Vona Gabor, un neo-nazist ungur bântuie liber prin Ungaria lui Horthy si profanează sinagogi

Categorie: Blogrollexport 2ofensiva maghiaraSecuritate nationala

Neo-nazistul Vona GABOR

Neo-nazistul Vona GABOR

Neo-nazistul Vona Gabor, liderul partidului extremist antisemit Jobbik, a susţinut, ieri, in oraşul ungar Esztergom, situat în nordul ţării, o întrunire într-o fostă sinagogă, trecând cu bocancii lui Hitler peste protestele cetăţenilor de religie mozaică din localitate.

Gabor este un pericol pentru securitatea naţională a oricărui stat european, cu excepţia Ungariei, el reaprinzând ura faţă de evrei, ură care a atins apogeul prin Holocaustul declanşat de Hitler şi naziştii pe care-i moşteneşte extremistul de azi, încurajat de parlamentul ungar si de FIDESZul lui „Viktator” Orban!

Din păcate, haita de unguri extremişti şi-a deschis şi în România, ilegal, opt filiale care trebuie urmarite cu cea mai mare atenţie de autorităţi şi toţi adepţii pedepsiţi conform legilor româneşti!

Vona Gabor, în poziţia regulamentară a oricărui individ cu probleme psihice

Extremistul Vona Gabor, în poziţia regulamentară a oricărui individ cu probleme psihice

Supravieţuituitori ai Holocaustului (Lagărul din Buchenwald)

Supravieţuitori ai Holocaustului (Lagărul din Buchenwald)

Atenţie la ungurii extremişti, pentru că ei, la fel ca nebunul care a spanzurat papuşa de cârpă reprezentându-l pe Avram Iancu, pot naşte prozeliţi într-o Românie în care Prostia cuprinde, sub mantia ei, după rezultatul ultimelor alegeri, peste 70% din populaţie!

Dan Badea

Iată o ştire cuprinzătoare despre acest fenomen specific ungurilor lui Horthy, apărută in urma cu cateva minute pe ziare.com:

Pericolul extremismului, la granitele Romaniei – reuniune antisemita in sinagoga

Vona Gabor, liderul partidului de extrema dreapta din Ungaria – Jobbik, a fost inconjurat de manifestanti, vineri, la intrarea intr-o fosta sinagoga din orasul maghiar Esztergom, unde acesta a organizat o reuniune a partidului sau.

Cunoscut pentru manifestarile sale antisemite, Vona Gabor se afla in campanie electorala pentru alegerile din aceasta primavara din Ungaria, iar gestul sau a fost interpretat ca fiind unul provocator de catre comunitatea evreiasca.

Peste 100 de protestatari s-au strans in fata lacasului de cult mozaic, indignati de decizia liderului Jobbik de a organiza in fosta sinagoga o reuniune a formatiunii nationaliste pe care o conduce, relateaza BBC.

Manifestantii au purtat in maini lumanari aprinse in memoria victimelor Holocaustului, iar unii dintre ei si-au prins in piept steaua galbena, considerand insultatoare prezenta liderului extremist in cladirea care in prezent este centru cultural. Demonstrantii au facut chiar un lant uman, menit sa ii opreasca pe membrii Jobbik sa intre inauntru, insa ei au fost imprastiati de fortele de politie.

„Este o perversitate gestul Jobbik de a organiza acest forum intr-o fosta sinagoga”, a declarat liderul protestatarilor, Agnes Drelyo.

In replica, Vona Gabor le-a spus sustinatorilor sai, dintre care o parte l-au intampinat cu salutul nazist, ca „nu are de ce sa se rusineze”.

„Suntem partid legal si am strans un milion de voturi in 2010, avem aceleasi drepturi ca oricine altcineva de a organiza aici un eveniment”, a declarat Vona Gabor (foto) in timpul intalnirii care s-a tinut totusi in cladire.

Primarul localitatii a declarat ca i-a cerut liderului Jobbik sa organizeze forumul in alta parte, dar a precizat ca nu are autoritatea de a bloca acest partid sa desfasoare activitati in fosta sinagoga.

Circa 500 de evrei au fost deportati din Esztergom in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, localitatea fiind situata la circa 50 de kilometri nord de Budapesta. Cei mai multi dintre ei au murit in lagare de concentrare in 1944.

Spaima Europei

Jobbik a devenit in 2010 cel de-al treilea partid din Ungaria, castigand 16% din voturi. Liderul parlamentarilor Jobbik, Marton Gyongyosi, a starnit un val de indignare in urma cu doi ani cand a declarat ca oficialii unguri care au origine evreiasca trebuie inlaturati din functii, deoarece reprezinta „un risc national de securitate”.

La randul sau, Vona Gabor este privit cu foarte multa ostilitate de catre cancelariile oocidentale. De curand, ministrului de Interne britanic i s-a cerut sa i se interzica intrarea in tara.

Liderul extremistilor maghiari Jobbik, in campanie la Londra – britanicii vor sa-i refuze accesul in tara

Incidentul de vineri se incadreaza intr-o serie mai lunga de actiuni care au starnit ingrijorarea comunitatii evreiesti si nu numai. Recent, ambasadorul Ungariei la Tel Aviv, Andor Nagy, a fost convocat la Ministerul israelian de Externe atragandu-i-se atentia asupra ascensiunii antisemitismului in Ungaria.

Intre timp, insa, Jobbik se intareste si se extinde in tarile vecine, inclusiv in Romania, unde are deja 8 filiale, in Satu Mare, Mures, Salaj, Bihor, Miercurea-Ciuc, Sfantu-Gheorghe, Odorheiu-Secuiesc si Cluj, cu toate ca nu exista o baza legala.

Aurel Vainer: Nu inteleg pe ce baza legala isi creeaza Jobbik filiale in Romania – Interviu

De asemenea, Jobbik a reusit sa patrunda cu cateva filiale si pe teritoriul Serbiei, Slovaciei si Ucrainei, iar organizatia de baza a partidului a decis, recent, marirea numarului membrilor cu drept decizional de la 60 la 65, cooptand cate un membru din Ucraina, Slovacia, Serbia si doi din Romania.

Doi cetateni romani, cooptati de Jobbik in congresul Ungariei Mari

Camelia Badea  – Material preluat de pe ziare.com