Sărind să-l apere pe Felix, Gâdea și-a ieșit din minți

Categorie: DezinformareManipulare prin presaPresa

gadea

Mihai Gâdea, directorul postului de televiziune al lui Dan Voiculescu, Antena3, și inchizitor șef la emisiunea de execuție publică „Sinteza zilei“, l-a atacat extrem de dur miercuri seara, pe Lucian Duță, șeful Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, invitat telefonic să dea explicații cu privire la un subiect dezbătut în cadrul emisiunii. „Sunteți un nesimțit“, „sunteți un dobitoc“, „sunteți un mitocan“, „nu aveți rațiune“, „sunteți jalnic“ – i-a urlat Mihai Gâdea, din platoul emisiunii, președintelui CNAS. Ceea ce este și mai grav, invitații săi din platou i-au aplaudat, la scenă deschisă, invectivele.
Înainte de a explica motivul pentru care realizatorul lui Voiculescu și-a ieșit din minți, trebuie spus că Mihai Gâdea nu este jurnalist, ci un individ care nu are nici cea mai mică legătură profesională cu presa, el fiind pe vremuri un fel de primadonă într-un cor de adventiști de ziua a 7-a („Enthousiasmos“), pus apoi să modereze emisiuni pentru că dă bine pe sticlă și execută ce i se cere.
De când mafioți precum Voiculescu și Vîntu au preluat controlul presei române, ei au înlocuit jurnaliștii adevărați cu astfel de bufoni, cum sunt Gâdea, Radu Tudor, Dana Grecu, Răzvan Dumitrescu etc. etc, membri ai plutonului de execuție mediatică al alianței Grivco. Prin urmare, ieșirea lui Gâdea nu este specifică unui jurnalist, ci unui mitocan pescuit de Voiculescu din pubela mediatică a lui Prigoană (Realitatea TV), pus apoi vătaf pe latrina din Gîrlei și recompensat cu sute de mii de euro pentru loialitate. Asemeni coreli­gionarilor lui, el face prozeliți, ba și-a făcut și o școală de presă de ziua a 7-a, după chipul, asemănarea și culoarea voiculeștilor, distrugând și de­formând iremediabil conștiințe. Ei, corul anteniștilor de fiecare zi. sunt tot ce poate fi mai periculos și mizerabil pentru sănătatea unei nații.
Revenind la emisiunea de miercuri seara, în care Gâdea și-a jignit în direct partenerul de dialog, numindu-l „nesimțit“, „dobitoc“ și „mitocan“, el a reacționat astfel pe baza unui reflex voiculescian ce se declanșează față de oricine are o altă părere decât turnătorul Voiculescu, șeful suprem al acestor zombi. Ce făcuse atât de grav, ca să merite  acel atac, Lucian Duță, președinte al CNAS, care nu era popă adventist la bază, ca Gâdea, ci medic chirurg și doctor în medicină? Îl contrazisese pe moderator. Discuțiile din emisiunea moderată de popă erau pe marginea lipsei de morfină din spitale, guvernanții fiind făcuți, evident, „criminali“, de către participanții la dezbatere. Deși regulile casei lui Voiculescu spun să nu fie de față cei acuzați, a fost acceptată într-un târziu intervenția telefonică a președintelui CNAS, care putea da explicații în legătură cu lipsa morfinei din spitale. „Domnul Gâdea, din păcate, problema punctuală cu morfina din acest moment este o problemă legată strict de o firmă care făcea importul de morfină în România și care nu i-a mai convenit să mai stea în România în condițiile de piață, nu comentăm de ce. Nu i-a mai convenit și-a plecat. Eu am în față, în acest moment, hârtia prin care ei ne-au comunicat acest lucru și au mai comunicat un lucru foarte important: că, până când dânșii își vor vinde business-ul, se angajează să asigure morfina în România pentru pacienții de cancer. Din păcate, această firmă și-a dat afară toți angajații, a mai rămas un singur angajat, care în următoarele zile urmează să asigure importul de morfină în România. (…)Este, dacă vreți, șantajul pe care la un moment dat firmele farmaceutice îl pot face asupra statului român și, implicit, asupra pacienților“, a declarat telefonic Lucian Duță. Auzind aceste explicații, Gâdea a început să dea ochii peste cap, așa cum învățase el, probabil, la seminariile de exorcism de la Facultatea de Teologie Adventistă absolvită cu greu prin 2000.
Irinel Popescu, motiv de isterie
Nemulțumit de explicația primită, Mihai Gâdea începe să-l acuze pe șeful CNAS că se crede Dumnezeul sistemului medical și continuă apoi să-l atace verbal. Nu trece mult și Gâdea își iese din fire și din rolul de moderator și îl jignește pe Lucian Duță. „Ok. Aceasta este o explicație“ – zice el. „Nu, e singura! – zice Duță. „Dacă Dumnezeu are un singur punct de vedere, e Dumnezeu. Dumneavoastră puteți să spuneți că este explicația dumneavoastră. Nu sunteți în momentul de față Dumnezeul sistemului medical din România“ – conchide Gâdea, acest popă ratat al adventismului de pretutindeni. „Stați puțin, că v-am ascultat. Am o întrebare pentru dumneavoastră, pentru că nu putem să lăsăm lucrurile așa“ – continuă el, apoi. Dumneavoastră explicați de la un anumit punct. Eu nu fac lobby pentru nicio firmă farmaceutică și, până ieri, acest subiect îmi era, așa cum este multor români din păcate, undeva la o periferie, nu era în centrul atenției mele. Dar înțeleg următorul lucru: că s-a pus o taxă, pentru că dumneavoastră spuneți că o firmă de medicamente care făcea morfină a plecat din România. Întrebarea este de ce a plecat firma aia, nu cumva pentru faptul că i s-a pus o taxă care îi ducea într-un fel de faliment?“. A urmat apoi fraza care a scos diavolul din popă. Iat-o: „Domnul Gâdea, surprinzător pentru mine este că dumneavoastră ați început să apărați firmele de medicamente împotriva taxării lor“ a zis Lucian Duță, contrariat de enormitățile spuse de sclavul lui Voiculescu. „Dumneavoastră sunteți un nesimțit dacă asta ați înțeles! Pentru că eu apăr altceva, domnul Duță (moderatorul începe să urle)! Apăr pacienții care sunt bolnavi de cancer și de leucemie și care nu au morfină! Dacă nu înțelegeți asta, sunteți un dobitoc!!“ – a urlat derbedeul în costum care răspunde la numele de Mihai Gâdea. „Ca dumneavoastră să mă acuzați pe mine că eu fac lobby pentru o firmă de medicamente înseamnă că nu aveți rațiune! Ați înțeles?“ – țipă el mai departe într-un punct din eter unde încremenise vocea partenerului de dialog.
După ce dialogul dintre cei doi a continuat în același stil inchizitorial, Lucian Duță i-a reamintit lui Gâdea că într-o emisiune anterioară făcuse afirmații false în legătură cu sifonarea unor fonduri. „Aseară, dumneavoastră ați spus pe post că eu am sifonat un milion și jumătate de euro. Mințiți cu nerușinare!“ – i-a spus Duță. „Domnule Duță! Informația respectivă a fost preluată din ziarul Adevărul. Dumneavoastră nu doar nu sunteți doctor, dumneavoastră sunteți un mitocan! V-am spus următorul lucru aseară: Curtea de Conturi (publicul începe să aplaude din nou, fiind setat în cască pe „aplauze puternice“, dar Mihai Gâdea le spune să se oprească) Curtea de Conturi a României nu este o instituție din colțul străzii, este Curtea de Conturi a României. Are un raport în care dumneavoastră, instituția pe care o conduceți are o problemă majoră în a justifica un milion și jumătate de euro. Dacă aveți cu cineva să vă războiți, războiți-vă cu Curtea de Conturi“ – i-a replicat Gâdea. A urmat însă o replică venită ca o măciucă pentru sclavul lui Voiculescu. „Acea deficiență de un milion și jumătate de euro este produsă pe un mandat al unui președinte de Casă din partidul șefului dumneavoastră, de la PC. Ca să vă spun cam cum stau lucrurile, dacă vreți să le ascultați așa cum sunt ele…Da, deci dacă vreți să informați corect cetățenii, aflați că acea lipsă de un milion și jumătate de euro este o defecțiune de management a unui președinte de Casă anterior mie, care era pus de șeful dumneavoastră de trust (Dan Voiculescu – n.red).“ – a spus Lucian Duță. Sclavul Gâdea, auzind cuvântul „șeful“ dar și parola „PC“, practic a înnebunit. A început să repete, ca un veritabil tonomat ridicat în picioare, fraza: „ Cum îl cheamă pe acel președinte, spuneți cum îl cheamă pe președinte, ca să vă poată da și el în judecată? Cum îl cheamă, cum îl cheamă…“- repeta Gâdea ca papagalul. „Vă spun imediat! – a încercat Duță. „Acum, nu imediat!“ – a urlat coristul Gâdea. Totuși, deși a insistat, nu i-a aflat numele. Știa el despre cine este vorba? Sigur că știa! Cine nu cunoștea, din trustul lui Voiculescu, numele președintelui anterior lui Duță? Cine nu-l știa pe Irinel Popescu, unul dintre oamenii de bază ai lui Voiculescu, numit președinte al CNAS la începutul lui 2009 și schimbat după ieșirea PSD-PC de la guvernare? Pentru că despre el este vorba, iar implicarea în mafia medicamentelor nu este deloc o necunoscută pentru ciracii lui Voiculescu.Ordinul dat de șefii lui Gâdea era însă de a-l executa pe urmașul acestui Irinel Popescu, fost candidat pentru Senatul României, în 2008, și proaspăt numit șef interimar al PC București. Ieșirea dementă a lui Gâdea capătă astfel o explicație logică. El pupa, ca un câine turbat, mâna care i-a băgat în conturi sutele de mii de euro. Mâna Voiculescului care, cum știm, a semnat la Securitate sub diverse pseudonime, gen Felix, sau Mircea, note informative ce reprezentau turnătoriile ordinare ale unor membri ai familiei sale.
Dan Badea,
24.02.2012