Dictatorul din fruntea Radioului Public, Ovidiu Miculescu, a trimis la Dublin două trompetiste (una afaceristă, alta fostă angajată), ca să facă scandal la Congresul Mondial al Jurnaliştilor!

Categorie: investigJustitieManipulare prin presaPresa

Comunicat Mediasind

Ecourile scandalului internațional, creat de persoanele trimise de conducerea Radiodifuziunii Române să relateze de la Congresul Federației Internaționale a Jurnaliștilor (FIJ) ce a avut loc la Dublin, Irlanda, în perioada 4 -7 iunie a.c. capătă amploare.

Gornistele lui Miculescu, Balaci și Cerasela Rădulescu

”Gornistele” lui Miculescu – SRR, Nicoleta Balaci și Cerasela Rădulescu

Federația Internațională a Jurnaliștilor a demarat o anchetă pentru a putea transmite opiniei publice din România concluziile privind modul in care reprezentantele Societății Române de Radiodifuziune, Nicoleta  Balaci şi Cerasela Rădulescu (foto), s-au implicat în abordarea acestui eveniment.

Ovidiu Miculescu, tartorul din SRR

Ovidiu Miculescu, tartorul din SRR, rânjește ca o pasăre de noapte de pe centură

Deși au fost trimise în calitate de reporteri și nu de delegați la respectivul eveniment, acestea au început să facă scandal, țipând și amenințând cu greva foamei, fiind nemulțumite de prezența reprezentantului FRJ MediaSind la Congresul FIJ. Aceste  fapte  au creat panică și confuzie printre delegații FIJ, precum și grave prejudicii de imagine, atât instituției publice de radio, dar si României. Pentru aceste motive  organizatorii evenimentului au fost obligați să le retragă acreditările.

Conform investigaţiilor făcute de FRJ MediaSind, angajaţii SRR, Nicoleta Balaci si soţul ei Georgel Balaci, împreună cu Florin Dumitru, redactor şef în cadrul SRR şi soţia acestuia, Ramona Dumitru, redactor, deţin împreună două societăţi comerciale, cel puţin una dintre ele având contracte cu Societatea Română de Radiodifuziune (vezi aici).

Firma lui Balaci

Firma lui Balaci

Mai mult, Nicoleta Balaci este chiar administratorul SC. NEW WAVE WEB DEVELOPMENT SRLPrecizăm, totodată,  că aceasta este şi martorul principal al administraţiei Miculescu în procesul cu Sindicatul Unit al Salariaţilor Radio România privind spargerea sediului şi confiscarea documentelor organizaţiei, fiind, în acelaşi timp, şi cea mai vocală susţinătoare a preşedintelui director general al SRR, la audierea acestuia din cadrul  Comisiei de abuzuri a Camerei Deputaţilor.

afaceri frumoase ale gornistelor lui Miculescu

Afaceri frumoase ale uneia dintre ”gornistele” lui Miculescu

În ceea ce priveşte cea de-a doua persoană trimisă la Dublin, ni se pare bizară alegerea Ceraselei Rădulescu, deoarece   ea a fost concediată disciplinar de către SRR, conform Sentinţei definitive şi irevocabile a Curţii de Apel Bucureşti din data de 29.11. 2012 (vezi aici). 

Cerasela Radulescu a fost dată afară de la Radio și a pierdut procesul cu SRR!

Cerasela Radulescu a fost dată afară de la Radio și a pierdut procesul cu SRR!

Administraţia Radioului public, în loc să sancționeze comportamentul celor doi emisari pe care i-a trimis la Dublin, a publicat un comunicat de presă prin care a protestat față de anularea acreditărilor reprezentantelor sale la eveniment. Este cel puţin absurdă poziţionarea sa, în condiţiile în care, doar cu două zile înainte, aceeaşi administraţie a transmis organizatorilor  « scuze pentru evenimentele care au avut loc la Congresul IFJ din Dublin cu jurnalistele noastre ». Acest mesaj a fost citit în plenul Congresului de către Seamus Dooley, secretarul general al Sindicatului Naţional al Jurnaliştilor din Irlanda, organizatorul evenimentului.

Având în vedere implicarea celor două persoane şi în campania de denigrare cu accente xenofoberasiste şi calomnioase la adresa Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor, Federaţiei Europene a Jurnaliştilor  şi Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind, precum şi suspiciunile privind folosirea banilor publici în finanţarea acestor acţiuni, solicităm conducerii Societăţii Române de Radiodifuziune, în baza Legii nr. 544/2001, să pună la dispoziţie următoarele informaţii de interes public :

– Dacă și ce tip de contract/e și în ce cuantum a/au fost încheiat/e între SRR și publicația Cotidianul.ro în ultimul an de zile? (vezi aici amănunte) 

Radiuo Public îndeasă bani în fundul lui Nistorescu (cotidianul.ro) ca să atace sindicatul ziariștilor Mediasind. Pentru bani, Nistorescu ar ataca-o și pe mă-sa, dară-mi-te niște ziariști care, atenție!, l-au făcut miliardar pe fostul frezor din Cugir!

Radiul Public îndeasă bani în fundul lui Nistorescu (cotidianul.ro) ca să atace sindicatul ziariștilor Mediasind. Pentru bani, Nistorescu ar ataca-o și pe mă-sa, dară-mi-te niște ziariști care, atenție!, l-au făcut miliardar pe fostul frezor din Cugir!

– Dacă și ce tip de contract/e  a/au fost încheiat/e între Societatea Română de Radiodifuziune și SC NEW WAVE WEB DEVELOPMENT SRL, cu sediul în Mangalia, acționar şi administrator Balaci Nicoleta Viorica, realizator SRR, și Dumitru Florin, Redactor șef New Media SRR.

– Dacă și ce tip de contract/e a/au fost încheiat/e între Societatea Română de Radiodifuziune și SC. SEASIDE NEW MEDIA SOLUTIONS SRL, acționari Balaci Georgel, angajat SRR și Dumitru Ramona Mihaela, redactor SRR. (vezi aici amănunte)

– Dacă între Societatea Română de Radiodifuziune și Cerasela Rădulescu exista, în perioada 4-7 iunie 2013, un  raport de muncă.

În condiţiile în care conducerea SRR nu va da curs cererilor formulate, FRJ MediaSind îşi rezervă dreptul de a acţiona în instanţă  administraţia Miculescu.

Comitetul Executiv al FRJ MediaSind