Presa dezinformeaza din nou: NUP-ul dat lui Ponta nu se referă la TEZA DE DOCTORAT, ci la o lucrare scrisă în 2010

Categorie: Blogrollcercetare stiintificaEXPORTinvestigJustitieManipulare prin presaPresaUncategorized

Majoritatea ziarelor și posturilor de televiziune au prezentat greșit știrea referitoare la NUP-ul (Neînceperea Urmăririi Penale) dat lui Ponta pentru plagiat, ca urmare a sesizării făcute de Mihail Neamțu, Augustin Ofițeru și Adrian Papahagi, privind lucrarea ”Răspunderea în dreptul internațional umanitar”, apărută în 2010 și semnată de Victor Ponta și Daniela Coman.

Conform unei declarații date pentru ziare.com, Augustin Ofițeru, vicepreședintele Partidului Noua Republică,

Toate stirile din presa mentioneaza ca domnul premier nu a plagiat in teza de doctorat. Este o mistificare grosolana. Sesizarea noastra la Parchet, semnata de mine, de Mihail Neamtu si de Adrian Papahagi, si depusa in august, nu se referea la teza domnului Ponta, ci la o carte pe care dumnealui a publicat-o, pe care a vandut-o si pentru care, probabil, a obtinut si drepturi de autor. Deci este cu totul alt caz. Reactiile din presa sunt legate in mod eronat de plagiatul tezei de doctorat!”.

”Intrebat cum comenteaza decizia Ministerului Public de a nu incepe urmarirea penala pe numele lui Victor Ponta, date fiind dovezile prezentate precum si faptul ca avocatul Florin Plopeanu, cel care s-a ocupat de caz din partea PNR, este un foarte bun specialist, Augustin Ofițeru a raspuns: „Nici eu nu as fi semnat aceasta sesizare penala daca nu m-as fi uitat personal pe toate paginile acelea„.

E vorba despre sute de pagini din cartea respectiva care sunt identice cu pagini din alte carti. Eu lucrez in domeniul stiintific si stiu foarte bine ce inseamna un plagiat. Sigur ca asteptam reactiile unor comisii de specialitate, dar este evident ca atunci cand sute de pagini sunt identice este vorba despre un plagiat„, a adaugat acesta. – scrie ziare.com

 

Rezoluția de NUP împotriva lui Ponta pentru denuntul privind încălcarea legii drepturilor de autor în cazul publicării cărții "Raspunderea in dreptul international umanitar", publicata la Editura Universul Juridic in anul 2010 și semnată de Victor Ponta si Daniela Coman

Rezoluția de NUP împotriva lui Ponta pentru denuntul privind încălcarea legii drepturilor de autor în cazul publicării cărții „Raspunderea in dreptul international umanitar”, publicata la Editura Universul Juridic in anul 2010 și semnată de Victor Ponta si Daniela Coman

Rezoluție NUP, pag 2

Rezoluție NUP, pag 2

Dezinformarea lansată de presă arată cât de neprofesioniști sunt cei care, astăzi, se numesc ziariști, dar care sunt o rușine pentru breaslă, tratând după ureche subiecte despre care n-au habar. Ei scriu și vorbesc despre orice, pentru că leafa merge și prostia nu doare!

 

Iată-i pe câțiva dintre guvizii de presă care nu știu să citească un text emis de parchet:

EVENIMENTUL ZILEI (Mircea Marian)

Evenimentul Zilei

Evenimentul Zilei

ROMÂNIA LIBERĂ

Romania liberă

România liberă

DC NEWS

DCNews, site-ul de dezinformare al tonomatelor Bogdan Chirieac și Răzvan Dumitrescu

DCNews, site-ul de dezinformare al tonomatelor Bogdan Chirieac și Răzvan Dumitrescu

REALITATEA TV

Realitatea TV

Realitatea TV

LIBERTATEA

LIBERTATEA

LIBERTATEA

 

ANTENA3 (Canal tv de dezinformare prin definiție)

La Antena 3 nici nu te poți aștepta să dea vreo știre corectă! Pentru ei dezinformarea este deja un reflex condiționat de ordinul varanului.

La Antena 3 nici nu te poți aștepta să dea vreo știre corectă! Pentru ei dezinformarea este deja un reflex condiționat de ordinul varanului.

 

JURNALUL NAȚIONAL

JURNALUL NAȚIONAL

JURNALUL NAȚIONAL

etc…

Decizia procurorului Litvin: NUP

Decizia procurorului Litvin: NUP

Dan Badea