Oficinele Gardianul, Realitatea TV şi Antena 3 vor primi cartonaş roşu de la profesionişti ai breslei şi vor fi catalogate drept "ruşini ale zonei media din ţările fostului bloc sovietic" (Update)

Categorie: Blogrolldiversiuneexport 3investigmafie romaneascaManipulare prin presaPresa


traian_basescu_sa_nu_vorbesc_celendo

img vidanjor dumitrescu

Televiziunile mogulilor Vîntu şi Voiculescu au boicotat, luni seara, conferinţa de presă a lui Traian Băsescu.Aceasta în pofida faptului că vidanjorii acestora, dotaţi cu microfoane, camere de luat vederi, plus care de reportaj, au fost la faţa locului şi chiar au transmis, în direct, „caii verzi” de pe pereţii lui Vanghelie, adică o operaţiune a autorităţilor prin care a fost îndepărtat un banner imens afişat ilegal.

mogulii1

Mafioţii mass-media, disperaţi de creşterea bruscă în sondaje a lui Băsescu, s-au înţeles să nu difuzeze declaraţia preşedintelui candidat, deoarece au aflat că va spune ceva care le va da campania de manipulare peste cap. „Vă spun de ce am solicitat avizul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice: ziarul Gardianul şi postul Realitatea Tv se află în posesia avizului Institutului, care demonstrează că filmul cu mine este trucat, însă lipsa de responsabilitate i-a făcut să nu publice acest aviz.” – a declarat Traian Băsescu. Că oficinele de intoxicare ale lui Vîntu au intrat, sau nu, în posesia avizului respectiv, asta contează mai puţin decât că faptul că au cenzurat în mod premeditat această informaţie de interes public.


Până la apariţia oficială a avizului, voi supune atenţiei tuturor prietenilor mei din blogosferă un razvan dumitrescutext postat, fragmentar, pe site-ul revistei 22. Este vorba despre ceva care îi va face pe cei doi autori principali ai intoxicării cu imaginile trucate să fie excluşi, asemenea „meseriaşilor”  Roşca Stănescu şi Chirieac, din breasla jurnaliştilor. Mă refer aici la cei doi vidanjori ai lui Vîntu, unul de la Gardianul (Racoviceanufoto stanga) şi celălalt de la Realitatea TV (Răzvan Dumitrescu – foto dreapta jos, surprins la borcanul cu miere), amândoi responsabili pentru intoxicare.

Un confrate din Germania, fostul deţinut politic Mircea S Bozan, a cerut părerea unui expert de la RTL cu privire la imaginile prezentate de vidanjele media ale lui Sorin Vîntu. Interesant este faptul că, după finalizarea oficială a acestei expertize, vidanjele media ale lui Vîntu şi Voiculescu (Gardianul,  Realitatea TV  şi Antena3) vor fi puse la index, în cazul în care nu vor fi închise, în mass media internaţionale.”Televiziunile care „au scos” acest film precum si publicatiile care l-au promovat, vor fi amintite ca rusini ale zonei media din Tarile fostului bloc sovietic. Dezbaterea va cere acordarea unui cartonas rosu pentru manipularea informatiei unor televiziuni romanesti, suspectate in ultimile luni de actiuni de santaj si manipulare si excluderea acestora din asociatiile europene”afirmă Mircea Bozan.

Bozan1

Iată textul transmis revistei 22, de dl. Bozan:

Stimata Redactie
Astazi, am revazut inregistrarea si am solicitat ajutorul unui expert in montaj de la RTL. Pentru moment, data este in lucru – din pacate formatul inregistrarii video a fost modificat prin mai multe formate si comprimari. Copiind prima parte din inregistrare cand femeia se apleaca in fatza, s-a constatat ‘prelucrarea’ de la frame 32 pana la frame 54. Modificarea consta in modificarea vitezei de derulare, care in prima faza a fost prelucrata in format “flm.”.
In photoshop de la Tonwertkorrektur si Gradationskurven, apoi s-a retuschat destul de neprofesional mana dintre framurile 40 pana la 50, unde se constata diferente la lungimea obiectelor, lipsind in aceasta miscare 5 frams (din variant originala), iar altele au fost copiate pentru a incetini miscarea mainii din-‘tr-una static lenta in accelerare de 2/4 progresiv. Nu s-a putut modifica miscarea femeii care mascheaza “gestul”, iar aceasta ramane intr-o pozitie nefireasca static aplecata inainte, effect obtinut in Photoshop prin copierea elementelor pentru a obtine numai miscarea mainii, capul copilului fiind copiat, cred dintr-un alt frame de dinainte sau de dupa aceasta scena, diferentzele de luminozitate, Farbbalance si contrast modificandu-se nefiresc intre aceste framuri. Acesta modificare care a survenit de pe original pe computer, are valoare de diletant-profi, dat fiind faptul ca nici calitatea initiala , cred, a filmarii nu a fost dintre cele mai stralucite. Falsul este vizibil in ochii fiecarui profesionist in montaj de studio si poate fi certificat ca atare.
Deci inca o data: Dupa convertirea in format flm. a acestui video-modul, data s-a deschis in Photoshop si s-a prelucrat mai departe frame mit frame. Expertul in montaje video Siegfried Woratsch de la RTL, care a refacut in Photoshop dateiul, a descoperit ca framurile 46 pana la 52 au fost refacute pe tablet de montag cu airbrusch si copy-paste a unor elemente care compun imaginea. Orice coleg care cunoaste aceste lucruri, le accepta ca se pot manipula imagini video introducand sau eliminant elemente aflate in miscare copiind elementele in Photoshop intr-o alta ebene (layer) si apoi jocul cu transparentele modificand ansamblul perspectivei. Imaginea nu sufera diferente ale obiectelor (dimensiune care ar fi vizibila apoi prin o tremurare a imaginii sau o rupere a miscarii), ci se modifica perspectiva prin dedublare in diferite layers. Daca se adauga si efectul de miscare al elementelor introduse atunci la remontare in Premiere a framurilor retuschate, acestia i se pot da alternativ viteze diferite, dand la prima vedere senzatia de original. Falsul este astfel dovedit ca fiind unul care pentru realizare, a necesitat cateva saptamani de munca, dar greselile si elementele introduse in aceste montaje sunt vizibile doar deschizand framurile in Photoshop. Respect pentru volumul de munca investit, dar scarba pentru acceptul unui asemenea comenzi murdare.
Final despre expertiza filmului atat de mediatizat: expertiza filmului va fi facuta public pe RTL dupa consultarea unor experti in domeniu. Felix Tataru, prezent la respectivul miting in postura de cameraman, si care apare in film, a declarat „ca nu a vazut niciun incident.” Cerem oficial un decupaj original al acelei inregistrari pentru ca acest filmulet a trezit incepand de astazi dimineata un interes deosebit in randul expertilor montajelor video europeni care doresc sa arate printr-o emisiune speciala pe RTL, despre modul primitiv la care se recurge in lupta politica romaneasca. Televiziunile care „au scos” acest film precum si publicatiile care l-au promovat, vor fi amintite ca rusini ale zonei media din Tarile fostului bloc sovietic. Dezbaterea va cere acordarea unui cartonas rosu pentru manipularea informatiei unor televiziuni romanesti, suspectate in ultimile luni de actiuni de santaj si manipulare si excluderea acestora din asociatiile europene. De asemenea, expertiza va fi distribuita tuturor factorilor media internationali pentru ca relatiile cu televiziunile romanesti (in acest caz) sa fie privite cu cel mai sever scepticism. (La dezbatere, un expert, va exemplifica in 30 min. pas cu pas modul in care s-a facut „falsificarea prin retus” a acestei bloc video extras din intreaga inregistrare).

Mit Freundliche Grüßen, mircea s. bozan, ka, icsid, dkv Herausgeber j.rettenmaier & söhne gmbh+co.kg marketing abteilung 73494 rosenberg • germany fon 07967 268 e-mail:mircea.bozan@jrs.de CASA Verlag GmbH+Co.KG casaverlag@live.de

Peste câteva zile voi publica pe acest blog şi rezultatul oficial al expertizei Institutului Naţional de Expertize Criminalistice. El este deja cunoscut, dar diversioniştii aflaţi în slujba mafioţilor vor avea o problemă după ce îl va afla şi opinia publică.
fragment mesaj bozan

fragment mesaj bozan

Update: Colegul Dacian Ţolea mi-a atras atentia că dl Bozan a făcut precizări, pe aceeaşi temă, şi pe blogul d.lui Viorel Padina. Postez, mai jos,  noua intervenţie a confratelui Bozan, căruia îi mulţumesc pentru curaj şi spirit civic.
In urma cu 6 zile, in cadrul unei intalniri cu media politica din BW, in cadrul unei intalniri pe care am avut-o cu Günther Oettinger MP, am prezentat din partea Agentiei noastre detalii despre statutul presei si televiziunilor aservite grupurilor infractionare, a manipularilor grosolane, a incercarilor de santaj, denaturari ale informatiilor care se produc prin Grupul Ralitatea-Catzavencu, Antenele 1,2,3 si TVR. Politicienii au cerut detalii legate de astfel de lucruri extrem de grave, si s-au solidarizat cu Presedintele Romaniei. Astazi, dupa contactarea Dl Voratch, expert in montaje media la RTL, si care a studiat inregistrarea video, a concis ca intregul bloc video este manipulat (este vorba de filmuletul “Base si copilul”- n.m., avp). Am solicitat astfel, obtinerea modulului video din inregistrarea originala +- 30 frames pentru a le expertiza. Informatia a ajuns astazi (27.11.09, n.m., avp) in jurul pranzului pe masa secretariatului Bundeskanzlerin, si la alte foruri politice europene, RTL-ul doreste sa faca o emisiune speciala dedicata Romaniei, a abuzurilor descalificabile coordonate de catre mediul politic corupt prin televizuni aservite la care vor fi prezenti politicieni invitati, experti media, unde se va face demonstartia live a acestui falsificari video. Atunci, la Stuttgart, Dl Günther Oettinger m-a rugat sa transmit Dl Presedinte, din partea Domniilor lor, precum si a CDU- BW suportul lor in lupta pe care o duce impotriva bolsevismului romanesc. Inainte de a-i trece pe acea lista din partea Agentiei noastre, am solicitat acordul telefonic, pe care si l-au dat. Alexandra Bozan, este fiica mea si a decis sa fie trecuta pe lista celorlalti membri ai Agentiei.
PS Agentia nostra se ocupa si cu activitati de monitorizare media din 5 tari ale fostului Bloc sovietic, fapt pentru care suntem permanent solicitati sa prezentam stari si fapte care se situeaza in afara legislatiei europene din domeniul media si multi-media si care se petrec in aceste Tari supuse monitorizarii.
Cu stima,
Mircea S. Bozan
Herausgeber
CASA Verlag GmbH+Co.KGDeutschland

Dan Badea