Tonomatul Adrian Ursu zice că şantajistul Roşca Stănescu e jurnalist, încălcând decizia Comisiei Media

Categorie: Blogrollcrima organizataexport 3investigmafie romaneascaManipulare prin presaPresa

tonomate

tonomate

După ce Comisia Media, organism comun al CRP (Clubul Român de Presă) şi AJR (Asociaţia Jurnaliştilor din România), a decis excluderea din breasla jurnaliştilor a şantajiştilor Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac, slugile lui Sorin Vîntu au încălcat decizia amintită şi l-au reintrodus pe sticla televizorului pe unul dintre proscrişi.
Cei care au sfidat în seara asta recomandarea C.M. sunt nebertebratele Adrian Ursu şi o fătucă al cărei nume nu-l reţin, ei fiind moderatorii emisiunii diversioniste „Ora de foc”. Tonomatul Ursu, aflat pe ultima sută de metri a mandatului de „jurnalist” la mogul, l-a invitat pe numitul Sorin Roşca Stănescu la o şuetă pe postul TV al lui Vîntu şi l-a prezentat pe individ ca fiind jurnalist.

tonomat dormind in post

tonomat dormind in post

Iată ce transmitea, luna trecută CM: “Comisia Media recomandă instituţiilor de presă şi jurnaliştilor să nu-i mai prezinte pe Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac drept jurnalişti sau cu orice titulatură care face trimitere la această meserie”. Mai mult, consideră reprezentanţii CRP şi AJR, “instituţiile de presă care colaborează cu Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac pentru prestaţii jurnalistice sau de management editorial riscă să compromită nu numai propriul prestigiu, ci şi credibilitatea profesiei”.
Se mai poate vorbi aici, în imperiul lui Vîntu, despre prestigiu sau credibilitate a profesiei de jurnalist? Ar fi absurd. Care profesie? Derbedeii care au condus ani de zile campania anti-Băsescu şi care s-au îmbogăţit doar pentru că l-au înjurat pe preşedinte, se apropie de finalul carierei.  

Hurezeanu, Ursu, Dumitrescu, Nistorescu, Buşcu, Drăgotescu, Zeicescu, Şincai şi alte câteva nevertebrate din coteţul lui Vîntu vor avea mari probleme dacă mogulii îşi vor închide fabricile de manipulare a opiniei publice.

Derbedeii lui Vîntu şi-au consumat de mult ultimele credite şi doar inerţia îi mai menţine pe sticla televizorului. Dacă manipularea ar putea fi introdusă în codul penal, cei amintiţi şi-ar petrece restul vieţii în puşcărie. Norocul lor că manipularea e înscrisă doar în fişa postului pe baza căreia îşi ridică, lună de lună, de la mogul, miile de euro.

Cele de mai sus reprezintă şi o sesizare a Comisiei Media. Este inadmisibil ca astfel de personaje, care nu înţeleg că meseria de jurnalist presupune informarea corectă a opiniei publice şi nu dezinformarea contra-cost, să mai ocupe spaţiul public. Dacă aceşti derbedei nu sunt excluşi din breaslă, ei vor continua să otrăvească conştiinţele celor care nu au suficientă informaţie pentru a decide în cunoştinţă de cauză.

Dan Badea