Rușii își bagă din nou coada în suspendarea lui Băsescu

Categorie: Manipulare prin presaofensiva ruseascaPresaSecuritate nationala

Tema aberantă a suspendării președintelui Traian Băsescu a atras deja atenția ”prietenilor” de la Moscova care pun și ei umărul, alături de mafia PNL-PSD-PC, la această lucrare anti-românească. Relansarea scandalului închisorilor secrete ale CIA, anunțată ieri de un cotidian central, nu este altceva decât o reîncălzire a vechii povești care a mai ținut pagina întâi a ziarelor, și a  făcut agenda publică a comitetelor și comițiilor controlate de ruși  și de rusofilii de pretutindeni. Implicarea rușilor în această mizerabilă operațiune de intoxicare este cu atât mai evidentă cu cât nu se face pe căile diplomatice obișnuite, ci pe cele subterane, ale cozilor de topor din Uniunea Europeană.
putin fsb
Jurnaliști ai postului public de televiziune al Germaniei, ZDF, ar fi descoperit, cică, existența unei închisori secrete a CIA în România. Sediul acelui presupus loc de detenție al teroriștilor ar fi fost, se spune, în clădirea care adăpostește Oficiului Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS) din Sectorul 1 București, strada Mureș nr.4.
Lansarea unei asemenea ipoteze, după ce România a negat existența oricărui centru de detenție pe teritoriul țării, este cel puțin o glumă proastă, dacă ne gândim că e cel puțin absurd să ascunzi un lucru acolo unde te aștepți să fie căutat de oricine. După mintea ”căutătorilor de centre CIA”, ele nu pot fi găsite decât laolaltă cu celelalte secrete ale unei țări, adică la mama sau la ornissul lor. Nu știu cum se cheamă ornissul polonez, dar pe al nostru chiar așa îl cheamă. ORNISS. Prin urmare, acolo trebuie să fie închisorile CIA, și-au zis rusofilii de pretutindeni. Așa se face că, aflăm, echipa de jurnaliști intelligenci (de la intelligence, nu de la latinescul intelligens) de la ZDF a pus degetul pe sediul ORNISS și se pregătește chiar să realizeze un reportaj despre cum au fost răstigniți teroriștii pe meleagurile lui Dracula, rolul vampirului carpatin fiind luat de nesuferitul de Traian Băsescu.

Personal, când am aflat că nemțo-rușii de la Berlin i-au descoperit pe ”teroriști” în sediul ORNISS, m-am gândit automat la bietul Marius Oprea, fost mare consilier prezidențial pe vremea lui Constantinescu și consilier guvernamental pe vremea lui Tăriceanu, cel pentru care angajații ORNISS au acționat ca niște adevărați ”teroriști” dacă și-au permis să-i interzică accesul la informații clasificate secret de stat, din motive doar de el și de SRI știute, excluzând dintre acestea unele motive aberante cum că ar fi fost un bețiv ordinar, sau, mai rău, că ar fi traficat ca la piață documente sau informații secrete pe relația Germania, Marea Britanie sau, doamne ferește!, Israel.

Nu, lui Oprea, a cărui nevastă lucrează total întâmplător în țara jurnaliștilor „intelligenci”, ORNISS-ul i-a interzis accesul la documentele clasificate din porniri ucigașe, la fel ca ale agenților CIA care n-au mai găsit, cu excepția sediului de la București al ORNISS, alte locuri pe planetă unde să-și interogheze ”clienții”.

Scenariul filmului nemțesc care se pune la cale este scris deja iar el servește de minune planurilor mămoase ale Maicii Rusia, cea care veghează de ani buni, ca să nu zic de secole, la cumințenia pământului românesc.

Cine are interes ca relațiile României cu Uniunea Europeană să fie mereu puse la grea încercare, prin invocarea provocatoare a relației speciale cu SUA și, aici, prin prezentarea unor invenții greu de digerat chiar și de cei care le lansează? Răspunsul l-a dat recent  chiar fostul șef al SIE, Ioan Talpeș, care și-a pus aceleași întrebări la începutul anului, atunci când diversiunea cu închisorile CIA a fost readusă în atenția publică. ”Cine ar fi interesat să discute despre o Românie prizonieră Washingtonului, care ajunge la cele mai blamabile forme de colaborare? Ceva deranjează și anume că aceste două țări (România și Polonia) sunt aliați firești ai SUA. Pe cine ar putea deranja chestiunea asta? Nu pot să exclud sub nici o formă Rusia. S-a văzut pe parcursul ultimului deceniu câtă opoziție față de Occident și de NATO a fost din partea Rusiei. Există cineva la Moscova care consideră și la ora actuală că România nu face parte din bagajul de negociere cu Occidentul” – a spus fostul șef al SIE.

Dacă în spate e Rusia, atunci de ce măciucile sunt nemțești?

De ce nu apare informația asta în Izvestia, ci în Pravda lui Patriciu?

Sau de ce reportajul cu închisoarea de la ORNISS este făcut de nemți și nu de ruși?

Pentru că, astăzi, e greu să mai deosebești care este capul și care scula.

După ce fostul cancelar german Gerhard Schroder a  fost trecut pe statul de plată al Gazprom, deci partener de afaceri cu Putin, iar apoi presedintele consiliului de supraveghere al proiectului gazoductului North Stream, lucrurile au devenit clare. Nemții pot fi prelungirea rușilor pe varianta energetică și nu numai.

Am dezvăluit zilele trecute, în articolul despre Bogdan Buzăianu și relațiile lui de tip mafiot pe direcția Rusia, Elveția, sau Zambia, cum un cetățean german membru în board-ul Lukoil Rusia, este membru în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom. E ca și când unul dintre șefii de la Coca-Cola ar fi în board-ul de la Pepsi. Individul se numește Mark Mobius și este președintele Fondului Franklin Tempeton Investments, cel care administrează Fondul Proprietatea (FP) și are, astfel, informații privilegiate din societățile din domeniul energetic și nu numai la care FP deține pachete de acțiuni. Așadar, nemți care lucrează pentru ruși, există la cel mai înalt nivel, pentru că nu știu dacă peste funcția, sau gradul, de cancelar mai există altceva decât gradul de Putin, iar agenții sunt cu atât mai puternici cu cât au mai mulți/multe putini în spate.

Revenind la tema suspendării președintelui ales al României, ne amintim că în 2007, atunci când conțăranul lui Buzăianul, adică elvețianul Dick Marty, pregătea un raport în care declara cu inconștiență că în România și Polonia ar fi existat închisori secrete ale CIA, liderii mafiei PNL-PSD-PC primiseră în câteva rânduri vizita trimisului Moscovei, masonul kaghebist Alexandr Kondiakov, pentru bunul mers al operațiunii de suspendare a Președintelui Băsescu. Lovitura de stat imaginată atunci de Vîntu, Voiculescu, Geoană, Antonescu și kamarilla, n-a reușit. Deși s-au folosit toate oștile lui Vîntu și ale turnătorului ordinar Voiculescu, ele n-au putut să-i suspende lui Băsescu nici măcar permisul de circulație.

Recent, cu ocazia discursului ex-Regelui Mihai în Parlamentul României, purtat de căpăstru în fața nației, rușii au reacționat din nou. Ei au transmis, prin Izvestia, un nou mesaj agenților de la București concentrați în troica PNL-PSD-PC. Discursul ținut în Parlamentul țării de fostul rege al României, Mihai I, poate deveni începutul unei noi etape în politica de stat, au spus rușii. Mai mult, au afirmat ei, printr-un intermediar, ”Mihai se poate folosi  de autoritatea lui să ceară forțelor de opoziție să formeze o coaliție împotriva lui Băsescu”. Cum coaliția anti-Băsescu este formată și lucrează cu motoarele duduind încă din 2005, afirmația de mai sus nu poate fi decât un mesaj codificat pe care doar Crin și Ponta îl pot descifra. El poate să însemne orice. Chiar și că în sediul ORNISS se ascund teroriștii CIA.

Dan Badea