Interlopul Cornel Nistorescu, între Mititelu, Vîntu şi Măgaru

Categorie: coruptie politicacrima organizataexport 3Lumea interlopamafie romaneascaManipulare prin presaPresa

adevarul-nistorescu (3)
Un interlop craiovean a devoalat, indirect, scopul real al aducerii lui Nistorescu în fruntea ziarului Cotidianul: alcătuirea unei noi echipe de execuţii media, care să se alăture celorlalte nuclee de mercenari existente de ja pe piaţa de profil şi plătite generos de moguli.

Individul care l-a dat de gol pe Nistorescu, se numeşte Doru Petrescu, alias Doru Măgaru.

Mai înâi să vedem însă cum s-a ajuns aici.

Invitat de primarul din Băileşti la manifestarea “Acasă la nea Marin”, Băsescu a făcut imprudenţa să se aşeze la o masă alături de notabilităţi locale, ziarişti şi câţiva oameni de afaceri, alias interlopi, din Dolj şi Bucureşti.

Interlopii invocaţi de presă au fost Doru Petrescu, alias Doru Măgaru, Gigi Neţoiu şi George Ilinca.

Tonomatele din presa centrală, care i-au identificat pe “interlopi” în preajma Preşedintelui, au lansat şuşaneaua pe posturile de televiziune Realitatea tv şi Antena3, acuzându-l pe preşedintele Băsescu de relaţii cu interlopii.

Pentru un om întreg la cap, situaţia nu este, sub nici un chip, compromiţătoare. Pentru prelipceni, ciutaci sau alţi aurolaci care trag puternic în piept din punga mogulului, fapta Preşedintelui este penală.

Conform declaraţiilor SPP, nimeni din încăperea în care a intrat Preşedintele Băsescu nu fusese condamnat penal sau dat în urmărire generală.

Mititelu vs Magaru

Că toţi afaceriştii din Dolj sunt controversaţi, la fel ca mogulii de la Bucureşti, sau ca ziariştii-aurolaci care manipulează la greu opinia publică, asta e altceva.

Că diversiunea cu „preşedintele şi interlopul” serveşte adversarilor politici ai lui Băsescu, în condiţiile în care se mizează pe prostia şi nebăgarea de seamă a votantului, e o chestiune care ţine strict de manipulare.

Cei care au fost însă mai “generoşi” cu informaţiile privindu-l pe interlopul Doru Măgaru au fost cei de la Cotidianul. Atât Realitatea lui Vîntu, cât şi Antena lui Voiculescu au citat Cotidianul, ca sursă pentru isprăvile lui Măgaru.

De ce tocmai Cotidianul?

Deoarece directorul ziarului este prietenul, confidentul şi salariatul (Nistorescu publică, de multă vreme, editoriale în fiţuica Ediţie Specială) altui interlop craiovean, Adrian Mititelu, care, la rândul lui, este rivalul lui…Doru Măgaru!

doru magaru_editie3

Aşadar, fără a respecta deontologia profesională, care-i spunea să se abţină de la orice comentariu, Nistorescu îl calcă în picioare pe duşmanul prietenului său.

Acesta este şi motivul pentru care Realitatea lui Vîntu, forţând nota, a mers mai departe şi a prezentat, în urmă cu câteva ore, imagini cu interlopul Măgaru în timp ce era ridicat de jandarmi.

Imaginile prezentate de răspândacii lui SOV purtau sigla „ediţie.ro„, adică tot Adrian Mititelu, el fiind patronul acestui „ventilator” prin care se răspândeşte rahatul identificat de şeful craiovean al lui Nistorescu.

mititelu asasinat

Iată cum, intrând în slujba interlopilor, Nistorescu a ajuns astfel, el însuşi, un interlop. Unul extrem de periculos, de care orice jurnalist tânăr trebuie să se fereasca.

Terfelindu-l pe interlopul Doru Măgaru, Nistorescu a servit, în acelaşi timp, mai mulţi stăpâni: pe de o parte pe Sorin Vîntu, Voiculescu şi Patriciu pentru că le-a dat “marfă” pentru speculaţiile anti-Băsescu şi, pe de altă parte, pe interlopul Adrian Mititelu faţă de care Nistorescu are o…aplecare aparte.

Scandalul în care s-a implicat dovedeşte că rolul actualului director de la Cotidianul este de a arunca mingi la fileul ventilatoarelor tv ale mogulilor. Asta e şi motivul pentru care, mai întâi, a curăţat redacţia de ziarişti adevăraţi şi a adus în locul lor nişte mercenari sau oameni aflaţi în nevoie, persoane care, pentru o pâine, sunt dispuse să scrie orice li se cere.
Pentru ca îl cunosc destul de bine pe Nistorescu, doar am lucrat zece ani cu el (cinci la Expres şi cinci la Evenimentul Zilei), pot afirma cu certitudine că individul a pierdut orice reper moral sau profesional. E un rebut al breslei şi tocmai de aceea este preţuit de moguli.

Nu oricine poate fi nemernic, contra-cost.

Dan Badea