafic Greu. Un prieten al meu – Istrate Ion – originar ca si Rizea din orasul Pitesti, lucra in acelasi dispozitiv pe post de adjunct al serviciului de paza. Cu aceeasi ocazie l-am cunoscut pe Sora Ciprian, apropiat lui Rizea, care era responsabil cu pregatirea fizica a angajatilor dispozitivului de paza. In acelasi an Rizea ne-a pus in legatura pe mine si pe Istrate Ion cu Toader Florian, spunindu-ne ca acesta doreste sa infiinteze o firma privata de paza. Dupa o perioada de discutii, in anul 2001, am pus impreuna bazele firmei Grup Guard Bucuresti SA. Istrate Ion a fost “numit” de catre Rizea ca director executiv, iar concubina lui Istrate ca actionar cu 20%. Eu am ocupat functia de director marketing. Intre timp Rizea se intorsese in cadrul SPP, dar avea in continuare influenta in cadrul noii firme, dat fiind ascendentul pe care-l avea asupra lui Istrate Ion. Rizea se lauda permanet ca nasul sau de cununie este Catalin Voicu, un personaj foarte puternic la Cotroceni, ce detinea functia de consilier prezidential pe probleme de ordine publica si paza.

Datorita acestei legaturi de familie, Rizea ne-a asigurat de protectia lui in cazul unor eventuale controale ale IGP-ului si de sprijinul sau in obtinerea de contracte. Tot Rizea a conceput si realizat materialul publicitar pentru Grup Guard. In acest scop a venit la sediul nostru insotit de unul din subalternii sai din SPP, avand armament si echipament din dotarea SPP. Pentru aceste servicii, Istrate Ion ii oferea lunar diferite sume de bani. Istrate Ion m-a trimis de citeva ori la domiciliul lui Rizea pentru a-i inmana plicuri ce contineau intre 3 si 7 milioane lei vechi. In aceasta perioada Rizea Gheorghe s-a mai ocupat cu obtinerea aprobarilor necesare infiintarii firmei Anaconda Security SA, in beneficiul unui investitor pe care nu il cunosc. La realizarea materialelor publicitare pentru aceasta firma (film si pliante), Rizea a folosit de asemenea subordonati si echipament-armament din cadrul SPP. Interesul lui Rizea pentru domeniul show-business s-a mai materializat dealtfel si intr-un videoclip pentru trupa pop Candy. De asemenea, in 2002 a realizat un alt material publicitar pentru una din firmele de paza controlate de Dumitru Iliescu. Actiunea a avut loc in incinta fabricii de mobila Armob din soseaua Andronache, cu concursul intregii echipe SPP de interventie antitero aflata in subordinea sa, plus dotarea aferenta. Mentionez ca si la Tricorelon, cu ocazia inaugurarii serviciului de paza, Rizea a realizat o demonstratie de lupta in genul celor pe care le facea in cadrul SPP. La acea filmare, in prezidiul spectator a asistat alaturi de patronii fabricii si d-ul Voicu Catalin, nasul lui Rizea, figura acestuia aparand in materialul brut al filmarii. Tot in perioada “Tricorelon”, stiu ca Rizea impreuna cu unul din angajatii pazei au batut un politist care a avut nefericita idee de a controla legalitatea amplasarii dispozitivului de paza. Incidentul a fost rapid musamalizat in urma unui telefon pe care Rizea l-a dat nasului sau.

185203_130629907005156_3385125_n

Spre sfirsitul anului 2002 am depistat o serie de nereguli grave in contabilitatea firmei Grup Guard. Am cerut in repetate rinduri lui Istrate Ion si lui Toader Florian sa-mi dea lamuriri, dar acestia amanau tot timpul sedinta generala a actionarilor. La inceputul lunii februarie 2003 urma sa ma deplasez in Ungaria unde avea loc reuniunea anuala a IBSSA (International Bodyguard and Security Services Association). I-am anuntat pe Toader si Istrate ca la intoarcerea mea voi angaja un expert contabil care sa faca o evaluare externa a contabilitatii, urmind ca ilegalitatile sa fie scoase la lumina. Toader si Istrate mi-au spus ca cel mai bine ar fi ca eu sa plec din firma si sa cedez actiunile in favoarea unui nou actionar pe care urma sa-l indice Rizea. Toader mi-a explicat ca date fiind bunele sale relatii cu Rizea, cu generalul Pitulescu (care i-a cedat lui Toader nr-ul auto B-01-AAA), cu seful Politiei Capitalei – dl Tutilescu (caruia i-a renovat apartamentul din soseaua 11 iunie si biroul de la Politia Capitalei) si cu prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, Iacob Marius (care intervenea pe langa adjunctul IJP Ilfov – Haisan- la orice problema a lui Toader), orice demers de-al meu pe cale legala va fi stopat. Mi-a subliniat si faptul ca sotul contabilei Grup Guard si Grup Construct (Suciu Liliana) este ofiter de politie cu functie importanta in departamentul de imagine al IGP. In urma refuzului meu de a ceda, am fost sunat de catre Rizea care mi-a pus in vedere “sa nu fac valuri” si sa plec din firma, aducandu-mi aminte cata putere are nasul sau, cat de usor imi poate “fabrica un dosar” si cat de repede mi se pot intimpla “accidente”.

Dupa intoarcerea mea de la Budapesta, ma aflam – pe data de 13 februarie 2003 in jurul orei 20 – la restaurantul Irish Pub de la Piata Unirii in compania d-lui colonel (cred SRI) Anghel Ion. I-am povestit acestuia intreaga situatie, cerind un sfat competent. Dl Anghel l-a sunat pe Charlie (colonel SPP Gheorghe Marinescu) invitand-ul la discutie. In timpul discutiei, am fost sunat de catre Rizea care mi-a cerut sa vin la sediul firmei Grup Guard pentru a-mi “explica” ce trebuie sa fac in urmatoarele zile si in ce conditii trebuie sa parasesc firma. Stiam ce inseamna “explicatiile”, caci Rizea impreuna cu Sora Ciprian mai dadusera cu putin timp in urma niste “explicatii” de o rara violenta unui alt actionar al unei firme de paza (caz mediatizat de ziarul ZIUA in anul 2002). Atunci, dl Anghel l-a sunat de pe telefonul meu pe Rizea si s-a recomandat ca fiind avocatul meu. I-a cerut lui Rizea explicatii in legatura cu amestecul sau in problemele unei firme private, amintindu-i acestuia incompatibilitatea cu functia de ofiter SPP. L-a atentionat pe Rizea ca aceasta situatie va ajunge la urechile directorului Naghi. Rizea a inceput sa urle si sa injure, spunind intr-un limbaj colorat ca in cadrul SPP el este intangibil, ca chiar daca directorul Naghi ar afla de aceste lucruri, nu se vor lua nici un fel de masuri. Rizea a precizat ca Naghi este doar o marioneta ghidonata de Dumitru Iliescu si de nasul sau Voicu Catalin. Ne-a amenintat ca ne va pune droguri in masini si va aduce zece martori care sa confirme ca santem traficanti de droguri. A spus ca-i rupe picioarele d-lui Anghel si ca-l arunca de la fereastra daca-l prinde in biroul lui Naghi, etc. Toata aceasta discutie a fost ascultata si de Charlie. Dupa incheierea discutiei, d-ul Charlie a spus ca el este prea mic pentru a lua vreo initiativa impotriva lui Rizea si ca toti angajatii SPP stiu ca Rizea este protejat la nivel inalt de persoanele amintite. Atunci am aflat si eu ca de fapt nasul lui Rizea – Voicu Catalin – este reprezentantul SPP in CSAT. Dl colonel Anghel a sunat in acel moment la biroul directorului Naghi si a cerut secretarei acestuia o intrevedere urgenta pentru a doua zi la prima ora.

In zilele urmatoare, d-ul Anghel mi-a povestit cum a decurs intrevederea cu directorul Naghi: Anghel l-a sunat pe Rizea din biroul sefului SPP pentru ca acesta sa se convinga personal de lucrurile povestite. A urmat aceeasi discutie, aceleasi afirmatii in acelasi limbaj. Dl Naghi a spus ca-l poate da afara din SPP pe Rizea, dar ca “ar fi pacat” caci Rizea si Sora Ciprian “sant baietii nostri” si sant foarte buni luptatori. A tinut sa-si intareasca spusele aratindu-i d-lui Anghel poze cu Rizea si Sora “in actiune”. D-ul Naghi a promis atunci ca Rizea nu se va mai amesteca in afacerea Grup Guard.

Cu toate acestea, Rizea a avut in continuare mana libera in ceea ce priveste Grup Guard. La scurt timp el a facut o sedinta generala cu toti angajatii Grup Guard, anuntandu-i ca el ”il reprezinta pe cel mai puternic om din serviciile de informatii din Romania” si ca din acel moment intreaga activitate a Grup Guard va fi coordonata de el. In luna mai a anului 2003 am depus la Parchetul Buftea plangerea penala cu numarul 15391 (cu o completare in anul 2004, depusa la Parchetul de pe langa Inlata Curte de Casatie si Justitie). Au urmat doua expertize contabile care arata clar infractiunile in forma organizata savarsite de Toader si Istrate cu complicitatea unor firme din orasul Brasov controlate de cetateni din Republica Moldova (Cerpo srl, Domo Consulting srl), a directorului Sucursalei BCR Otopeni (Apopei Daniel), a unui inspector din Directia Finantelor Publice Brasov (Calaican Laurentiu – Fincont srl), etc. Am primit in continuare amenintari cu moartea, atat eu cat si familia mea (tatal meu a depus o plangere la Sectia 11 Politie in acest sens). Toader si Istrate au cumparat prin intermediul lui Rizea firma Anaconda Security SA si au preluat peste noapte toate contractele si toata dotarea Grup Guard. Desi dl Belcaru de la directia Paza si Ordine a IGP a fost sesizat in aceasta privinta, “verificarile” pe care le-a facut au trecut sub tacere realitatea. Nici sesizarile privind cazierul “curat” pe care l-a obtinut Istrate Ion prin intermediul lui Rizea nu au avut urmari. Multumita acestui cazier alb Istrate este acum actionar al Anaconda Security SA alaturi de familia sa si de fosta secretara a Grup Guard. Am sesizat aceste aspecte tuturor autoritatilor competente ale statului. Se pare insa ca nimeni nu are curajul sa ancheteze acest nucleu de criminalitate organizata cu ramificatii in zonele inalte ale puterii.

Gheorghe Rizea, la coafor

Gheorghe Rizea, la coafor

In anii care au trecut, am asteptat inlaturarea directorului Naghi si deparazitarea SPP. Schimbarea recenta la varful SPP mi-a dat curajul de a face cunoscute aceste lucruri unei conduceri preocupate cu adevarat de eficacitatea si eficienta, precum si de onoarea institutiei. Sper ca de data aceasta nevoia de dreptate, a mea si a multor altora, sa nu ramana o vorba goala. Cred ca e timpul sa se puna capat fricii pe care Naghi si protejatii sai au indus-o in interiorul si exteriorul SPP. In acest sens, intentionez sa depun la Parchetul Militar o plingere impotriva lui Rizea Gheorghe. Va pot pune oricand la dispozitie documente, pentru a va oferi o perspectiva completa asupra subiectului”.

După acest memoriu, dar şi după alte informaţii ajunse la noua conducere a SPP, cu privire la isprăvile lui Rizea, acesta a fost obligat să-şi ia tălpăşiţa. La data plecării din sistem era nici mai mult nici mai puţin decât şeful serviciului CONTRATERORISM (!!) din SPP. A înfiinţat, ulterior, în 2008, o firmă de protecţie şi pază, Black Wolf Security Consulting. În acelaşi an a devenit „consilierul” personal al celuilat cap al clanului, deputatul Viorel Hrebenciuc.

66582_394056893995788_60507057_n

La începutul lui 2009, după numirea lui Dan Nica în funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, Gheorghe Rizea a fost plasat de clanul Vanghelie în funcţia de consilier al ministrului pe probleme de ordine publică. De aici,cu ajutorul unui alt general de poveste (acuzat inutil de corupţie), Costică Silion, şeful Jandarmeriei române, Rizea a preluat BSIJ.

Rizea, in operatiunea de compromitere a Unitatii de Elită ACVILA

GHEORGHE Rizea, in operatiunea de compromitere a Unitatii de Elită ACVILA

Prima măsură, cum am arătat deja, a fost să desfiinţeze grupul ACVILA, elita forţelor de intervenţie din MAI. Ca să discrediteze acest grup de profesionişti şi să justifice oarecum trecerea luptătorilor respectivi în subordinea sa, Gheorghe Rizea a făcut celebrul spectacol televizat în care a arătat naţiunii diverse materiale găsite în magazia ACVILA (schiuri, clăpar, prezervative etc etc- foto dreapta). Operaţiunea i-a reuşit de minune,el având sprijinul necondiţionat al lui Dan Nica, un individ a cărui misiune era cât pe ce să fie încununată cu succes. Noroc cu decizia de revocare.

Cioclul ACVILA (CU FES)

Cioclul ACVILA cu fes şi „breloc” in picioare, la microfon

Cât de importantă era misiunea pusă pe umerii lui Nica rezultă din luările de poziţie ale clanului Vanghelie după revocarea ministrului Administraţiei şi Internelor, susţinut la scenă deschisă de Ion Iliescu şi Adrian Năstase, adică de doi dintre cei mai importanţi protectori ai mafiei româneşti.

In finalul acestui episod prezint un scurt film documentar despre profesioniştii de la ACVILA, grup desfiinţat de gaşca Nica&Rizea&Silion&Voicu&Iliescu&Vanghelie&Co. dar de care avem atâta nevoie…

(Va urma)

UPDATE: 1.Pe site-ul Semper Fidelis a apărut astăzi, orele 15:38 următoarea veste: „Informaţie pe surse: Rizea figurează de ieri internat în spital„. S-o fi speriat de aruncarea peste bord a celor din interiorul MAI, care l-au pus acolo unde se află (Nica&Silion)? Că eu n-am spus nimic nou…Sau, mă rog, aproape nimic.
UPDATE 2. Un cititor imi semnaleaza că, în seara asta Gheorghe Rizea ar fi fost demis. Iată mesajul, postat la Comentarii: „bursa zvonurilor de seara spune ca, microbul GR fost demis…Doamne ajuta…s-a mai dus unul…felicitari Dane„. Informaţia nu e confirmată din alta sursă, deci, deocamdată e doar un zvon plăcut urechii.

©Dan Badea