Independentul Grivco: Klaus Iohannis

Categorie: Blogroll

Mogulul Dan Voiculescu i-a invitat aseară, la sediul firmei Grivco, pe liderii mineriadei parlamentare care a dărâmat guvernul Boc. Geoană, Antonescu şi Bela au bătut, chipurile, palma cu privire la numele noului premier: Klaus Iohannis, primarul Sibiului. Numai că, în urmă cu puţin timp, „independentul” Iohannis a declarat că despre această numire a discutat cu liderul PNL în urmă cu mai mult timp, atunci când Antonescu a fost la Sibiu.

Am discutat despre această chestiune, printre altele, atunci când l-am avut în vizită la Sibiu pe domnul Crin Antonescu (…). Întrebarea dânsului a fost dacă în principiu sunt dispus să discutăm chestiunea aceasta (a acceptării postului de premier în noul guvern -n.m), am fost de acord şi, evident, dacă în parlament apare în viitorul mai apropiat sau mai îndepărtat situaţia ca o majoritate parlamentară să dorească să discute cu mine, sunt dispus s-o fac” – a declarat primarul Johannis pentru postul tv. al copiilor lui Sorin Vîntu.

Asta înseamnă că discuţia a fost pe 3 octombrie 2009, deci cu trei zile înainte de depunerea moţiunii de cenzură (6.oct.).

Pe de altă parte, cum se ştie, PSD a aprobat apoi numirea lui Bogdan Olteanu în funcţia de viceguvernator al BNR şi este de presupus că această mutare halucinantă (orice absolvent al facultaţii de Finanţe-Bănci ar fi mai bun decât acest individ) a făcut parte din planul mineriadei PNL+PSD, la pachet cu acceptarea primarului de etnie germană, Iohannis, la conducerea guvernului de la Bucureşti.

Nu este exclus ca propunerea pentru Iohannis să fi fost venită, în realitate, de la PSD (Geoană a avut şi el cuvinte de laudă la adresa acestuia, când a vizitat în urmă cu două luni Sibiul!), dar pentru a nu primi un posibil refuz s-a ales varianta folosirii ca momeală a lui Crin Antonescu, această „fată în casa” lui Patriciu.

La fel, eu cred că şi dezavuarea publică de către Patriciu a lui Bogdan Olteanu, face parte tot din diversiunea lansată de complotişti pentru abaterea atenţiei de la planurile de preluare a controlului direct al principalelor instituţii centrale.

Nu în ultimul rând, strategul PNL (Patriciu) a fost, recent, alaturi de proaspăt-căsătoritul Crin Antonescu la Tivoli-Italia, ocazie cu care s-au pus la punct, departe de ochii curioşilor, ultimele aranjamente. Nu trebuie pierdut din vedere nici că Patriciu îi este dator vândut, pentru Petromidia, lui Adrian Năstase, deci mariajul PSD-PNL este bine stropit cu bani de culoarea petrolului.

Revenind la complotul „minerilor” din parlament, este de presupus că pe 7 octombrie negocierile pentru numele noului premier erau deja terminate, dovada fiind anunţul făcut de Cozmin Guşă pe un site unde se lansează de regulă doar dezinformări. Guşă anunţa astfel negocieri PSD plus PNL plus UDMR pentru semnarea protocolului unei noi coaliţii parlamentare care va da viitorul premier după căderea guvernului Boc II, deşi, în realitate, negocierile fuseseră deja terminate.

Aşadar, toate discuţiile de aseară, dar şi de astăzi, nu sunt decât jocuri mediatice, de imagine, pentru liderii noii majorităţi parlamentare, sau praf aruncat în ochii unor bizoni precum CTP sau Maricica din Urlaţii de Vale.

Cea mai importantă lovitură de imagine a dat-o Dan Voiculescu (nume de informator „Felix”), mogulul în casa căruia s-a parafat, chipurile, înţelegerea pentru persoana noului premier. Sunt convins că azi-noapte a dormit fericit că i-a răzbunat pe fraţii-moguli în războiul lor cu Traian Băsescu.

Istoria va consemna, desigur, faptul că noul posibil premier se va numi Independentul Grivco. Asta dacă nu cumva preşedintele va fi de altă părere…

©Dan Badea