Şantajistul Dan Diaconescu, prins între primarul din Zărand și…Marius Locic

Categorie: Blogrollcrima organizataDezinformareEXPORTinvestigJustitieLumea interlopaManipulare prin presaspalare de bani

– Un escroc infiltrat în mass media bântuie prin România proştilor –

dan-diaconescu-catuse-octav-ganea

Reţinerea lui Dan Diaconescu (foto Mediafax) pare a avea şi alte motive decât cele invocate oficial de către procurorii anticorupţie.
Conform agențiilor de știri, Dan Diaconescu este acuzat de șantaj și împotriva sa a fost emisă o ordonanță de reținere de 24 de ore.

Procurorii DNA l-au pus sub învinuire pe Dan Diaconescu, acestuia fiindu-i aduse la cunoştinţă acuzaţiile de şantaj şi ameninţare în legătură cu primarul comunei arădene Zărand, Ion Moţ.
În rezoluţia de începere a urmăririi penale faţă de Dan Diaconescu – datată 18 iunie – se arată că acesta, „în calitate de administrator şi realizator de programe la postul OTV, a exercitat acte de ameninţare, atât în mod direct, cât şi prin intermediul lui Dorel Petru Pârv, cu scopul de a determina persoana vătămată, Ion Moţ, primarul comunei Zărand, judeţul Arad, să dea o sumă totală de 200.000 euro”. (…) Sub presiunea acestor ameninţări, din suma pretinsă iniţial, ediul din Zărand a plătit efectiv 30.000 euro şi 4.200 lei.
„Ameninţarea constă în darea în vileag a unor fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana vătămată, cum ar fi alegaţia că ar deţine o avere importantă, nejustificată, precum şi că ar efectua tranzacţii ilicite cu terenuri agricole, păgubind astfel cetăţenii comunei Zărand”, potrivit documentului citat.
– informează Mediafax.

Cu toate acestea, se pare că dincolo de aceste acuzații mai sunt şi alte surprize consistente care-l așteaptă pe patronul OTV, acuzații pe care procurorii le tot lustruiesc, de peste şase luni, cam de când Marius Locic a fost chemat să dea şi el cu subsemnatul în scandalul Voicu.

INFRACTORUL MARIUS LOCIC

INFRACTORUL MARIUS LOCIC

Concret, procurorii ar fi dat de urma unor tranzacţii evazioniste, asezonate cu nişte spălări de bani pentru combaterea cărora, chiar în aceste momente, se fac planuri în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

DD1

DD2

Având în vedere că Dan Diaconescu a achiziţionat nişte imobile de la Marius Locic (foto dreapta), personal sau pe firmă, s-ar putea ca surprizele chiar de aici să pornească. Una dintre tranzacții am prezentat-o deja, cu toate elementele de legătură, pe acest blog. Ea a căzut, se pare, și sub ochii unuia dintre procurorii DNA, care neavând ce face a început să întrebe, inclusiv la ONPCSB (Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor), și să afle. Pentru că, așa cum am arătat atunci, trebuia identificat doar traseul banilor în triunghiul Iancu – Locic – Diaconescu.

Aceea a fost însă doar una dintre tranzacții. Ar mai fi și alte imobile care ar fi trecut, via Locic, la Dan Diaconescu…

Cum se știe deja, averea lui Dan Diaconescu, unul dintre mogulașii postdecembriști, depășește 50 milioane de euro, dacă socotim și valoarea acțiunilor deținute la OTV. Presa i-a socotit imobilele deținute, pe care le-a evaluat sumar la peste 17 milioane de euro: două vile în Primăverii, un bloc de șase etaje în Băneasa, un bloc de zece etaje pe b-dul Carol, o casă de vacanță la Sinaia, un apartament ultra-luxos în Mamaia și, după unii, o vilă pe strada Paris, în apropierea clădirii Guvernului.
De asemenea, el a mai colectat două elicoptere, un avion Cessna, un yaht, două Rolls Royce, un Bentley Flying Spur…
Cam mult pentru un jurnalist. Penal de mult.

Iată mai jos imagini ale câtorva dintre imobilele deținute de patronul OTV, imagini preluate de pe site-ul libertatea.ro:

Un bloc în Băneasa de 6 etaje

dandiaconescubaneasa1

O vilă în B-dul Primăverii

dandiaconescuprimaverii1

Un apartament de lux în Mamaia

Dandiaconescumamaia1

O casă de vacanţă la Sinaia

dandiaconescusinaia1

Vezi mai multe din Emisiuni TV pe 220.ro
Dan Badea