Robert Negoiță, „candidatul porno“ al USL pentru Primăria Sectorului 3, continuă să mintă cu nerușinare în privința datoriilor uriașe, de peste 200 milioane de lei, pe care le are la bugetul de stat, sprijinit fiind la scenă deschisă, de această dată, de senatorul Dan Șova, avocatul său din oficiu pe linie de partid. „N-am datorii la stat!“ – repetă, pe două voci, deputatul Robert Sorin Negoiță. E o răzbunare a Elenei Udrea, șuieră avocatul său politic. „Nu vreau să acuz, dar am dreptul să mă gândesc că există o acţiune conjugată între PDL şi foşti conducători ai ANAF pentru a inventa datorii către stat pe care Robert Negoiţă le-ar avea?” – spune explicit și Dan Șova, sponsorul și partenerul de afaceri al lui Victor Ponta.
„Totul a început în toamna anului 2009, când deputatul Robert Negoiță a fost numit membru în Comisia Parlamentară de Anchetă în cazul Elenei Udrea – scrie, pe blogul său, Negoiță. Au urmat mai multe controale ale ANAF la firmele la care a fost acționar Robert Negoiță, urmate de întocmirea unui dosar, care a fost trimis către DNA. Rezultat: obligația de restituire retroactivă a TVA de către aceste firme (subl. ns.)“
Declarațiile de mai sus au fost făcute zilele trecute, în cadrul unei conferințe de presă, în scopul de a-i păcăli din nou pe alegătorii care au aflat, din dezvăluirile nostre, că Robert Negoiță e dator vândut statului după ce, încălcând legislația privitoare la TVA, s-a sustras de la plata către Fisc a unor taxe de peste 76 milioane de lei, sumă care, actualizată, a ajuns la aproximativ 200 milioane lei.
Pentru că imaginea lui de viitor primar are de suferit dacă electoratul află că e nu numai un șmecher școlit la bordel și dedulcit la eleve de liceu obligate să se prostitueze, ci și un evazionist aflat în război cu statul, Negoiță încearcă să demonstreze că toate acuzațiile care i se aduc sunt simple invenții ale adversarilor politici.
În cazul de față însă, lucrurile sunt extrem de clare. Culmea, deși neagă acum că are datorii la Fisc, Robert Negoiță a declarat sub semnătură, luna trecută, în declarația de avere depusă cu ocazia înscrierii sale în cursa pentru Primăria Sectorului 3, că datorează către ANAF suma de 199.143.122 lei, adică aproape 40 milioane de euro. Sigur, adaugă el, „deciziile de impunere au fost contestate în instanță, litigiul aflându-se în prezent în faza procedurii administrative prealabile“. La ultima conferință de presă, Robert Negoiță a cerut public DNA să dea un răspuns, până în data alegerilor (10 iunie 2012), plângerii penale pentru evaziune fiscală depusă de ANAF împotriva sa acum trei ani.
„Cer DNA, prin intermendiul presei, să ne dea un răspuns, până în 10 iunie, să spună – e sau nu în regulă cu acel control al ANAF, astfel ca ANAF să răspundă la contestaţie„, a declart Robert Negoiţă. El s-a referit, astfel, la contestația depusă împotriva procesului-verbal de control al ANAF, din 16.10.2009, prin care s-a constatat, în esență, faptul că persoana fizică Robert Sorin Negoiță datorează Fiscului 76.866.372 lei, reprezentând „Taxa pe Valoarea Adăugată“ (TVA) și „accesorii“ (dobânzi plus penalități) de 43.748.229 lei.
Cum a devenit Negoiță evazionist, am arătat deja, în paginile cotidianului nostru.
În urmă cu trei ani, el a intrat în atenția Fiscului pentru că făcuse tranzacții imobiliare, ca persoană fizică, fără să plătească TVA-ul aferent. Concret, el a construit mai multe blocuri de locuințe, pe persoană fizică, și a eludat achitarea TVA către stat deși codul fiscal era destul de clar în această chestiune. Legal, persoanele care realizează tranzacții imobiliare cu terenuri construibile și construcții noi, care au caracter de continuitate, trebuie să solicite înregistrarea în scopuri de TVA în condițiile prevăzute la art. 152 din Codul fiscal sau înainte de începerea activității economice conform prevederilor art. 153 din Codul fiscal, și să îndeplinească toate obligațiile ce decurg din această calitate, la fel ca alte persoane impozabile. Ce-a făcut însă Negoiță? A refuzat, ca și alți șmecheri,să se înregistreze ca plătitor de TVA și a vîndut sute de apartamente ca pe șosete, în piață. Așa se face că, în a doua parte a anului 2009, inspectorii ANAF au declanșat un control la cei care, asemenea lui Robert Negoiță, se sustrăgeau prin acest artificiu, al blocurilor construite „pe persoană fizică“, de la plata TVA-ului datorat bugetului de stat. Pentru că știa că e un evazionist ordinar, Robert Negoiță, și-a dat seama că nu poate scăpa de Fisc și, astfel, a decis să-și pună la adăpost averea pentru ca atunci când ANAF va decide instituirea de măsuri asigurătorii, să nu mai aibă ce-i executa.
Așa a început operațiunea de înstrăinare rapidă a sute de apartamente prin trecerea lor din proprietatea personală în cea a firmelor controlate sau deținute de el. Într-o primă fază, așa cum mai arătat, el a reușit să ascundă de ANAF sute de imobile în valoare de cel puțin 66,57 milioane lei, prin trecerea lor, sub forma unei majorări de capital, în proprietatea unei firme controlate de el, Domus Stil Construct SRL, din care avea să iasă la o săptămână de la declanșarea controlului ANAF, cedând părțile sociale deținute către fratele și tatăl său.
Înalta Curte a recunoscut, implicit, că Negoiță se sustrage de la plata datoriilor către Fisc
Faza a doua a operațiunii, în care a încercat să repete figura anterioară, a fost însă anulată printr-o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a confirmat, în subsidiar, că deputatul PSD Robert Negoiță a încercat, astfel, să scoată mai multe imobile de sub sechestrul ANAF. Mai mult, ÎCCJ recunoștea, indirect, existența datoriilor căre stat ale deputatului Robert Negoiță. Concret, pe 7 octombrie 2009, deci în timpul controlului ANAF, Robert Negoiță a înființat rapid un alt „aspirator de imobile“, adică o altă firmă pe care să treacă celelalte imobile rămase de ascuns de Fisc. A înființat, astfel, tot împreună cu fratele său, Ionuț Negoiță, firma Domus Stil Real Estate Solutions SRL, la care a participat cu aport în natură în valoare de 32,98 milioane de lei, pe care l-a majorat, pe 23 octombrie 2009, deci la exact o săptămână după ce apartamentele intraseră sub sechestru!, la 51,78 milioane de lei.
Ca să facă această manevră însă, el trebuia să obțină acte care să confirme că imobilele sunt libere de sarcini, că nu se află sub sechestru etc. Șmecherul Negoiță a obținut un astfel de certficat fiscal chiar pe 16 octombrie 2009, adică în data în care se emisese deja decizia ANAF de instituie a sechestrului asiguratoriu. Pentru a muta sutele de imobile pe noua firmă, ca aport la capital social, el mai avea de îndeplinit o ultimă formalitate: să dea o declarație că ele nu se află sub sechestru. Dacă o dădea înainte de decizia ANAF, declarația era în regulă, numai că el a dat-o la patru zile de la emiterea deciziei de instituire a sechestrului ceea ce-l trimite direct în penal, pentru fas în declarații și uz de fals, pe deputatul impostor.
Conform hotărârii AGA autentificate sub nr.11/8/20.10.2009, publicată în Monitorul Oficial Partea a IV-a nr.6101-6103 din 27 noiembrie 2009, Robert Sorin Negoiță a declarat în fals că imobilele transferate din proprietatea sa în cea a firmei nou înființate nu se află sub sechestru. Este vorba despre 71 de apartamente, un teren și peste 420 de loturi de parcare. Că lucrurile stau astfel, anume că el a încercat prin ultima operațiune să scoată imobilele de sub sechestru o dovedește faptul că ANAF a atacat în instanță Hotărârea AGA din 20 octombrie 2009 și a obținut anularea ei printr-o sentință a Tribunalul București, rămasă irevocabilă printr-o decizie din 21 septembrie 2011, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție . În acest mod, cele 71 de apartamente pe care Robert Negoiță a încercat să le mute în firma Domus Stil Real Estate Solutions SRL s-au întors în declarația sa de avere. Asta înseamnă că s-au întors pe lista imobilelor sechestrate de ANAF, în vederea recuperării imensei datorii pe care Robert Sorin Negoiță, mitomanul cu aspirații de primar, o are la bugetul de stat. Falit și nesătul, Robert Negoiță speră să pună mâna pe finanțele unui întreg sector și să se pună astfel, din nou, pe picioare. Or, cum altfel decât din fotoliul de primar, poți să-ți acoperi găurile imense din buzunare și să dirijezi fondurile publice către camarila Grivco, greu încercată de foame după atâta amar de vreme în opoziție. Doar că, pentru ajunge primar, trebuie să-l convingi pe votant că ești cel mai nimerit pentru asta.
Grea sarcină pentru un degustător și sponsor de prostituate minore, prin bordeluri, care se deghizează în lupul din Scufița Roșie înainte de a se năpusti asupra vreunei eleve neajutorate, atrasă în bordelul lui cu sute de camere, sau pentru un evazionist scăpătat.