Vîntu a găsit paravan pentru Realitatea Media (Update)

Categorie: BlogrollDezinformareEXPORTJustitieLumea interlopaManipulare prin presaPresa

(UPDATE 6.02.2013: Informatia falsa despre intelegerea dintre Burci si Vintu mi-a fost plasata atunci de Mirela Iacob, patroana mea si o veche prietena a lui Burci, pentru a testa reactiile pietei. Dealtfel nevasta lui Iacob lanseaza in mod curent astfel de diversiuni pe piata media…Tarziu aveam sa inteleg ca aceasta e una dintre misiunile ei...)

Update (25 octombrie): La două zile dupa ce a bătut palma cu Burci, Vîntu s-a răzgândit. A gasit alt fraier care să-i achite datoriile trustului RTV şi să acopere combinaţiile de tip mafiot făcute de el prin intermediul Realitatea Media SA. Noul paravan al mogulului este Sebastian Ghiţă, un răsfăţat al contractelor cu statul, naşul lui Codruţ Sereş şi sponsor cunoscut al PSD. Ghiţă ar fi semnat, astăzi, un contract de management cu Realitatea Media şi s-ar fi obligat ca în următorii cinci ani să investească 75 milioane de euro în „retehnologizarea Realitatea TV în vederea trecerii la emisia HD (high-definition)”. Oricine îşi dă seama însă că asta e o acoperire pentru cu totul altceva. E absurd să preia cineva managementul unei afaceri falimentare şi tot el să plătească pentru asta. Şi nu oricât, ci 100 de milioane de euro: 75 milioane euro – investiţie pe cinci ani şi minimum 25 milioane – datoriile trustului. Să dea cineva o asemenea sumă de bani pentru o maşină de propagandă complet decredibilizată, populată cu cele mai mizerabile exemplare din mass media românească? Greu de crezut! Ce acoperă Ghiţă în această afacere a lui SOV? Varianta oficială lansată de oamenii lui Vîntu trebuie exclusă din start. Vîntu minte cum respiră, iar Ghiţă-Asesoft este un dalmaţian notoriu în Prahova, cercetat penal de nenumărate ori în trecut şi scos din clinciurile procurorilor prin şpăgi şi intervenţii pe linie de partid. Fie Vîntu a făcut o vânzare de faţadă, întorcând în firmă, via Sebastian Ghiţă, bani negri cu ajutorul cărora vrea să păstreze pe linia de plutire maşinăria de propagandă a mafiei PSD-PNL, fie a vândut cu adevărat afacerea, dar a primit în schimb asigurarea că el va fi menţinut ca acţionar de faţadă în scopul de a-i impresiona în continuare pe cei care-l anchetează pentru infracţiunile comise de el în ultimul deceniu. Rămâne de văzut care este varianta corectă.

CRISTIAN BURCI, prietenul de familie al borfaşilor care conduc Curentul

CRISTIAN BURCI, prietenul de familie al borfaşilor care conduc Curentul

Aseară, Sorin Ovidiu Vîntu a bătut palma, de principiu, cu Cristi Burci, pentru vînzarea Realitatea Media SA. Deal! – ar fi spus Vîntu, fericit!, după ce Burci a acceptat condiţiile  tranzacţiei. Informatia privind negocierile avansate cu Burci a apărut deja pe un site apropiat lui Vîntu, înaintea întâlnirii dintre cei doi. Alături de Realitatea TV, Burci ar fi preluat şi celelalte posturi de radio şi televiziune aflate sub cupola Realitatea Media.

Dealtfel, patronul Protan, obişnuit cu mirosurile pestilenţiale ale fabricii de macerat cadavre de animale, era singurul în măsură să cumpere produsele media marca SOV. Doar el ştie cum poate fi eliminată putrescina („parfumul” de cadavru) din Realitatea TV.

Dan Badea