Celula PSD: Urmărit penal pentru abuz în serviciu, Marian Oprişan – „Narcis” a plecat puţin în Germania chiar când trebuia să dea ochi cu…procurorul!

Categorie: afaceriBlogrollcoruptie justitiecoruptie politicacrima organizataEXPORTinvestigJustitiemafie romaneasca

Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea este urmărit penal de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, pe motiv că a sfidat Justiţia refuzând să pună în aplicare o decizie a Curţii de Apel Constanţa, emisă în urmă cu aproape un an.  Decizia era executorie şi îl obliga, în esenţă, să emită licenţă de transport persoane pentru societatea focşeneană, VASTRANS SRL, pe ruta pe care operase până atunci, Focşani-Vîlcele- Cîmpineanca.

Chelner, un Al Capone dublu, please!..

Chelner, un Al Capone dublu, please!..

Numai că Oprişan a preferat să plaseze pe acea rută o „firmă de casă”, Marexval Trans SRL.

Operatorul de transport prejudiciat de Oprişan&Co a sesizat încă din 2013 organele de urmărire penală din Bucureşti, pentru că, spune unul dintre administratorii Vastrans, Oprişan controlează totul în Vrancea, că toţi se fac preş în faţa lui!

Cod 030 -Traseul PENAL: ruta Focşani - Jilava

Cod 030 -Traseul PENAL: ruta Focşani – Jilava

„Totul e sub portofelul lui aicea. Păi dacă făceam acţiune la Focşani n-aveam niciun câştig, îi dădea neîncepere din start! Procurorii, poliţiştii se fac preş în faţa lui, dom’le…” – spune Aurel Novac, administrator la Vestrans SRL

Sesizare viza abuzul în serviciu comis de „baronul” Oprişan, abuz confirmat zilele trecute de procurorul de caz care a terminat investigaţiile ce vor conduce, presupun, după cum arată o decizie recentă a Curţii Supreme, la un nou lot de penali.

PSD-istul Marian Oprişan este urmărit penal alături de vicepreşedintele CJ VranceaDragoş Bârlădeanu, de consilierul său Nicuşor Halici, dar şi de doi şefi din conducerea Autorităţii Rutiere Române (ARR), directorul general Sorin SUPURAN şi directorul Direcţiei Juridice din ARR, Anton Cristian. 

Plângerea penală făcută de reprezentanţii societăţii prejudiciate a fost făcută aşadar împtriva Consiliul Judeţean Vrancea dar şi a complicilor lui Oprişan din conducerea ARR.

S-a dovedit, pe 24 ianuarie a.c., că plângerea Vastrans SRL fusese întemeiată, abuzul fiind confirmat, direct, printr-o decizie irevocabilă (nr.328) a Instanţei Supreme în dosarul 383/36/2013:

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 24 ianuarie 2014: Unirea cu Năstase, Voicu şi Vîntu a devenit posibilă!

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 24 ianuarie 2014: Unirea cu Năstase, Voicu şi Vîntu a devenit posibilă!

Respinge recursurile declarate de Consiliul Judetean Vrancea si Autoritatea Rutiera Româna –A.R.R.- pentru Agentia A.R.R. Vrancea împotriva încheierii nr. 9/CA din 17 mai 2013 a Curtii de Apel Constanta – Sectia a II-a Civila, de Contencios Administrativ si Fiscal, ca inadmisibile. Irevocabila se precizează pe site-ul ÎCCJ

Prin urmare, s-a trecut la audierea „făptuitorilor”.

Au răspuns chemării procuroului de caz toţi cei aflaţi în culpă, CU EXCEPŢIA LUI MARIAN OPRIŞAN care a preferat să fugă puţin până în Germania, cu treburi, desigur.

Aşadar, în stilul clasic al baronilor PSD (vezi cazul „colegului” constănţean al lui Oprişan, Nicuşor Constantinescu, cel Oprisancare a adormit la volan aşteptând verdele semaforului într-o intersecţie, după ce devenise celebru pentru că amanetase la o bancă din străinătate întreg Judeţul Constanţa pe câteva decenii, „baron” care după ce a fost împachetat de poliţie şi dus la audieri cu forţa, a plecat şi el puţin să se trateze în străinătate), Oprişan a refuzat să se prezine în faţa organului de cercetare penală şi a plecat astăzi (6 februarie 2014), conform unor surse din cadrul Aeroportului Otopeni, în Germania.

E vechea metodă a sfidării Justiţiei, folosită şi de baroni, dar şi de unii dintre şefii/sponsorii/comandanţii lor din mafia românească. Numai că ea nu mai influenţează Justiţia, cum s-a văzut în cazul lui Vîntu, dar şi al lui Năstase, Fenechiu, Voicu etc. şi cum se va vedea, curând, în cazul cuplului constănţean Mazăre – Nicuşor Constantinescu.

Ce-a făcut Oprişan de a ajuns în sfîrşit, în dosarul aflat pe masa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1?

Culmea, nimic neobişnuit!

A făcut ce fac toţi baronii locali de peste două decenii, doar că, între timp, cum spuneam cu altă ocazie, STATUL (în cayul de faţă JUSTIŢIA), s-a întărit – cel care a solicitat asta fiind chiar Sorin Ovidiu Vîntu, personaj care a beneficiat din plin (tocmai a primit încă doi ani de hîrjoană în celulă!) de această stare „erectă” a ei, să-i zicem, fără a greşi prea mult.

„Noi trebuia sa fim pe traseu de anul trecut, din luna mai. Operăm pe acest traseu din 2003. În locul nostru merge însă o firmă care sponsorizează Consiliul Judeţean şi e părtinitoare cu ea. SC Marexval Trans SRL. E “firma de casă” a Consiliului Judeţean şi o ţine pe traseu permanent. Pe ei nu-i interesează Justiţia, hotărârile instanţelor de judecată, nimic…

Pe nevasta lui Marius Gheorghiţă, administratorul de la firma “Marexval Trans” a pus-o directoare la un Colegiu Economic pe aicea, că toţi profesorii s-au revoltat…Nu-i nici avizată, n-are nici expertiza necesară că e destul de tânără şi au pus-o directoare.(…) 

S-ajungi în situaţia, dom’le dragă, să nu respecţi o hotărâre judecătorească, fie bună, fie proastă, înseamnă că ai ceva probleme, dom’le…” – mai spune administratorul Novac.

Aşadar, de această dată, Oprişan va trebui să răspundă! PENAL. Şi după cum merge Justiţia acum, dacă nu pun din nou mâna mafioţii pe ea, s-o violeze în boscheţii PSD, „frumuşelul” Oprişan va deveni „Miss Jilava” la foc automat.

Baronul Oprişan, Secondat de cel mai scump avocat care te bagă în puşcărie fără să clipeşti! (foto: Adevărul)

Baronul Oprişan, Secondat de cel mai scump avocat care te bagă în puşcărie fără să clipeşti! (foto: Adevărul)

Pe 17.05 2013, Curtea de Apel din Constanţa a dispus prin Încheierea nr.9, supendarea executării unei Decizii date de un complet al aceleiaşi instanţe, până la judecarea unei alte cereri de suspendare.

Concret, se menţionează în dispozitivul sentinţei  CA Constanţa, din dosarul nr.383/36/2013, instanţa „respinge excepţiile inadmisibilităţii, tardivităţii, a lipsei de obiect şi a autorităţii de lucru judecat, invocate de intimaţi. Admite cererea. Dispune suspendarea provizorie a executării DC 455/15.03.2013 a Curţii de Apel Constanţa pronunţată în dosar 4721/91/2011 până la judecarea cererii de suspendare a executării hotărârii, formulată în contestaţia în anulare a deciziei civile„.

Ce prevedea DC 455/15.03.2013?

„Respinge recursul declarat de către SC Vastrans SRL. Admite recursurile declarate de Consiliul Judeţean Vrancea, SC Marexval Trans SRL şi ARR Bucureşti PT. ARR Agenţia Vrancea. Modifică în parte hotărârea recurată în sensul că: Admite cererea de intervenţie. Respinge cererile privind reluarea procedurii de atribuire a traseului 030 Focşani – Cîmpineanca şi retur de la momentul introducerii punctajelor, luarea măsurilor necesare reluării procedurii şi introducerea în sistem a celor 10 puncte aferente vechimii neîntrerupte pe traseu pentru reclamantă, precum şi cea privind continuarea activităţii de transport pe traseul 030 de către reclamantă ca nefondate„.autobuze

„Momentan, de aproape un an de zile, noi trebuia să fim pe traseu, dar dacă instanţa spunea că el trebuia să circule pe ruta aceea ne conformam cu respect. Că asta e situaţia, noi trebuie să respectăm hotărârile judecătoreşti că suntem într-un stat de drept, nu într-o republică bananieră!

Nerespectând hotărârea judecătorească a favorizat o altă firmă care este în locul nostru pe traseu! Firmei nu i s-a retras licenţa, merge în continuare şi produce miliarde, iar noi avem pagube. Firma căreia trebuia să i se retragă licenţa e firma care face transport de persoane acum în locul nostru. Asta este problema!…” –  – spune administratorul Vestrans, Vasile Novac 

 

mm-o-batrana-din-ieud-se-intoarce-puscarie-pentru-si-ispasi-pedeapsa1345633569

Obişnuit de trei cincinale să fie stăpân  peste Vrancea, Marian Oprişan n-a ţinut cont de hotărârea instanţei. Iar acum, fostul model supranumit „NARCIS” al partidului „LOVITURĂ DE STAT”, s-ar putea să ajungă în celulă cu Năstase, căruia îi va face şederea mai plăcută. S-ar putea, sigur, dar sun slabe şanse pentru „Marele Roşu” cu fular burberry, singurul fular dungat care se asortează cu gratiile de la Jilava.

Dan Badea