Descălecatul lui Ludovic Orban la Cotidianul

Categorie: Dezinformaremafie romaneascaManipulare prin presa

Pentru a fi sigur că politica ziarului Cotidianul va fi anti-Băsescu, managerul Cornel Nistorescu a numit-o în funcţia de redactor-şef pe Ionica Stănciulescu, fosta interfaţă cu presa a ministrului Ludovic Orban. Ca jurnalistă, Ionica este cunoscută şi sub pseudonimul de Oana. Oana Stănciulescu.

Orban si Stanciuleasca

Orban si Iulica (Oana) Stanciulescu, consiliera sa personala

Corespondent al BBC în perioada 1997-1999 şi redactor şef adjunct la Evenimentul Zilei pînă în 2005, Ionica Stănciulescu a devenit apoi, spre surpriza multora, consilier la Institutul Diplomatic Român începând din 2006. Ea a fost numită, un an mai încolo, consilier personal al ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, post în care a rămas până la jumătatea anului 2008. Ionica Stănciulescu a gestionat astfel, din poziţia de purtător de cuvânt al lui Orban, toate scandalurile de presă în care a fost implicat şeful ei.

Întâmplarea face ca prima publicaţie care a lansat ştirea (preluată apoi pe RTV de Turcescu) privind celebrul accident auto muşamalizat în care a fost implicat ministrul Ludovic Orban, în decembrie 2007, să fie Cotidianul. Să vezi acum coliziuni pe “carosabilul” din redacţia nefericiţilor care au mai rămas după ce au “descălecat” Nistorescu şi, prin reprezentanţi, Ludovic Orban!

ludovic-crin-cotid

Cum Ludovic este, la rându-i, tovarăşul asumat al lui Crin Antonescu, aşteptăm cu încredere o declaraţie de supuşenie politică din partea lui Nistorescu, identică celei tocmai făcute de Ziua.

Scandalul generat în jurul lui Romoşan capătă astfel o nouă explicaţie: prin scoaterea în evidenţă a lipsei de profesionalism din partea unuia dintre jurnaliştii de la Cotidianul (Mirela Corlăţan), directorul impus de Vîntu speră să arunce semnul îndoielii profesionale asupra tuturor jurnaliştilor aflaţi acolo, pentru a-i putea concedia în voie, apoi, pe toţi cei care nu vor răspunde întocmai şi la timp ordinelor sale de partid sau de gaşcă, fie că vin pe filiera PNL, fie pe cea a lui Vîntu, Voiculescu, Mititelu sau…Harnagea.

Zburătacirea caţavencilor înscrişi de Vîntu pe ştatele de plată de la Cotidianul n-a făcut-o Nistorescu (foto stanga, alături de celălalt sclav al lui SOV, Roşca Stănescu) de capul lui. Alungarea „paraziţilor” nu poate fi înţeleasă decât ca pe un ordin venit direct de la patronul Sorin Vîntu care a găsit, astfel, soluţia de a-şi anunţa sclavii că a înţărcat bălaia.

Decizia i-a prins însă destul de bine lui Nistorescu. Dispariţia pachetului de comentatori de la Cotidianul e o primă măsură benefică pentru transformarea Cotidianul(ui) într-o fiţuică imundă de atac la adresa lui Băsescu şi a PDL. În acelaşi registru intră şi concedierea lui Cristian Pătrăşconiu, dar şi posibila concediere a lui Pavel Lucescu. Nistorescu nu are nevoie de oameni nesiguri în “echipa de execuţii media”.

Orice licărire de inteligenţă observată de Nistorescu la vreunul dintre jurnaliştii Cotidianul(ui) e, în mod sigur, aducătoare de şomaj. Nu e timp de meserie în presa aservită de moguli, că doar nu moare Vîntu de dragul “informării corecte a opiniei publice”. Nu-i angaja el, altfel, pe bani grei, pe toţi impostorii de presă şi pe toate aprozaristele de pe piaţa media.

Scandalul de la Cotidianul este încă un semn că în toamnă se anunţă un atac mediatic de dimesiuni uriaşe. Spun atac şi nu război media pentru că mass media aservite mogulilor, cel puţin la nivel central, nu au un rival pe măsură.

Cum se observă deja, toate instrumentele media ale lui Vîntu au primit azimut Băsescu: Realitatea, Ziua, Cotidianul, Catavencu, Gardianul, NewsIn etc. etc. La fel şi cele ale lui Voiculescu. Cazul Ridzi, declanşat prin intermediul unui ziarist sportiv de pe moşia lui Voiculescu, n-a fost decât un test al maşinăriei amintite.

Deocamdată se reglează tirul prin încadrarea ţintelor cu ‘furcuţele’ corespunzătoare. Pentru un aşa război e nevoie de buni artilerişti, iar mogulii au plătit suficient ca să-i aibă.

Dan Badea