Lepădarea de Chelu

Categorie: BlogrollManipulare prin presaPresaPRESA "LA COMANDĂ"

După ce am dezvăluit că omul de afaceri Cătălin Chelu este „săgeata“ lui Sorin Ovidiu Vîntu, tatăl natural al FNI s-a cerut la un scurt interviu pe Hotnews. Mesajul care trebuia să ajungă la bizon era lepădarea de Chelu, de o interfaţă învechită care tocmai a fost trimisă să joace table în arestul Direcţiei de Cercetări Penale de pe Rahovei. Aşa cum ne-a obişnuit, Vîntu nu cunoaşte, n-a văzut, nu-şi aminteşte. Nu-l cunoaşte pe Cătălin Chelu, nu îşi aminteşte de el, nu îl „reperează“.
Personal nu îl cunosc pe domnul Chelu. Nu îmi amintesc de dumnealui. Eu m-am întålnit cu mii de oameni, posibil să îl fi întålnit şi pe el, dar nu îl reperez. Va repet că nu îl cunosc personal. Ştiţi, sunt unii care se declară foarte apropiaţi de mine şi sunt şi unii care declară că nici nu mă cunosc“.
Deşi susţine că n-a făcut afaceri cu Chelu, el nu neagă posibilitatea ca businessurile lor să se fi intersectat vreodată.
Dumnealui fiind cu SIF-urile, iar eu am fost jucător pe bursă, este foarte posibil ca afacerile noastre să se fi intersectat. Nu îmi amintesc de niciun caz concret“, zice SOV.
Sigur, pentru că în ediţia de marţi a cotidianului nostru am prezentat tocmai un caz concret al intersecţiei dintre afacerile celor doi, iar SOV este un cititor fidel al nostru, e destul de clar chiar şi pentru bizonii de la Realitatea sau Antene că „bandiţelul“ minte. El ne-a obişnuit să nege evidenţa de foarte multă vreme.
La fel, Vîntu a negat oficial orice legătură cu Realitatea TV, după ce devenise patronul ei, cu Maricel Păcuraru, după ce-l folosise ca săgeată prin offshore-ul Crown Gate Alliance în „Gardianul“, cu Securitatea, după ce turnase la greu sub pseudonimul Nuş. A negat pånă şi că ar fi avut vreo legătură cu prăbuşirea FNI şi escrocarea celor peste 300.000 de deponenţi. De fiecare dată el a avut însă un motiv serios să mintă. De ce o face şi acum? De ce oficial se delimitează de gălăţean, iar neoficial şi-a pus haimanalele să latre continuu la televizor că „necunoscutul“ Chelu este o victimă a lăcomiei lui Fătuloiu? Sau nu i-a pus el pe lătrăi să-i apere amicul aflat la stråmtoare? Haida, de! Doar el i-a spus răspicat lui Sergiu Toader că Realitatea TV este „organizaţia“ care răspunde doar la comanda lui.
Este organizaţia lui Vîntu şi răspunde la comanda lui Vîntu… Nu sunteţi liberi, nene. Vă convine, lucraţi, nu vă convine, plecaţi, ce mare c…t!“ – a zis el. Şi dacă neoficial îl apără, iar oficial îl dezmoşteneşte, care să fie explicaţia? Se teme de consecinţele declaraţiilor lui Fătuloiu privind implicarea grupului mafiot din care face parte Chelu în asasinate la comandă? Se teme de redeschiderea unor dosare cu morţi suspecte, aşa după cum a declarat Fătuloiu, morţi asupra cărora planează spectrul unor băhăieni specializaţi în tunuri speculative pe piaţa de capital şi manipulări pe piaţa mass-media?Să-l fi mişcat atåt de tare lista scurtă, prezentată ieri, cu numele celor care, după ce s-au intersectat cu el, au decedat în condiţii suspecte? Se teme el, şi astăzi, de Luminiţa Şega, magistratul care după ce a extins cercetările şi asupra lui în dosarul FNI, acuzaţii care, dovedite, i-ar fi adus 20 de ani de puşcărie, a murit otrăvită lent, cu aluminiu, după ce aproape că i s-a lichefiat creierul?
Oricum, de data asta, pe Vîntu l-a tras „Curentul“ spre Hotnews.
Dan Badea