Uniforme cu caschetă în vârf de gât

Categorie: BlogrollEXPORTPresaSecuritate nationala

Update 2(orele 18.00) Noul ministru de interne este Constantin Traian Igaş, fostul lider al grupului PD-L din Senat.
Update 1 (orele 11.00): Ministrul conspiratorVasile Blaga, şi-a înaintat demisia de onoare. Urmează fătălăii ierarhic inferiori.  
casc heta
Vineri, 24 septembrie, am văzut în ce hal de degradare a ajuns poliţia română. Dincolo de faptul că este una dintre cele mai corupte instituţii din România, că toţi şefii caschetelor au, fără excepţie, averi imposibil de justificat, vile, limuzine de lux şi conturi în bănci care nu pot fi obţinute din salariul de bugetar, ci doar din şpăgi, poliţia română este o instituţie al cărei unic scop este de a apăra şi de a  impune legea, nicicum de o încălca.

Vineri am văzut însă o turmă de derbedei în uniformă cu caschetă în vârf mărşăluind pe străzi şi înjurându-i pe premierul şi pe preşedintele României, cu gesturi şi comportament de aurolaci. Poliţişti cu cefe şi guşi pătrate, pregătiţi la şcoala profesională de la Câmpina, sau luaţi direct din producţie şi gradaţi la locul de muncă, grohăiau nemulţumiţi că li s-a micşorat leafa lor de bugetari de lux.

Aveau, cu sporuri cu tot, minimum 20 milioane lei lunar, cam cât câştigă un profesor cu 20 de ani vechime. Acum au rămas la minimum 15 milioane. Cum să apere ei legea doar pe atâţia bani?! Li s-a tăiat 25% din salariu, la fel ca profesorilor, medicilor, militarilor, funcţionarilor publici şi celorlalţi bugetari, iar asta i-a scos din sărite şi primul lor gest a fost să încalce legea. Să dea cu cascheta de pământ. Să înjure. Să zbiere. Să latre şi să grohăie pe străzi. Poliţişti-derbedei cu mentalitate de infractor mărunt, care e capabil să scoată şişul ca să te buzunărească. I-am văzut pe stradă şi abia acum am înţeles de ce miliţienii de pe strada mea -şi sunt destui! – au toţi, fără excepţie, limuzine de lux.

politist cu GUSA si CEAFA PATRATA

politist cu GUSA si CEAFA PATRATA

Funcţionari publici civili, dar cu statut special, poliţiştii-derbedei au ieşit la miting în uniformă şi cu pistolul agăţat la şold ca să-şi demonstreze bărbăţia, să-şi impresioneze muierile, sau amantele mâncătoare de seminţe şi proţăpite în faţa televizorului, ca vitele, ca să-şi vadă masculul cum râgâie dezarticulat „jos Băsescu!”. Sau să răspundă la telefon şi să ridice cascheta rânjind de-a’mboulea atunci când sunt sunaţi să li se spună că sunt filmaţi şi apar la teveu.

Nu ştiu cine i-a selectat şi le-a dat aviz să intre în poliţie. Personal, cu astfel de jigodii în uniformă eu unul mă simt în pericol. Dealtfel, cred că pot să-i număr pe degete pe poliţiştii în ochii cărora am observat, până acum, în peste 45 de ani, un licăr de inteligenţă.

Poliţiştii care au ieşit pe străzi nu ştiu ce înseamnă să fii şomer. Nu ştiu ce înseamnă să lucrezi la patron. Nu ştiu ce e aia piaţă liberă, concurs, performanţă profesională, ca să nu mai vorbesc de conceptul de profesionalism. Poliţiştii-derbedei de pe străzi au fost obişnuiţi să-şi primească lunar salariul de profesor universitar, în paralel cu şpaga din parcare, din piaţă, sau din spatele blocului.

Toader Paraschiv, o "javra cu mustata"

Toader Paraschiv, o „javra cu mustata”

Poliţiştii-derbedei sunt cei fără de care poliţia română ar fi performantă. Dacă 6000 de poliţişti ne despart de instaurarea şi respectarea legii în ţara asta, atunci cei 6000 de indivizi ar trebui daţi afară din poliţie. Cu şefi cu tot. Concediaţi. Sunt sute de mii de şomeri care ar concura să le ia locul. Cu ce e mai bun un poliţist-derbedeu decât un profesor sau un inginer şomer?

Dacă aş fi ministru de interne, i-aş concedia pe toţi cei care, încălcând legea, au mărşăluit vineri, până la Cotroceni şi i-au strigat şefului statului român, ales democratic, „Ieşi afară, javră ordinară!”. Iar pe cei care şi-au aruncat caschetele dincolo de gard, i-aş da pe mâna Parchetului Militar. Pentru ofensă adusă însemnelor României. I-aş concedia pe şeful Jandarmeriei, generalul locotenent Olimpiodor Antonescu (ce nume de mâncător de seminţe!), cu adjuncţi cu tot, dar şi pe şeful IGPR, Petre Tobă. Aş institui reguli stricte de admitere în poliţie şi aş stopa, „la sursă”, pătrunderea derbedeilor în această structură. I-aş testa pe toţi şi n-aş permite ca greutatea unui poliţist să depăşească înălţimea lui. Aş ascunde toţi guşaţii în birouri şi nu le-aş permite să poarte uniformă. Le-aş verifica periodic loialitatea faţă de instituţie, de cetăţean, de ordine şi legalitate…

Vineri, derbedeii din poliţie au executat ordinele unor mafioţi. Dacă ăştia ar fi fost militari, în cazul unui război ar fi trecut de partea inamicului, pentru că au mentalitate de trădător. De jigodie. De „javră ordinară”, cum zic ei.

trapez

Un derbedeu cu fata de trapez, infiltrat şi un tablagiu

Care şi câte sunt drepturile derbedeilor în uniformă cu caschetă în vârf, prevăzute în statutul poliţistului? Dacă citeşti legea, îţi faci cruce. Jigodiile au cu mult mai multe drepturi decât clase absolvite. Astfel, conform legii, derbedeul-poliţist care-şi permite să-l numească „javră ordinară” pe şeful statului român are mai multe drepturi decât oricare dintre noi. Iată-le: 

cascheta politie

(1) Politistul are dreptul la:
a) salariu lunar, compus din salariul de baza, indemnizatii, sporuri, premii si prime, ale caror cuantumuri se stabilesc prin lege. Salariul de baza cuprinde salariul corespunzator functiei indeplinite, gradului profesional detinut, gradatiile, sporurile pentru misiune permanenta si, dupa caz, indemnizatia de conducere si salariul de merit;
b) ajutoare si alte drepturi banesti, ale caror cuantumuri se stabilesc prin lege;
c) uniforma, echipament specific, alocatii pentru hrana, asistenta medicala si psihologica, proteze, precum si medicamente gratuite, in conditiile stabilite prin hotarare a Guvernului;
d) locuinta de interventie, de serviciu, sociala sau de protocol, dupa caz, in conditiile legii;
e) concedii de odihna, concedii de studii si invoiri platite, concediu fara plata, in conditiile stabilite prin hotarare a Guvernului;
f) concedii medicale pentru: caz de boala, prevenirea imbolnavirilor, refacerea si intarirea sanatatii, accidente produse in timpul si din cauza serviciului; concedii de maternitate, pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 3 ani, ingrijirea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani, precum si in alte situatii, in conditiile stabilite prin lege;
g) bilete de odihna, tratament si recuperare, in conditiile stabilite prin hotarare a Guvernului;
h) pensii, in conditiile stabilite prin lege;
i) indemnizatii de instalare, de mutare, de delegare sau de detasare, precum si decontarea cheltuielilor de cazare, in conditiile stabilite prin lege;
j) decontarea cheltuielilor de transport in cazul mutarii in alte localitati si o data pe an pentru efectuarea concediului de odihna, in conditiile stabilite prin hotarare a Guvernului;
k) incadrarea activitatii in conditii deosebite sau speciale de munca, potrivit legii;
l) portul permanent al armamentului din dotare sau achizitionat personal, in conditiile legii;
m) asigurare de viata, sanatate si bunuri, in conditiile stabilite prin hotarare a Guvernului;
n) tratament medical in strainatate pentru afectiuni contractate in timpul exercitarii profesiei, in conditiile stabilite prin hotarare a Guvernului;
o) asistenta juridica asigurata de catre unitate, la cerere, in cazul cercetarii sale pentru faptele comise in timpul sau in legatura cu exercitarea atributiilor de serviciu.
(2) Armamentul dobandit personal se detine dupa pensionare pe baza permisului obtinut, in conditiile legii. 

Şi dacă au atâtea drepturi, cum îşi permit să iasă în stradă şi să-şi înjure preşedintele?  Explicaţia este simplă: sunt proşti! Ce poţi să-i ceri unuia care a absolvit şcoala profesională? Cum să priceapă el că statul român e prea sărac pentru a mai susţine excesele şi că, pentru câteva luni, toţi bugetarii trebuie să strângă cureaua? Cum să înţeleagă ceafă-dublă, sau creier-înjumătăţit ce este aia criză? El e poliţist şi vrea bani…Dacă nu-i dai, te înjură de mamă sau pune mâna pe piatră.

Pe de altă parte, începând de vineri, mafia PSD-PNL a exploatat la maximum jigodismul derbedeilor cu caschetă, iar omologii din presă ai poliţiştilor, angajaţi pe moşia lui Vîntu, Voiculescu şi Patriciu, au aberat continuu pe tema conflictului dintre Băsescu şi Poliţie.

Comparativ însă cu poliţiştii, jigodiile din presă au salarii de zeci de ori mai mari. Cea mai mare dintre ele, mai mare până  şi decât şantajistul Chirieac, este Cristian Tudor Popescu, un derbedeu adânc infiltrat în presă şi promovat de mafiotul Sorin Vîntu. Acest inginer şi scriitor ratat, pripăşit la cotidianul Gândul, este cu siguranţă bugetar de vreme ce reacţionează cu atâta mizerie în gât. „Nici nu ştiu ce e mai groaznic: poliţiştii care strigă la Cotroceni „ieşi afară, javră ordinară!” şi îşi aruncă cascheta pe asfalt sau preşedintele care se pişă pe autoritatea Poliţiei în statul român„- scrijeleşte CTP, pe gardul lui Sârbu.

Jigodia care a scris aceste rânduri a fost mulţi ani preşedintele Clubului Român de Presă şi premiantul mafiotului Vîntu la Gala lui Tatulici. Este un idol fals, creat special de Vîntu, pentru a lansa în presă astfel de diversiuni. După mintea acestui gândac, tot Băsescu este de vină! De ce? Pentru că dacă a renunţat la serviciile poliţiştilor-derbedei, a jigodiilor cu caschetă, subminează autoritatea poliţiei.

Care poliţie, măi, popescule? Huliganii scoşi în stradă de sclavii lui Vîntu, Voiculescu, Ponta şi Antonescu reprezintă poliţia română? Eu cred că, dimpotrivă, acelea sunt rebuturile din poliţie care trebuie identificate şi concediate cât mai rapid. Aştept concedierile în masă, care să includă şi capii jandarmeriei şi poliţiei, sau demisia ministrului Vasile Blaga

Dan Badea