Lista lui Adamescu din poiana lui Orcan

Categorie: Crima OrganizataDezinformarediversiunemafie romaneascaManipulare prin presa

Desi am tot sperat sa ma insel, ma tem insa ca miza asa-ziselor „dezvaluiri” din lista lui Orcan, de pe B1TV, este afacerea Astra Asigurari. Misu Negritoiu (seful ASF), precum si ceilalti finantisti/securisti ‘consemnati’ la gazeta de sticla a lui Oancea, fac parte dintr-un grup de interese aflat in conflict deschis cu grupul lui Dan Grigore Adamescu, patronul Astra (via Nova Group), societate aflat azi in pragul falimentului si sub administrarea speciala a KPMG Advisory.
Fami(g)lia lui Dan Adamescu, de la stanga la dreapta: fiul, mama si tatal, Dan Grigore Adamescu

Fami(g)lia lui Adamescu, de la stanga la dreapta: fiul, mama si tatal, Dan Grigore Adamescu

Unul dintre motivele „dezvaluirilor” de pe sticla este acela ca seful Autoritatii de Supraveghere Financiara, Misu Negritoiu, se pare ca refuza sa aprobe tranzactia de preluare de catre Astra lui Adamescu a AXA Life Insurance S.A., subsidiara locală a grupului francez AXA Asigurari.
Un al doilea motiv este mentinerea de catre ASF a administrarii speciale a societatii lui Adamescu, ceea ce, spune Adamescu, impiedica redresarea financiara a Astra. 
In aceste conditii, disperat, Adamescu si-a asmutit ‘dulaii’ din presa (EvZ, Realitatea, B1Tv) pe Misu Negritoiu & Co. Campania de presa s-a declansat in iulie, dar n-a avut efectul scontat, motiv pentru care s-a reluat recent, SUB ACOPERIRE, la emisiunea X-Press de pe B1TV.
 
Sigur, in cazul in care cei de pe lista lui Orcan au fost ofiteri acoperiti, Dan Grigore Adamescu, condamnat recent la 4 ani si 4 luni de puscarie (faza CAB), a fost coleg de unitate militara (UM 0544) cu ei. Informatia a aparut deja in presa sub diverse forme. In plus, Adamescu, unul dintre marii mafioti ai patriei, este si stapan de jurnalisti, fiind patronul ziarelor „Romania libera” si Academia Catavencu (stil vechi). De asemenea, el este cercetat deja de procurorii DNA pentru ca a sifonat peste 20 milioane de euro de la Astra pentru finantarea (via Medien Holding SRL) ziarului condus de Dan Turturica.
 
La inceputul anilor 2000, cand a dat tunul prin care a privatizat Astra, Adamescu s-a razboit cu un alt afacerist veros (Sorin Ovidiu Vintu) care voia sa preia societatea de asigurari si a castigat razboiul cu sprijinul lui Petre Mihai Bacanu, care a declansat una dintre cele mai mari campanii de presa din Romania post-decembrista: campania anti-SOV. Desi miza era ASTRA, scandalul s-a numit FNI. Culmea ironiei, Vintu a pierdut atunci razboiul cu Adamescu, dar Bacanu avea sa devina, la fel ca Nistorescu, un gandac tintuit in insectarul lui SOV (vecin si partener de afaceri cu Vintu).
Campania de presa anemica de acum (nici securistii nu mai sunt ce-au fost odata!) este un mic razboi purtat exclusiv intre fosti (s)pioni ai securitatii, iar folosirea mijloacelor mass-media este, dupa mintea si experienta lui Adamescu, metoda cea mai la indemana pentru a inclina balanta in sensul dorit.
Unii s-ar putea intreba ce cauta socrul lui Ponta, pe lista lui Orcan.
La prima vedere, s-ar putea spune ca e bagat la plezneala, dupa ce neavizatii (gen Tapalaga) l-au acuzat pe realizatorul B1Tv ca Isarescu e victima razboiului cu Ponta (aparat, chipurile, de B1TV), dus pe marginea noului cod fiscal. In realitate insa, eu cred ca Sarbu este socrul celui care a declansat si a sprijinit atacul impotriva lui Adamescu.
Mitomanul rusofon Ponta anunta interesat, anul trecut, dimensiunea fraudelor de care era suspectat Adamescu:  “Domnul Adamescu patrona de cinci ani, de sase ani, cea mai mare frauda din asigurarile din Romania si DNA la asta lucreaza acum. (…) Am participat alaturi de board-ul Bancii Nationale, guvernator, prim-viceguvernator, seful sectiei de Supraveghere si de toti membrii ASF-ului si de ministrul de Finante Daniel Chitoiu, cred ca era si Liviu Voinea, la o sedinta in care am discutat despre efectele asupra pietei produse de faptul ca firma domnului Adamescu a facut un fel de schema Ponzi adica a acoperit o gaura, facand o gaura si mai mare si mai mare si la un moment dat auditul facut de ASF dadea niste cifre uriase. A fost opinia si a guvernatorului si a mea catre Radu Rusanu si conducerea de atunci a ASF: ‘sesizati toate institutiile statului inclusiv Parchetul, altfel sunteti voi vinovati ca acoperiti’”.

Iata ca securistul Ilie Sarbu, acoperit (joc de cuvinte, desigur!) si cunoscut deja ca atare, de multa vreme, are rolul lui pe lista lui Oancea. Nu e indexat la plezneala.

Conflictul securistilor are insa si partea lui hazlie. Pentru ca atacul la grupul Negritoiu sa nu bata la ochi, e obligatoriu ca pe lista lui Orcan/Oancea sa apara si guvizi. Adica securisti indexati la plezneala. In acest sens, salut indexarea capitanului (pe stil vechi) Teodor Melescanu. Din cate stiu eu, o copie a dosarului de la Securitate al capitanului Teodor Melescanu se afla la Dorin Marian si a fost obtinuta pe vremea in care era sef al Administratei Prezidentiale a Romaniei in mandatul Emil Constantinescu. Tot atunci, cel mai bun prieten al lui, Harnagea, era seful SIE, adica al institutiei care ‘administra’ dosarul lui Melescanu.

Astept sa fiu contrazis.

Dan Badea