ROVIGO, administratorul judiciar al Realitatea Media, este fosta firmă a avocatului lui Vîntu, Viorel Roş

Categorie: Crima Organizatamafie romaneascaspalare de bani

Lovitura de teatru în războiul pentru hoitul Realitatea TV

Războiul dintre Sorin Ovidiu Vîntu şi Sebastian Ghiţă, pentru controlul Realitatea TV, scoate la iveală elemente inedite ale sistemului mafiot care l-a protejat pe SOV în ultimul deceniu şi care continuă să-l apere. Deşi, formal, el a ieşit din acţionariatul Realitatea Media, în favoarea stomatologului Elan Schwartzenberg, şi chiar a insistat să i se recunoască acest „merit“, derularea faptelor din incinta maşinăriei de manipulare mass media spune cu totul altceva. Vîntu, sau sistemul pe care-l reprezintă, continuă să vegheze asupra Realităţii. Dacă paravanul Schwartzenberg nu s-a dovedit în măsură să-l reprezinte cu succes în relaţia cu rebelul Sebastian Ghiţă, Vîntu l-a desemnat pentru asta pe Căciulă, securistul care a îndeplinit întocmai şi la timp, în urmă cu peste trei decenii, sarcinile operative cu privire la Dan Voiculescu, alias turnătorul ordinar Felix de la ICE Vitrocim.

DELEANUDesemnarea lui Căciulă, nume de care Vîntu se pare că nu mai poate scăpa (pentru cei care au uitat, soţia fugarului Nicolae Popa se numeşte…Anca Căciulă), s-a făcut într-un cadru atât de bine organizat încât era cât pe ce să ne inducă şi pe noi în eroare. Vasile Căciulă, cunoscut astăzi sub numele de Vasile Deleanu, este fostul securist care s-a ocupat, pe vremuri, de – coincidenţă?! – Dan Voiculescu,  dar este şi patronul societăţii de administrare, reorganizare şi lichidare judiciară ROVIGO SPRL, cea aleasă recent de Elan Schwartzenberg şi confirmată de Tribunalul Municipiului Bucureşti drept administrator judiciar al societăţii în insolvenţă Realitatea Media SA.
Desemnarea firmei lui Căciulă/ Deleanu s-a făcut, cum am mai arătat, pentru a executa fără murmur şi şovăire scoaterea Realitatea TV de sub „povara“ contractului de management încheiat cu Asesoft-ul lui Sebastian Ghiţă, cel care a avut neobrăzarea să-l denunţe pe Vîntu, la doamna DNA, pentru că i-a cerut o taxă de protecţie de 200.000 de euro lunar. De ce din sutele de firme de reorganizare judiciară a fost aleasă tocmai firma securistului Căciulă? – este o întrebare mai veche la care tocmai am găsit un posibil răspuns. Firma Rovigo a fost înfiinţată chiar de către actualul avocat al lui Sorin Ovidiu Vîntu, Viorel Roş, alături de securistul asumat al lui Dan Voiculescu, Vasile Căciulă – Deleanu.
Conform actelor de la Registrul Comerţului, firma ROVIGO SRL a fost înfiinţată în anul 2000 şi i-a avut ca acţionari pe Viorel Roş (49,9%), Vasile Deleanu (49,9%) şi Irina Diana Deleanu (0,2%). Organizată ca o societate profesională de Administrare Judiciară şi/sau Lichidare (P.A.J.L), Rovigo SRL avea să se transforme ulterior, ca urmare a Legii 86/2006 privind organizarea activităţii   practicienilor în insolvenţă, în societatea ROVIGO SPRL. Înainte de asta însă, la jumătatea lui 2005, acţionarul Viorel Roş avea să iasă din firmă şi să-şi dedice mai mult timp apărării lui Sorin Ovidiu Vîntu în dosarul BID. Oficial, el s-a certat cu partenerul Deleanu, iar acest fapt a fost consemnat, lucru nu tocmai obişnuit, într-o menţiune făcută la Registrul Comerţului. El a recunoscut atunci că „deşi a avut iniţiativa înfiinţării acestei societăţi nu a contribuit la constituirea capitalului social al acesteia, care a fost vărsat de către asociatul Deleanu Vasile“, că „între el şi asociatul Deleanu Vasile au existat şi există neînţelegeri grave provocate de modul în care s-a încercat promovarea societăţii“, că „denumirea societăţii a fost şi este de natură a asocia această societate cu numele sau“, iar, ca urmare, a decis să cesioneze gratuit celorlalţi asociaţi părţile sociale   deţinute la Rovigo. Aşa a părăsit avocatul lui Vîntu firma fostului locotenent major Căciulă din vremea lui „Dorin“ (cel de-al treilea nume conspirativ al lui Dan Voiculescu, după „Felix“ şi „Mircea“). Fostul partener de la firma Rovigo al lui Căciulă/Deleanu, Viorel Roş, avea atunci reputaţia puţin şifonată, sau dimpotrivă, consolidată, de dezvăluirea apartenenţei sale la fosta securitate, în calitate de ofiţer. Conform CV-ului său el a făcut parte până în 1978, vreme de cinci ani, din cadrele militare ale Ministerului de Interne ceauşist, iar ulterior a intrat în aparatul de justiţie unde a combătut ca judecător, până în anul 1998. A îndeplinit pe rând, funcţiile de vicepreşedinte al Judecătoriei Sector 5 Bucureşti (1985-1990), preşedinte al Judecătoriei Sector 6 Bucureşti (1990-1993), preşedinte al Tribunalului Bucureşti (1993-1997).  Este profesor la Facultatea de Drept de la Universitatea Nicolae Titulescu şi avocat al lui Sorin Ovidiu Vîntu şi al lui Adrian Năstase.

Să fie o simplă coincidenţă alegerea firmei înfiinţate de el, Rovigo, pentru administrarea judiciară a Realitatea Media, societate care a aparţinut tocmai celui pe care îl apără în instanţă, ca avocat, alături de Marian Nazat, de atâta vreme? Personal, nu cred în coincidenţe. De ce din atâtea firme existente pe piaţa insolvenţei a fost aleasă tocmai aceasta? Şi cum se face că tocmai prin ROVIGO a fost „executat“ (denunţat) contractul lui Sebastian Ghiţă, altfel „greu de ucis“? Dacă nu e firma de casă a lui Vîntu, atunci cum se face că ñ să trecem peste cazul Viorel Roş, vorba lui SOV ñ avocatul Gheorghe Piperea este nu numai avocatul Realitatea Media, dar şi cel agreat de firma Rovigo SPRL?

Deleanu îl lichidează pe Deleanu

Sau cum se face că ROVIGO a fost aleasă să se ocupe de insolvenţa societăţii care a editat COTIDIANUL lui SOV, Poligraf, dar şi de lichidarea judiciară a unei firme deţinute, atenţie!!- de strategul în dezinformare al lui Vîntu din mass-media româneşti, Sorin Roşca Stănescu, de fostul avocat al lui SOV plasat astăzi în PDL, senatorul Mircea Andrei şi de ginerele penal al lui Bebe Ivanovici, fostul deputat PSD Viorel Gheorghiu? Este vorba despre societatea CAPTAIN PORT SERVICE PRODUCT SRL care se află, de anul trecut, în reorganizare judiciară, activitate de care se ocupă tocmai firma ROVIGO SPRL.

rovigo2

Firma îi are ca acţionari pe Sorin Roşca Stănescu (40%), Viorel Gheorghiu (40%) şi senatorul PDL Mircea Florian Andrei (20%) şi a fost folosita de Roşca Stănescu pentru celebrul tun imobiliar de peste 7 milioane de euro din comuna Snagov – Ilfov. În acest caz se dovedeşte că lumea securiştilor este destul de limitată de vreme ce s-a ajuns ca lichidatorul Vasile Deleanu, adică fostul securist Căciulă, să-l execute/lichideze/reorganizeze judiciar pe Sorin Roşca Stănescu, alias „Deleanu“, sau „H15“. Coincidenţa, aici, bate filmul: securistul Deleanu (alias Căciulă) îl lichidează pe informatorul securităţii Deleanu (alias Sorin Roşca Stănescu)! Şi asta e doar ce se vede la o primă aruncătură de ochi. Referitor la implicarea sa în relaţia Vîntu-Rovigo, avocatul Viorel Roş este categoric. El spune că nu are nicio legătură cu Rovigo.„Am fost acţionar în Rovigo, dar n-am avut nicio activitate acolo. De altfel, n-am activat niciodată ca practician în lichidare, deşi plătesc cotizaţia în continuare la UNPRL“ – ne-a declarat avocatul Viorel Roş. Dar sunteţi avocatul lui Sorin Ovidiu Vîntu, iar Rovigo se ocupă de administrarea judiciară a firmei Realitatea ñ i-am replicat eu. „Da, dar nu sunt al Realităţii! Dealtfel nici n-am ştiut că Realitatea se află în insolvenţă. Iar eu am chiar o relaţie proastă cu domnul acesta de la Rovigo! Deci n-am avut nicio activitate şi nu am nicio legătură cu Rovigo!“ – ne-a mai spus avocatul lui SOV.

Cum spuneam, personal nu cred în coincidenţele care, de altfel, apar peste tot, inclusiv în numele societăţii care se traduce RO(şu)VI(orel)GO(?). Sigur, Rovigo este şi numele unei localităţi italiene, dacă ne-am lua după securistul Căciulă, deci şi aici pare a fi o coincidenţă…

Prin urmare, firma înfiinţată de avocatul lui Sorin Ovidiu Vîntu, alături de un alt securist, Deleanu, s-a aşezat ca o căciulă (altă coincidenţă!) peste Realitatea sistemului mafiot. Prin urmare, ca să nu fie sufocat de Căciulă, Sebastian Ghiţă anunţă că, începând de ieri, a ridicat semnalul Realitatea pe satelit prin noua sa firmă RTV Satellite Net SRL. Şi ar mai fi o coincidenţă: securistul Căciulă e chel.

Dan Badea