Stenograme Vintu-Sergiu Toader, despre jurnalistii din Realitatea Media: "Nu sunteţi liberi, nene. Vă convine, lucraţi, nu vă convine, plecaţi, ce mare căcat!"

Categorie: Blogrollcrima organizataDezinformareEXPORTJustitieLumea interlopamafie romaneascaManipulare prin presaPresaSecuritate nationala

Vîntu – Sergiu Toader (30 noiembrie 2009): „Cu mogulul nu te joci“
Vintu despre Băsescu:Cred că cea mai mare tâmpenie care a făcut-o imbecilul ăsta este că m-a ales pe mine ţintă, încă de acum un an de zile.(Dacă) Era băiat deştept, venea la supt p…, îmi sugea p… frumos, spunea sărut mâna pentru masă şi cu asta basta„.
SERGIU TOADER - creatorul masinariei de dezinformare a lui Vîntu

SERGIU TOADER – creatorul masinariei de dezinformare a lui Vîntu

„S.O.VÂNTU: – De ce crezi că e atât de disperat? E disperat că ştie că pierde.
SERGIU TOADER :- Măi, dar e fantastic cum… deci incredibil… Ăsta cu caseta a jucat un rol important şi chiar dacă 44% cred că e trucată, îşi păstrează opţiunea de vot, nu?
S.O.VÎNTU: Da tati, da. Adică pe români îi doar în p…, ei s-au presetat deja.
SERGIU TOADER. – Da, am înţeles.
S.O.VÎNTU- Da măi, e trucată şi du-te în p… mă-tii că tot nu te votez. Alegătorii lui: ” Da, măi, e adevărat, i-a dat o labă şi unde dă Băsescu, creşte”, vorba imbecilului ăla de Macovei.
SERGIU TOADER. – Da, corect.
S.O.VÎNTU: – Asta e treaba. Adică eu cred că este… îţi arată toată treaba asta faptul că (înjură – n.n.) cu mogulul nu te joci.
SERGIU TOADER. – Mamă!
S.O.VÎNTU: – Cred că cea mai mare tâmpenie care a făcut-o imbecilul ăsta este că m-a ales pe mine ţintă, încă de acum un an de zile. Era băiat deştept, venea la supt p…, îmi sugea p… frumos, spunea sărut mâna pentru masă şi cu asta basta. Că loviturile mari, boul dracu’, nu cu presa i le-am dat ci cu capacitatea mea de combinaţii şi de joc.
SERGIU TOADER. – Naşpa! Acum trebuie să ne pregătim să-l omorâm pe Geoană (râde – n.n.).
S.O.VÎNTU- Dar este elementar, dragă Watson (râde – n.n.). Păi, presa trăieşte din sânge, f…, puroaie, de unde trăieşte presa?! Din fapte pozitive?! Ce dracu’! Da, dragă Sergiu”.

S. Toader: Corect.
S.O. Vintu: Si cu asta, basta! Deci, aici trebuie sa ai oameni de cea mai buna calitate si foarte bine organizati. 300 de la Termopile. Motivatie, determinare, antrenament, organizare, iarasi, si ei s-au batut cu ai lui Darius de cu zori si pana-n seara. Deci, asta e treaba, batranelul meu prieten. Nu te ambala, sa nu-ti para rau. Tu iti organizezi acum o afacere ca lumea, care tine cont strict de interesele de business, nimic altceva, nu mai avem cauze personale decat aia de a face profit.
S. Toader: Nu-mi are rau ca o fac, imi pare rau ca am facut-o mare atunci.
S.O. Vintu: Nu conteaza, asta e alt job, nu conteaza. Niciodata, eu niciodata nu ma uit in urma. Te rog sa ma crezi, ca am 54 de ani, batrane, am o viata cumplit de zbuciumata, cumplit de zbuciumata, cu 1 miliard de erori, miliarde de erori. Am stat in scandal de cand ma stiu, de cAnd m-am nascut eu sunt in centrul oricarui scandal. |ntelegi, batrane? Dar, daca ar fi s-o iau de la capat, Sergiu, crede-ma ca as merge exact pe acelasi drum. Nu-mi reprosez nimic din ceea ce am facut.
S. Toader: Tu vorbesti serios?
S.O. Vintu: Pe cuvantul meu de onoare, nimic, e viata mea.
S. Toader: Dar de ce, ca sa te aperi sau cum, ca nu inteleg.
S.O. Vintu: Poftim?
S. Toader: Adica de ce nu-ti reprosezi nimic, ca sa te aperi, sa nu-ti mai creezi alte probleme sau…
S.O. Vintu: Dar de ce sa-mi creez probleme mentale?
S. Toader: Sa nu te vulnerabilizezi psihic, inteleg.
S.O. Vintu: Asculta, tati, ma uit inainte. Mai am atatea miliarde de greseli  de facut, stau sa ma uit la alea vechi? Ce, sunt nebun?
S. Toader: Decat sa le faci pe aceleasi… Nu-ti trebuie altele noi?
S.O. Vintu: Eu nu mi-am repetat greselile. Stai, nu ca le-am repetat! Nu mi le reprosez, dar nici nu le-am repetat, Deci asta e treaba, batranelule. Eu, intotdeauna, am creierul deschis la nou, sunt deschis la noile greseli.
S. Toader: Da.
toader1
toader2
S. O. V: Deci, nu-mi reprosez nimic din ceea ce am facut. Diferenta dintre Vintu pe care l-ai cunoscut acum cativa ani si cu care ai lucrat si Vintu de astazi este ca astazi imi conduc afacerea in baza unei experiente personale destul de ample.
S. TOADER: Ai facut lucruri…
SOV: Nu, acum imi construiesc o organizatie care sa raspunda intereselor mele de business, businessul meu fiind doar media. Deci, practic, raspunde si intereslor ei. Ca nu vede drumul, sa fie sanatoasa, il vad eu si pe ala merg.
S. TOADER: Auzi, nu mai e timp acuma, dar vreau odata sa iti spun ce inseamna din punctul meu de vedere. Nici nu cred ca te intereseaza, dar trebuie sa iti spun acest enunt pe care ti l-ai tras acum, de curand, pentru fiecare perioada la tine…
SOV: Acest enunt pe care mi l-am tras de curand va tine pe toata perioada in care eu sunt in businessul asta.
S. TOADER: Trebuie sa-ti reamintesc ca ai fost in businessul asta de la inceput si daca vrei o sa iti spun cum l-ai construit si ce ti-a adus el tie.
SOV: Repet: nu ma intereseaza absolut… Stiu exact, destul de bine, ce daune mi-a produs, ce avantaje mi-a produs.
S. TOADER: Asta vroiam sa-ti spun.
SOV: Nu, nu, stiu si pagubele pe care le-am avut, stiu si avantajele pe care le-am avut. Stiu si pagubele pe care le am astazi, si avantajele pe acre le am astazi. Tu crezi ca vorbesti cu un cretin, mi se caca mustele in gura?
S. TOADER: Nu, dar spui, adica, ca nu ai condus tu, de parca, sa-mi bag p…, baa da, ai fost la butoane.
SOV: Nu, am fost la butoanele  unei organizatii construite de tine, Sergiu. Lasa-ma dracului in pace! Care, atunci cand am vrut sa apas un buton, n-a functionat cum am avut eu nevoie si cu asta, basta! Acum va actiona, va functiona in conformitate cu nevoile mele. E atat de simplu!    
toader7
S. TOADER: Abia ne-a credibilizat…
SOV: Opreste-te. Organizatia nu s-a comportat ca o organizatie, cu interese clare, obiective clar asumate, pentru ca nu era capabila, nu era construita sa procedeze in felul asta. De aia, n-am niciun regret, s-a intamplat, la revedere, am vazut, nu mai repet aceeasi greseala. Vreau o organizatie capabila sa raspunda la comenzi in timp real si asta construiesti tu acolo. Iar deciziile pe care le vom lua stricamente din perspectiva businessului, nimic care sa tina cont de vreo chestie, care sa tina cont de simpatii sau de antipatii.
S. TOADER: Am inteles.
 SOV: M-ai inteles, batrane?
 S. TOADER: Absolut.
S. O. VåNTU: Mi se pare absolut firesc, Sergiu, mi se pare absolut firesc, e normalitate.
S. TOADER: Principalul obiectiv al oricarui business e sa produca, sa genereze revenue. Nu generezi revenie, p… mea, nu esti.
S. O. V: Asta e, deci stai in permanenta ancorat la piata, vezi ce vrea piata, cum vrea piata si in functie de asta. Fara simpatii, fara… La americani mi-a placut teribil de cand eram copil chestia asta, domnule, nimic personal, doar business. Eu nu slujesc cauza PNL, PSD, fereasca Dumnezeu! N-am o problema personala cu PDL, nu sunt mai rai decat ceilalti, nu sunt mai escroci decat ceilalti. Numarul de lichelism este imprastiat in mod egal in clasa politica romAneasca. In mod egal!
S. TOADER: Absolut.
SOV: Nu pot sa am o simpatie suplimentara pentru unii in defavoarea celorlalti.
S. TOADER: Corect. Auzi, nu vrei sa ne mai enervam si maine?
SOV: Dar nu m-am enervat, Sergiu. Nu stii cum sunt eu? Sunt vehement, perorez.

S. TOADER: Nu stii ca si eu la fel”

Vîntu – Sergiu Toader: 6 martie 2010
 

„S.O. VÎNTU: Ăsta este modul de abordare corect, pe care trebuie să-l adoptăm. Ei au transformat-o iarăşi într-o cauză, dar nu e o cauză personală. Te rog să mă crezi că mie, mititelul Boc mi-e simpatic. Ai cuvântul meu de onoare, e un tiripici simpatic. Mă amuză dorinţa lui de a arăta că se bate pe burtă cu oamenii, că a făcut la viaţa lui de toate, că a băut şi palincă, a făcut şi tâmplărie, s-a dus şi cu caprele…
S. TOADER: … a condus aia, cum îi zice, fanfara…
S. O. VÎNTU: A condus şi fanfara… Mă amuză omuleţul, mi-e simpatic. Ai cuvântul meu de onoare, dacă am vreo chestie personală cu el sau cu vreunul dintre miniştrii cabinetului lui. Este o chestie, vorba americanului, just business. Dacă în locul lui Boc ar fi fost Mugur Isărescu, acelaşi tratament l-ar fi avut. Înţelegi, Sergiu?
S. TOADER: Da.
S. O. VÎNTU: La fel îl futeam pe Mugur Isărescu, fără să clipesc, cu toate că ştii ce respect am pentru acel individ. Dacă interesele mele de business ar fi cerut-o, nu stăteam pe gânduri, Isărescu caca, e rău, dacă aste mi-ar fi adus două puncte de rating. Corect sau nu e corect?
S. TOADER: E corect, da.
S. O. VÎNTU: Ăsta e jocul. Şi, neavând nimic personal, derapajele pe care le fac băieţii ăştia sunt inadmisibile.
S. TOADER: Da.
S. O. VÎNTU: Asta e tot. Băi, nu suntem în război, proştilor! Lucrăm calm, cu metodă, şi atunci e şi mai puternică treaba, tati, când lucrezi calm, cu metodă.
S. TOADER: Da, pentru că devine mult mai credibil, corect.
S. O. VÎNTU: Ştii s-o faci?
S. TOADER: Da.
S. O. VÎNTU: M-ai înţeles, bătrâne?
S. TOADER: Da.
S. O. VÎNTU: Ăsta este jocul, n-am nevoie de istericale, n-am nevoie de derapaje. Am nevoie doar de creier, eu acum lucrez strict cu creierul, nu lucrez cu patimă. Dacă în timpul războiului cu Băsescu am pus şi patimă, a fost o chestie personală, acum nu mai este, acum este o chestie strictamente de afaceri. Trebuie să am rating ca să-mi iau bani din piaţă. Punct şi nimic altceva.
S. TOADER: Corect.
S. O. VÎNTU: Că trebuie să hrănesc o armată de câteva mii de oameni, simplu ca bună ziua, nimic personal.
S. TOADER: O facem… armata aia… o să rămânem, cum se numeau, pâlcuri. O să rămânem cete şi pâlcuri.
S. O. VÎNTU: Nu, o să rămânem o structură mult mai mică, dar extrem de bine organizată şi extrem de eficientă. La ce i-a folosit lui Geoană că a avut sub curul lui toată România, aproape? Băsescu a avut o grupare mică, dar a dracului de bine organizată.
S. O. VÎNTU: Nu, acum îmi construiesc o organizaţie care să răspundă intereselor mele de business, businessul meu fiind doar media. Deci, practic, răspunde şi intereselor ei. Că nu vede drumul, să fie sănătoasă, îl văd eu şi pe ăla merg.
S. TOADER: E corect. Pentru mine e important şi ce am construit eu la comanda ta.
S. O. VÎNTU: Alo! N-ai înţeles! A fost o etapă. Eu nu-mi reproşez, băiatule, a fost o etapă.
S. TOADER: OK.
S. O. VÎNTU: A fost o etapă care a avut şi bune, şi rele. Fără discuţie! De-aia nu stau să fac o analiză pe ce a fost bun, ce a fost rău. Ştiu ce am nevoie astăzi, astăzi am nevoie de o organizaţie să răspundă comenzilor mele, ca la Audiul pe care îl am. Am dat de cheie, a pornit, am întors cheia pe stânga, s-a oprit.
S. TOADER: Absolut!
S. O. VÎNTU: De asta am nevoie.
S. TOADER: Eu, când mă întorc, să ştii că lucrurile nu pot fi… Oamenii pot fi manipulaţi. Manevraţi, cu rezultate foarte nasoale.

toader3

S. O. VÎNTU: Eu nu manipulez pe nimeni, oamenii trebuie să creadă ceea ce este: este organizaţia lui VÎNTUşi răspunde la comanda lui VÎNTU.
S. TOADER: Asta vreau să le spun.
S. O. VÎNTU: Corect.
S. TOADER: Că, altfel nu ştiu cum se construieşte.
S. O. VÎNTU: Dar nu vreau altceva, nu mă interesează, nu vreau să comunic o falsitate, adică: Băi, sunteţi liberi!
S. TOADER: Nu, nu.
S. O. VÎNTU: Nu sunteţi liberi, nene. Vă convine, lucraţi, nu vă convine, plecaţi, ce mare căcat!
S. TOADER: Exact asta vroiam să-ţi spun, când mă întorc acolo, la butoane, asta trebuie să le spun oamenilor, pentru că mi-ai cerut să fac asta, asta fac, să-mi bag p… dacă nu. Într-adevăr, dacă ai nevoie de asta, îţi garantez, o să fie o construcţie beton, foarte eficientă.
S. O. VÎNTU: Da, bătrâne, de asta am nevoie, de o construcţie foarte eficientă, să răspundă comenzilor economice la care este supusă. Nimic altceva. Asta încerc… În sfârşit, ne-am clarificat! Dar asta trebuie comunicat în clar, care vrei rămâi, care vrei, pleci. Eu nu vreau să manipulez, să prostesc pe nimeni, eu sunt foarte corect. În general, cu oamenii sunt corect.
S. O. VÎNTU: Mâine, dacă fac o înţelegere cu Băsescu, Moşule, sunt cu tine, din momentul acela am dat ordin în organizaţie şi organizaţia este cu Băsescu. Punct. Fără abateri de genul fac înţelegere cu ăla şi mă trezesc două fete cinci castele.
S. TOADER: Mhî.
S. O. VÎNTU: Nu se poate aşa ceva. Nu ştiu dacă m-ai înţeles.
S. TOADER: Ba da.
S. O. VÎNTU: Că, pe undeva, ura acelui individ este justificată de atitudinea, nu de către mine, că nu eu am dat ordinul ăsta, de atitudinea editorială a oamenilor de acolo şi de suptul p… prin batistă, pe care l-am practicat eu. Sunt de acord, e şi greşeala mea majoră.

toader41

 

toader5

S. TOADER: Adică ce am făcut noi naşpa?
S. O. VÎNTU: Băi, tati, noi, adică eu aveam o relaţie de non combat cu Băsescu. Războiul real a început cu Băsescu din momentul în care a apărut pe Realitatea Tv două fete cinci palate şi am început să ne luăm de Ioana Băsescu, să o f… pe aia în gură până la loc comanda, chestie care l-a deranjat pe părintele Ioanei Băsescu în mod vizibil, spunând: Păi, f… morţii mă-ti, una vorbim, başca ne înţelegem, mi-o tragi pe la spate, băi, Manea slutul şi urâtul? Eu ce p… mea ţi-am făcut să te iei de copilul meu în halul ăsta?, reacţie pe care ai fi avut-o şi tu, aş fi avut-o şi eu, când e vorba de copilul meu.
S. TOADER: Corect.
S. O. VÎNTU: Mai ales când ştiu cum mi l-a dat pe Mihaiu afară din Deltă, da?
S. TOADER: Da.

toader6

S. O. VÎNTU: Bă, aveam o relaţie bună cu el şi mă trezesc că-mi trage o muie şi-mi şi transmite ţi-am tras-o prin gură. Păi băi, p…, una ne-am înţeles, alta faci? Nu e normal ca organizaţia, în momentul în care avem interese clare, de business, nu de altă natură, că totul se reduce la business, tati, să poată funcţiona corect? Avem o înţelegere cu Băsescu, trebuie să fim capabili să o respectăm, fără să manipulăm nimic, ci pur şi simplu printr-o dispoziţie în staţie, începând de astăzi suntem tovarăşi cu Băsescu. Punct şi de la capăt, aşa se joacă jocul ăsta, că altfel te surprinzi… Azi eşti în poziţia în care toată lumea te urăşte, pentru că n-ai fost clar şi precis într-o parte sau alta. Ai mers ca pişatul boului. Am decis că luptăm împotriva lui Băsescu, toată organizaţia trebuia să lupte împotriva lui Băsescu cu toate armele.

S. O. VÎNTU: Opreşte-te. Organizaţia nu s-a comportat ca o organizaţie, cu interese clare, obiective clar asumate, pentru că nu era capabilă, nu era construită să procedeze în felul ăsta. De-aia, n-am niciun regret, s-a întâmplat, la revedere, am văzut, nu mai repet aceeaşi greşeală. Vreau o organizaţie capabilă să răspundă la comenzi în timp real şi asta construieşti tu acolo. Iar deciziile pe care le vom lua le vom lua strictamente din perspectiva businessului, nimic care să ţină cont de vreo chestie, care să ţină cont de simpatii sau de antipatii.
S. TOADER: Am înţeles.
S. O. VÎNTU: M-ai înţeles, bătrâne?
S. TOADER: Absolut”.

Dan BADEA