Manipulare online cu gogoşi "chinezeşti"

Categorie: Blogrollcoruptie politicaDezinformareEXPORTinvestigManipulare prin presaPresa

Tarom_A318_YR-ASA
Un amic mi-a atras atenţia că un blogger cu poreclă de asiatic („Chinezu” sau „PeChinezu” ceva de genul asta), „vector online” al lui Victor Ponta, a declanşat o campanie publicitară, zice el, pentru o companie de aviaţie olandeză. Blogger-ul nostru nu pune însă un banner pe blog, ca tot omul, ci lansează, chipurile, un „experiment” mai sofisticat. Vrea mobilizare generală! 

Dincolo de banii pe care-i încasează de la compania de aviaţie („trebuie să vă spun că acest post face parte dintr-o campanie (…) şi că am acceptat să particip la campanie pentru că a. primesc nişte bănuţi  şi b. detaliez motivul mai jos” – zice insul), el vrea să verifice şi dacă blogosfera poate fi mobilizată la comandă. 

Chinezu - Cristian Barta, un individ slinos pe care il intalnesc  destul de des printr-un magazin din Vitan

O jigodie numita Chinezu – Cristian Barta -, un individ slinos, nespalat, pe care il intalnesc destul de des printr-un magazin din Vitan si ma abtin cu greu…

Individul a fost jurnalist, zice el, dar apoi a „trădat cauza” şi a devenit slugă la PSD. 

…Apoi am tradat cauza in cel mai inaltator mod cu putinta si am trecut de partea cealalta a baricadei. In administratia publica, la Camera Deputatilor. La biroul de presa. (…) Apoi am intrat in viata politica si am facut ceva pureci pe la TSDul lui Victor Ponta, pe la mine prin Maramures. Exceptionala perioada pentru a intelege cu ce se mananca cu adevarat politica. Mai ales ca eram si sef de cabinet al prefectului de Maramures, asa ca am vazut mustaria in intreaga ei splendoare… In 2004 am facut pasul spre minunata meserie de consultant politic. Am fost cam a 345-a roata la caruta in campania PSD si a lui Adrian Nastase…Apoi, fireste, mi-am facut propria firma de consultanta. Cu care mi-am facut si io niste bani de o juma’ de paine. Si inca mai merge…Mai nou, adica de la inceputul lui 2009, desi criza e in tot si toate, m-a apucat antreprenoriatul online (…)” – se laudă bloggerul roşu şi cu ochii oblici al lui Ponta. Dacă bloggerul ar fi chinez, şi nu român cu nume de chinez, iar experimentul l-ar face la el în curte, ar fi ok. Beneficiind însă de poziţia fruntaşă din topurile online, el crede că aceia care se află pe poziţii inferioare în aceleaşi clasamente, îi sunt sclavi. Vede blogosfera ca pe o moşie şi îşi îndeamnă supuşii să execute ordinul care, dacă ar fi executat întocmai şi la vreme, i-ar băga destule parale în poşetă, başca zboruri gratuite la New York, dar ar fi şi un semnal pentru Ponta că blogosfera e gata să primească în schimbul bănuţilor aferenţi, pe filiera „asiatică”, azimut Băsescu. 

 „Scrieţi un post la voi pe blog în care, părerea mea, spuneţi că vreţi să participaţi la acest ”experiment”, adică să arătăm unui client potenţial important blogosfera livrează rezultate, atunci când vrem. Şi să scrieţi de ce aţi merge sau de ce v-a plăcut la/de New York, Amsterdam sau Mexic sau orice altă destinaţie o găsiţi pe site. Şi pentru ca rezultatele să poată fi cuantificate, băgaţi şi voi un link către pagina cu pricina unde sunt ofertele...” (urmează numele companiei de aviaţie) – instigă bloggerul fruntaş în topuri.
Nu ştiu câţi fraieri or fi pus linkul la îndemnul piticilor fruntaşi în topuri, dar amicul care mi-a atras atenţia a găsit deja o contra-ofertă. Dacă tot se face experiment, măcar să se facă gratuit şi pe o companie românească.  Iată, mai jos, contra-oferta românească a amicului meu: 
„This is posted as a response for a mercenary blogger of Romania. My God, there are so many sheeps in this country! Hey, think with Your heads ! You are manipulated soooo easy by some so called online gurus. If that campaign would have helped some Romanian company, i wonder how many of You would have resonate?  Acest post este un raspuns la o campanie comerciala a unui blogger mercenar. Observ cu tristete ca sint destule „oi” care sint manipulate contra unui link amarit de asa zisi guru din online. Daca aceasta campanie ar fi ajutat TAROM sau alta companie din Romania, citi ar fi rezonat? Hai, sa va vad, citi aveti sentimentul ca apartineti unei natiuni? Aveti cojones sa puneti link catre TAROM pe blogurile voastre? Asa, fara nici o recompensa materiala, din principiu?
http://www.tarom.ro/ „.

PS. Multumesc celor care au înţeles ce am vrut să spun şi i-au dat „chinezului” ce este al „chinezului” (n-are nicio legătură cu onorabilul cetăţean al Chinei, aici fiind vorba despre un bizon roşu pe care putea să-l cheme Europa, la fel de bine ca Magdalena).