Gheorghe Nichita finanțează din banii ieșenilor „10 pentru România“ lu’ Vîntu

Categorie: Blogrollcoruptie politicamafie romaneasca

Primarul PSD-ist al Municipiului Iași, Gheorghe Nichita, a decis să plătească de la bugetul local toate cheltuielile legate de circul „10 pentru România“ al lui Sorin Ovidiu Vîntu, în regia lui Mihai Tatulici, care se va da în spectacol la Iași, în a doua jumătate a lunii decembrie.

nichita sovCriza financiară în care se zbate Vîntu și gașca lui de șmecheri de la București, a devenit atât de mare încât el nu-și mai poate susține pecuniar nici chiar pornirile așa-zis filantropice, care acoperă una dintre cele mai mari manipulări mediatice din ultima vreme. Programul „10 pentru România“ promoveză, alături de personalități general recunoscute ale vieții publice, tot soiul de măscărici și impostori din presă sau politică, selecționați la așa-zisa Bursă a Valorilor Românești.

Printre aceste valori s-au aflat, ca premianți sau nominalizați, indivizi „de excepție“ precum măscăriciul Mircea Badea, castrata flașnetă răspopită Mihai Gîdea, gușterul-șantajist Dan Diaconescu, ziaristu lu pește CT Popescu,  politicianul de târlă Gigi Becali și alți tatulici frumos poleiți de mașinăria propagandistică a lui Vîntu. La circul organizat de câțiva ani în Capitală, în care a fost atrasă elita românească din diverse domenii, au fost autorizate, ca lideri de excepție, multe dintre gunoaiele tranziției românești. Impostura continuă și după ce creatorul manifestării i-a predat provizoriu „patentul“, odată cu Realitatea Media, intermediarului din Hârlău, Elan Schwartzenberg. Deși s-a lăudat de nenumărate ori că are în spate un puternic grup de oameni de afaceri care-i permit accesul la fonduri și investiții de 100 milioane de euro, paravanul lui Vîntu a ajuns să cerșească 17.000 de euro de la primarul Iașului, pentru a continua să deruleze, și anul acesta, programul de manipulare „10 pentru România“.

Chiar daca pare incredibil, locuitorii municipiului Iași vor plăti însă toate cheltuielile caravanei lui Tatulici, sala de spectacol, camerele în care se vor împerechea membrii staffului de la București, sticlele de whisky și somonul fumé de la recepție, dar și contravaloarea premiilor oferite. Consiliul Local Iași a emis deja „proiectul de hotărâre privind organizarea la Iași a Galei Regionale „10 pentru România“, după ce primarul Gheorghe Nichita i-a înaintat Expunerea de motive și Referatul de specialitate (nr.98744/17.11.2011) întocmit de Biroul Organizare Evenimente Publice. Din aceste documente rezultă, fără dubii, că Trustul Realitatea Media a solicitat sprijinul Primăriei Municipiului Iași în organizarea Galei „10 pentru România“.

Scopul Galei de anul acesta ar fi, se spune în Referatul de Specialitate, premierea celor mai reprezentative 10 personalități din regiunea Moldovei. Evident, este vorba despre zona aceea deluroasă, din estul țării, unde și-au găsit sfârșitul mulți dintre racheții care, „cu acceptul lui Măgureanu“, au fost găjbiți de SOV, conform declarației făcute de SOV, lui Ghiță, „ca tine, la modul cel mai serios, am ingropat prin dealurile de prin Moldova”. Este aceeași Moldovă unde acum Vîntu se întoarce, prin reprezentanți, ca să-i premieze pe racheții care au supraviețuit. Sigur, e treaba lui pe cine premiază, dacă n-o face pe  banii amărâților care vor plăti, de la anul, gigacaloria cu 40% mai mult decât până acum.

Din păcate și de această dată masa și dansul echipei de mafioți mediatici de la București vor fi plătite de fraierii care se înghesuie tăcuți pe la cozile administrațiilor financiare să-și plătească taxele. Ce au cerut cei de la București ieșenilor? Să plătească tot ce trebuie pentru ca Gala lui Tatulici să fie un succes. ”În vederea organizării Galei, Primăriei Municipiului Iași i-a fost solicitat sprijinul pentru: „Identificarea și închirierea unei săli de spectacole de capacitate mare (600-800 locuri), asigu­rarea sonorizării, acoperirea costurilor legate de trofeele și diplomele ce vor fi oferite în cadrul Galei, decorarea sălii, cazare pentru 40 de persoane pentru 2 nopți (tehnicieni și staff Realitatea TV), recepție pentru 150 persoane, personal pentru protocolul ceremoniei (primire oaspeți, înmânare trofee etc.), invitații, alte detalii organi­zatorice“.

În schimb, spun veneticii de la București, „Realitatea TV va suporta cheltuielile legate de aducerea Carului de transmisie, fly, satelit, promovarea eveni­men­tului, angajarea co-prezen­tatorului (Florin Piersic), ilumi­narea pentru TV a scenei, diverse detalii tehnice organi­zatorice, scenariu și regie, alte activități specifice eveni­mentului“. Noi îl plătim pe Florin Piersic, zice gașca lui SOV, iar voi ne plătiți ca să-l plătim pe bătrânel! Așadar, șmecherii lui Vîntu nu se mulțumesc doar cu organizarea spectacolului, mai vor și achitarea camerelor de hotel pentru 40 de persoane, adică pentru două plutoane din oștile lui Vîntu, cele despre care vorbea în timpul războiului de 100 de zile din ultima  campanie electorală pentru Cotroceni.

O societate comercială cum este Realitatea Media, al cărui patron se laudă că are 100 de milioane de euro în spate, ajunge pe burtă în Iași și cere bani de prezervative, pentru el și gașca lui Tatulici, de la municipalitate. Culmea este că s-a găsit cineva care să-i satisfacă această cerere. Primarul Gheorghe Nichita, fericit că va fi vedetă pentru o seară și o să-l vadă nevasta, sau amantele la teveu, s-a implicat plenar în această escrocherie mediatică și a decis să ia de la gura săracilor și să le satisfacă cererea tatulicilor lui Vântu. El a supus spre aprobare Consiliului Local Iași proiectul de hotărâre cu privire la organizarea Galei „10 pentru Romania“. Suma scoasă de el buget („capitolul bugetar 54.02.20 – Alte servicii publice generale„).

Susținătorii proiectului de hotărâre sunt, alături de primarul PSD-ist Nichita, traseistul viceprimar Romeo Olteanu (USL), un fin vorbitor de limba rusă, Victorel Lupu de la Financiar, Elena Farcă de la Relații Internaționale (doar avem la mijloc o firmă venită tocmai din Cipru) și azilantul Ninel Berneagă, care abia așteată să plece, la anul, în Canada, unde a obținut deja viză permanentă pentru el și neamuri. Aceștia sunt indivizii care asigură, anul acesta, faza pe oraș a cântării României lui Vîntu. De la anul, se va trece la faza pe Hîrlău.

Dan Badea, Curentul, 23 nov. 2011