Cod roșu la frontieră: Escrocul gălățean Maricel Pacuraru intenționează să fugă, ASTĂZI, din țară

Categorie: Blogrollcrima organizataJustitieLumea interlopamafie romaneascaspalare de bani

Escrocul Maricel Păcuraru

Escrocul Maricel Păcuraru

UPDATE (22.00 h): Curtea de Apel București a amânat din nou, pentru a treia oară!, pronunțarea sentinței în dosarul ”Poșta română/asigurări personal”, următorul termen fiind fixat pentru LUNI, 3 noiembrie a.c. În paralel cu tărăgănarea suspectă a cazului de către  magistrații implicați aici, Maricel Păcuraru împreună cu încă două persoane caută autoturisme înmatriculate pe alte nume pentru a le folosi la parăsirea discretă – zic ei! – a țării, cu atât mai mult cu cât au căpătat, astăzi, un răgaz extrem de util pentru schimbarea planului inițial ”de fugă”. Amuzant este ca Maricel s-a gândit totuși să-și pună într-una din gențile de voiaj prosopel, periuță și pastă de dinți. Îi vor fi extrem de utile, zic eu, pentru că nu se știe niciodată când te oprește poliția pe motiv că-ți filează prea des un semnalizator.

Aflat în așteptarea deciziei definitive a Curții de Apel București, care urmează a fi pronunțată dintr-un moment în altul, infractorul Maricel Păcuraru – acuzat de spălare de bani în dosarul Poșta Română – și-a pregătit deja fuga din țară după modelul aplicat la începutul lunii de frații lui Omar Hayssam.

Cineva din imediata apropiere a inculpatului Păcuraru m-a sunat în urmă cu câteva minute și mi-a spus ca mafiotul, fost paravan/servitor al lui SOV în mai multe afaceri, fost patron de fațadă al ziarului Gardianul (2006) și actual acționar alături de Cozmin Gușă la Realitatea TV, și-a făcut deja bagajul pentru plecarea într-o țară exotică în cazul în care va fi condamnat la mai mulți ani de pușcărie.

Maricel Păcuraru este, pînă la pronunțarea sentinței definitive, un om liber, deci poate oricând să se sustragă executării pedepsei care nu poate fi alta, conform dosarului aflat pe rolul instanței de la Curtea de Apel, decât ANI GREI DE ÎNCHISOARE!

Trimis în judecată, alături de alții, în 2009, și acuzat de spălare de bani în dosarul Poșta Română, pentru o fraudă de peste 4 milioane de euro, escrocul Maricel Păcuraru a fost condamnat în urmă cu doi ani, de un judecător de la Tribunalul București (Andi Malaliu), la 8 ani de închisoare cu executare, sentință care a fost anulată de două judecătoare extrem de dubioase (ca să nu spun ”corupte până în măduva oaselor!”) de la Curtea de Apel, Anca Alexandrescu și Simona Encean, magistrati care au retrimis dosarul spre rejudecare. După ce inculpații au epuizat toate tertipurile avocățești, instanța CAB a rămas în pronunțare, decizia definitivă fiind programată a fi anunțată astăzi.

Despre Maricel Păcuraru, unul dintre escrocii care au avut și au influență în mass-media românești, s-au scris mult prea multe pagini de ziar pentru a mai fi nevoie de noi adăugiri. El este un fost pușcăriaș de drept comun, grațiat, pe vremuri, de Emil Constantinescu și folosit ulterior de Sorin Ovidiu Vîntu în numeroase afaceri ce țin de crima organizată. Individul este un fel de varianta tâmpă a lui Nicolae Popa, celebrul paravan fugar al al lui SOV din escrocheria FNI.

PS. Despre Păcuraru am scris, printre altele, aici.