Intifada lui Arafat – coordonată de Ponta, Antonescu și Voiculescu

Categorie: Blogroll

Revolta „gușterilor“, declanșată după demisia lui Raed Arafat din ministerul sănătății, a fost pregătită, organizată și susținută de alianța anti-românească USL. Este singura concluzie rezonabilă ce poate fi trasă după evenimentele petrecute în ultimele zile în București și în mai multe orașe din țară.

Pentru a-și mobiliza masele de manevră formate în general din persoane lipsite de discernământ, derbedei, pensionari senilizați sau dezinformați, aurolaci, gură-cască și alți gușteri ușor de manipulat, liderii USL s-au folosit de mașinăria de propagandă verificată de nenumărate ori în ultimii ani, adică de antenele lui Voiculescu și Schwartzenberg-Ghiță, precum și de rețeaua de socializare Facebook, canale a căror utilitate în astfel de operațiuni a fost deja dovedită. Antena3, Realitatea TV și apelurile/petițiile de pe Facebook au fost primele arme folosite de USL împotriva democrației, înainte de utilizarea pietrelor de dat în cap, aduse la sacoșă de golanii incitați de tonomatele lui Ponta și Antonescu.  Motivul recurgerii la această soluție extremă – adică rezolvarea prin mișcări de stradă a marilor probleme politice cu care se confruntă USL- este cât se poate de simplu. Deși s-a intrat în anul electoral, liderii uniunii n-au reușit să-și impună în instituțiile democratice avute la dispoziție, adică Parlament  și Curtea Constituțională, temele de pe agenda politică proprie și nici să le respingă pe cele impuse de coaliția aflată la guvernare. Ei n-au reușit să găsească astfel nici măcar motivele legale pentru suspendarea președintelui Traian Băsescu, tema politică fundamentală de pe agenda USL, darămite să respingă temele lansate de adversarii politici, precum comasarea alegerilor, reorganizarea teritorială și modificarea Constituției. În aceste condiții de impotență politică, singura soluție care le-a rămas socialiștilor Ponta și Antonescu este cea învățată de la tătucul Ilici, anume scoaterea gușterilor în stradă înarmați cu pietre și lozinci anti-Băsescu, adversarul mafiei USL.

Arafat – hârtia de prins muște a USL

Rolul lui Raed Arafat în acest mecanism politic diversionist este cel al hîrtiei de prins muște, folosită cu succes de părinții naturali și spirituali ai lui Ponta și Antonescu. Că Arafat a fost folosit ca pretext pentru destabilizarea socială o demonstrează continuarea invocării numelui său după ce motivul care a generat această invocare a dispărut. Deși președintele Traian Băsescu a cerut și  a obținut vineri, 13 ianuarie, retragerea proiectului de lege privind reforma din sănătate, contestat vehement pe „segmentul“ SMURD, de către Raed Arafat, numele arabului a fost invocat, constant, în toate manifestațiile de stradă ce au urmat acestei decizii. Aceasta este dovada că tema Arafat a rămas agățată de singurul neuron disponibil al manifestanților abrutizați de televiziunea lui Voiculescu, Antena3. Mulți dintre „gușterii“ care au ieșit sau încă mai ies în stradă n-au aflat nici astăzi că SMURD-ul nu se privatizează, că nu s-a privatizat și că, în definitiv, nu poți privatiza un serviciu militarizat sau un minister. Și mai mulți dintre ei nu știu că Arafat controlează financiar donațiile și sponsorizările pentru SMURD, sau că s-a însoțit în operațiunea de colectare de fonduri, inclusiv în vârful campaniei 2%, de doi reprezentanți de bază ai celor doi moguli (Vîntu și Voiculescu) care au susținut financiar, mediatic și (i)moral campania anti-Băsescu, Radu Tudor și Emil Hurezeanu. De ce s-a însoțit Arafat, în fruntea Fundației pentru SMURD, tocmai cu cei doi reprezen­tanți ai mafiei Grivco și nu cu reprezentanți ai societății civile, neimplicați politic? Nu este și aceasta o apropiere oficială a fundației lui Arafat de mafia USL reprezentată de Antonescu, Ponta și Voiculescu – via Constantin?

Jurnaliștii Antena 3 și Realitatea TV – aspiratori de „gușteri“

Diversioniștii USL au aplicat și exploatat, abil, pentru a-i atrage pe gușteri în stradă, principiul conform căruia „nu exiști, dacă nu apari la televizor“. Principiul a fost verificat, cum am spus, în foarte multe cazuri de „revoltă spontană“ organizată de mafia Grivco și, mai nou, de USL, ultima revoltă de anvergură fiind cea din mineriada sindicală „Noi vrem respect“, din 2009.

Sâmbătă și duminică, spre exemplu, jurnaliștii de la Antena3, Realitatea TV și RTV s-au proțăpit în Piața Universității și au transmis în direct pentru bizoni, gușteri sau berbeci dornici de a-i vedea rudele,  gagicile sau, în cazul pensionarilor, administratorii de bloc, la teveu. Așa s-au adunat, cel puțin în Capitală, cu trei astfel de „aspiratoare de gușteri“ susținute din studiourile canalelor de dezinformare din mass media prin dezbateri la care au participat reprezentanții USL, manifestanții care aveau să devasteze apoi centrul Bucureștiului. Antena 3, spre exemplu a transmis continuu, zilele acestea, neamul voiculeștilor fiind disperat să scoată lumea în stradă, motiv pentru care a utilizat toate principiile dezinformării, minciuna, exagerarea și zvonistica fiind instrumente de bază ale acestei ample manipulări televizate. Cea mai flagrantă dintre ele a fost aceea prin care s-a forțat o paralelă cu Ceaușescu, diversioniștii lui Voiculescu lansând zvonul că „Traian Băsescu a fugit din București“ fără a preciza dacă a luat elicopterul sau metroul. „Băsescu a fugit din București“ – anunța Antena3, vidanja mediatică a familiei Voiculescu. Chiar și așa s-a dovedit că mafia USL n-a reușit să scoată în stradă, în toată țara, mai mult de 2-3000 de oameni (vineri), sau 3-4000 de oameni (sâmbătă). Păi asta înseamnă că n-au reușit să-i convingă să iasă în stradă nici măcar pe cei mai vulnerabili dintre susținătorii politicii lor, adică pe aurolacii din subterane.

Intifada declanșată, via palestiniano-ior­daniano-siriano-românul Raed Arafat, împotriva lui Traian Băsescu a fost revendicată timid, mai întâi de Crin Antonescu, iar apoi de Victor Ponta, abia ieri, după ce PNL și PSD au organizat oficial, la vedere, câteva mișcări de protest în țară, cel mai reprezentativ fiind cel din Iași. Penalul Relu Fenechiu, liderul PNL Iași, și-a mobilizat oficial susținătorii încă de sâmbătă, pentru participarea la demonstrația anti-Băsescu din fața Palatului Culturii, acțiune organizată de tineretul liberal. „Vă invit să vă alăturați acțiunii de protest a tinerilor liberali ieșeni ce va avea loc mâine, 15 ianuarie, la ora 12.00, cu plecare din Piața Palatului și punct terminus, de desfășurare, în Piața Unirii. Toate marile orașe au ieșit în stradă, mai puțin Iașul! Relu Fenechiu (send via GO SMS)“. Așadar, disperat că tocmai el va fi acuzat de nerealizarea sarcinilor de partid, Fenechiu s-a tradus în fapt printr-un amărât de SMS, deconspirând secretul revoltei „gușterilor“ USL. El a participat, duminică, la „acțiunea“ din Iași, alături de Varujan Vosganian și de subordonatul cu nume de metresă, Adomniței.

Trezorierul PNL, sufletul mișcării de protest, iar liberalul Boza, gornistul

Implicarea directă a activiștilor USL în acțiunile de protest declanșate în țară, imediat după demisia din 10 ianuarie a talibanului Raed Arafat, a fost dovedită deja prin identificarea unora dintre ei printre manifestanți, sau prin folosirea de către alții a paginilor de facebook pentru a suna mobilizarea. Astfel, la mitingul de vineri seara, la care au participat cîteva sute de manifestanți, au fost recunoscuți, printre gușterii revoltați, secretarul general al PSD Ilfov, Mihai Barbu, posesor – conform blogosferei- a 10 dosare penale pentru evaziune, alături de un șofer de partid, tot de la PSD Ilfov, Marian Paraschiv. Tot în centrul protestatarilor s-a aflat și Rareș Mănescu, trezorierul PNL. Alături de ei au mai fost revoluționari precum Ion Ciochină, Nicolae Dide și Dorin Lazăr Maior (Brașov). Ei erau înconjurați de zeci de ultrași ai galeriei echipei de fotbal Steaua București. Cel care i-a mobilizat pe mulți dintre protestatari a fost tot un liberal de-al lui Antonescu, Mircea Boza. „Mureșenii arată că le pasă! Este timpul ca și bucureștenii să facă același lucru! Propun să ne strângem în piața Universității și să mergem la Palatul Cotroceni. Mâine, 13 ianuarie, ora 18.30. Să-i pregatim un debut de week-end democratic celui care dorește demolarea SMURD-ului: Traian Băsescu!“ – a anunțat Boza pe pagina sa de Facebook. El a fost apoi felicitat, oficial, de Crin Antonescu. „PNL nu a luat inițiativa organizării unor proteste – a mințit liderul liberal. Dacă cel care a inițiat pe Facebook protestul este liberal, îl felicit. Salut faptul că a fost luată această inițiativă, și salut faptul că mii de cetățeni români au ieșit în stradă“ – a spus Antonescu sâmbătă, într-o conferință de presă.

Antonescu recunoaște implicarea

Crin Antonescu n-a recunoscut de la început implicarea în revolta „gușterilor“, chiar dacă au apărut dovezi concrete despre aceasta. Sâmbătă seara însă, în timpul intifadei din Piața Universității, când derbedeii instigați de televiziunea lui Voiculescu au aruncat cu pietre în jandarmi, Antonescu s-a declarat solidar cu aceștia. „Deşi PNL nu s-a implicat în niciun fel în protestele de stradă organizate la Bucureşti şi în întreaga ţară în ultimele zile, PNL salută şi este pe deplin solidar cu toţi cei care au ieşit în stradă pentru a-şi manifesta protestul şi faţă de înlăturarea doctorului Raed Arafat şi faţă de modul în care un proiect de lege s-a încercat a fi impus neconstituţional şi mai ales protestul faţă de comportamentul puterii“- a declarat el la un post de televiziune, adăugând că va prelua controlul demonstrațiilor. „Ne vom implica direct prin prezenţa membrilor noştri, prin chemarea în stradă a tuturor celor care nu mai au altă soluţie pentru a-şi apăra drepturile, pentru a apăra democraţia, decât ieşirea în stradă“ – a zis Antonescu. Lui i s-a alăturat Victor Ponta, care i-a încurajat și el pe protestatari. „Îi respect şi îi felicit pe toţi românii care au ieşit în stradă pentru a-şi apăra drepturile în faţa abuzurilor unui regim politic nedemocratic! Este nevoie ca vocea lor să fie auzită, pentru că ei sunt cei care au transmis acest mesaj extraordinar de solidaritate, de revoltă, dar şi de speranţă. Am însă îndemnul ca toţi cei care ies în stradă să fie atenţi la provocările oamenilor regimului Băsescu şi să respingă total orice gest de violenţă. Mesajul pe care îl transmit românii trebuie să nu fie alterat de gesturi extreme care i-ar putea da şansa preşedintelui Băsescu să ignore şi să sfideze în continuare vocea poporului, prevederile Constituţiei şi fundamentele statului de drept! În stradă în mod paşnic, aşa românii îşi vor lua ţara înapoi!“ – a spus Ponta, după ce se solidarizase și el, pe Facebook, cu Raed Arafat, dezinformând mai abitir decât angajații lui Voiculescu. Dealtfel, Victor Ponta este cel care, după retragerea proiectului de lege din sănătate, la cererea lui Traian Băsescu, a continuat să fluture, manipulator, tema SMURD, continuând dezinformarea nerușinată pe care a lansat-o împreună cu tovarășii lui de coaliție. „Noua lege a Sănătății, forțata de Traian Băsescu, riscă să ducă la desființarea SMURD! Ei vor să distrugă SMURD pentru a face loc clientelei de partid! Nu avem voie să-i lăsăm să distrugă și puținele lucruri care mai funcționează în România! Avem obligația să fim alături de SMURD în aceste momente grele, tot așa cum, de-a lungul timpului, SMURD a fost întotdeauna alături de noi!“ – a lansat Ponta pe pagina sa de facebook la o zi după retragerea proiectului de lege din sănătate.

Violențele de sâmbătă seara, din centrul Capitalei, au arătat cât de departe pot merge liderii USL pentru a-și atinge scopurile electorale, precum și lipsa lor de scrupule în alegerea metodelor de luptă împotriva adversarului politic. Folosirea derbedeilor de pe stadioane pentru a crea o stare conflictuală în Piața Universității este deja dovedită. Jandarmeria i-a identificat deja pe câțiva dintre liderii și membrii galeriilor Dinamo și Steaua, huligani recidiviști și recunoscuți pentru violențele generate de-a lungul timpului. Pe ei s-au bazat liderii USL, ca să creeze pretextul pentru introducerea în discuție a temelor de partid. Duminică, după ce USL a preluat conducerea mișcărilor de protest, în piețe au început să apară și indivizi precum infractorul Nati Meir, derbedeul Bebe Ivanovici sau pușlamaua lui Felix, Mircea Badea. Păpușarii au început astfel să iasă, precum șobolanii, de prin crăpăturile construcției USL.

Și pentru că gușterii USL au strigat lozinci de genul „Raed Arafat – român adevărat“ și au inițiat chiar o petiție online, cu numele „Arafat, salvatorul poporului român“, merită consemnată declarația euro-parlamentarului român, Gigi Becali. „M-am uitat cu scârbă la televizor! Mi-e scârbă de românii care au ieşit în stradă!“, a declarat Becali. „Cum să ţin cu un arab împotriva preşedintelui ţării mele?“ – a spus Becali. Întrebarea trebuie să dea de gândit tuturor celor care n-au ieșit în stradă și care nu s-au lăsat prinși în jocul anti-românesc al lui Ponta și Antonescu, mai ales că duminică a fost ziua de naștere a lui Mihai Eminescu, un altfel de român decât Raed Arafat.

Dan Badea,

Curentul, 15 ianuarie 2012