Dezinformarea zilei: Dac’a fost beţişor cu un capăt, atunci a venit din Shanghai. Dac’a venit din Shanghai, atunci l-a adus Udrea! (UPDATE)

Categorie: BlogrollDezinformarediversiuneEXPORTinvestigManipulare prin presa

SENZAŢIONALA POVESTE A BĂŢULUI CARE-A ATENTAT LA SECURITATEA urechii PREŞEDINTELUI ROMÂNIEI
– Material de analiză pentru studenţii la Jurnalistică-
Delirium tremens-ul şefilor de la Realitatea TV şi Antena 3 continuă. Astăzi s-a dezbătut intens, ore întregi, teoria beţişorului cu care s-a scărpinat în ureche Traian Băsescu. Cum se ştie, răspunzând unei întrebări a moderatorului emisiunii de la TVR1, care l-a avut ieri ca invitat, Traian Băsescu a spus: „Sunt sănătos tun. M-am dus la spital ca să-mi pun un tampon cu rivanol în ureche, m-am zgâriat cu un beţişor. M-am zgâriat cu el, l-am pus invers, în timp ce vorbeam cu un ministru la telefon”.
Realitatea TV, după ce sfatul deştepţilor de la acest post de televiziune s-a întrunit şi a hotărât că nu te poţi răni cu un beţigaş care are vată în ambele capete, a decis că beţişorul lui Băsescu era unul special, inaccesibil oricui. Mai ales că politicienii au năvălit pe sticlă, curioşi să afăăle de unde a luat preşedintele beţişorul cu un singur capăt bombat…
Voicu a dat telefon, îngrijorat, la RTV

Voicu, îngrijorat, a dat telefon la RTV

drrzr

Aşa arată un beţişor normal

Au trimis, prin urmare elicopterul prin urbe să caute prăvălia care deţine astfel de beţişoare. Au găsit-o!

betisor2

Au cerut informaţii despre preţ, mod de întrebuinţare, ţara de unde au fost importate. Au aflat astfel, în exclusivitate, că astfel de beţişoare provin exact din Shanghai! Informaţia i-a gâdilat plăcut, în urechi, pe investigatorii lui Vîntu.

betisor3

betisor5

Sfatul deştepţilor RTV s-a întrunit din nou şi a decis în unanimitate:

„dacă beţigaşele de genul celui cu care s-a scărpinat preşedintele se fac în Shanghai, iar, recent, la Shanghai s-a lansat brandul turistic al României, atunci beţigaşul e musai să fi fost adus de acolo de cineva. Nu trebuie să mai spunem noi de cine a fost adus, că bizonul pricepe şi singur. Doar are reflexul format. I-am dat, deja, toate elementele: frunza, brandul, turismul, Udrea, Shanghai, betigas, Băsescu!”…

Pe Antena 3, tonomatul Firea, care n-a mai văzut „beţigaş” cu un singur capăt bombat de ani buni de zile, turuia într-un limbaj greu de priceput. Am reţinut expresia „i-a tras o smetie” (ce spuneam?!), dar n-am reţinut cine-ce-când-cui-unde şi mai ales de ce?!

Individa e recidivistă. Într-o emisiune anterioară, moderatoarea i-a spus lui Boureanu, în direct, că a mâncat ceva de la toaletă înainte de emisiune.

blonda

Domnule Boureanu, dar ce-aţi mâncat? Aţi mâncat ceva stricat înainte de emisiune? La toaletă? – l-a întrebat „moderatoarea” blondă pe deputat. Ulterior, a adăugat: „Cine v-a spus că sunteţi un băiat cu mucii-n freză a avut dreptate!„. Pentru asta a şi încasat o amendă de 18.000 de lei de la CNA.

Până la ora la care, din respect pentru timpul meu, am schimbat canalul, Firea nu aflase că există beţişoare cu un singur capăt bombat. Expresia cu „smetia” a fost tocmai un fragment din replica dată lui Canacheu, după ce deputatul o informa, timid, că există beţişoare speciale, cu un singur capăt acoperit cu vată.

Am înţeles-o pe Firea, că nu mai crede în existenţa beţişorului cu capăt bombat. Când îţi lipseşte prea mult ceva, ajungi să crezi că nu există. Culmea, mai scrii asta şi pe gardul de sticlă al lui Voiculescu.

Priviţi, mai jos, ce scria cotidianul.ro, site-ul lui Nistorescu, după ce, mai sus, există dovezi descoperite de investigatorii lui Vîntu că beţişorul cu un capăt bombat există!

Sursa Nistorescu afirmă că nu există beţişor bombat într-un capăt!

Sursa Nistorescu afirmă că nu există beţişor bombat într-un capăt!

Subiectul a fost preluat apoi de Răzvan Dumitrescu, tonomatul cu salariu de 20.000 de euro lunar la Vîntu, transferat acum la Voiculescu, cu documentarist cu tot. Nici el nu auzise de existenţa vreunui beţişor bombat la un capăt, prin urmare a declarat că la mijloc este vorba despre o „lucrătură”.

betisor6

În calitatea mea de jurnalist de investigaţii cu o vechime de 20 de ani, am încercat să verific rapid gradul de adevăr al informaţiei lansate de tonomatele lui Vîntu.
basescu betisor holmes

Am dat câteva telefoane la surse aflate în diverse puncte, funcţii şi dispoziţii, am consultat vreo doi specialişti, am deranjat chiar şi o vedetă aflată la Nisa şi pot confirma parţial rezultatul investigatorilor lui Vîntu.

Există într-adevăr, în capitală, beţişoare cu un singur capăt bombat. Ele se produc şi în China, şi au ajuns în Bucureşti prin societatea Shanghai Pharmaceutical Group Co Ltd.

Grupa de protecţie patrulând cu beţişorul la vedere

Grupa de protecţie patrulând cu beţişorul la vedere

Deşi n-am primit confirmarea oficială de la Turcan, căruia i-am cerut sa-mi indice seria beţişorului folosit de preşedinte, pentru a elimina câteva dintre pistele de investigaţie, surse din anturajul lui Traian Băsescu (SPP!) mi-au dezvăluit că beţişorul nu a fost cumpărat de la o farmacie din Bucureşti, ci provine dintr-un borcan lăsat cu două zile înainte, pe biroul preşedintelui, de către Ilie Năstase, tocmai întors de la Shanghai, care-l invidiază pe Băsescu pentru că a ajuns Primar General al Capitalei, după ce el fusese înfrânt de Ciorbea!

Grupa de protecţie care trebuia să verifice cadoul şi să-i citească Preşedintelui instrucţiunile de utilizare a fost deja înlocuită, după incident, şi cei doi ofiţeri vor fi drastic sancţionaţi. Ei au fost, dealtfel, trimişi deja la plimbare (foto dreapta). Ce s-ar fi întâmplat, le-ar fi reproşat nervos şeful SPP, dacă în interiorul beţişorului ar fi fost ascunsă cucută în stare lichidă?!

Cât priveşte o posibilă relaţie cu Elena Udrea pe subiectul beţişorului cu un capăt bombat, n-am putut afla prea multe. Prin urmare mi-am permis s-o întreb personal şi mi-a confirmat parţial. Adică nu l-a dat, ci l-a primit. Şi nu era beţişor cu un capăt…Nu era deloc beţişor…

Cam atât am reuşit să aflu…

Update: Exclusivitate: Am primit răspunsul de la Valeriu Turcan şi am desluşit, astfel, misterul beţişorului! „Pentru că e zgârcit, dar şi pentru că bugetul Preşedinţiei a fost redus la jumătate, Băsescu şi-a pus şefa de cabinet să taie, în două, cu foarfeca, toate beţişoarele de urechi. 
betisorul taiat1

Când l-a mâncat în ureche, Băsescu a uitat ce poruncise. A apucat, la repezeală, un baţ din cutie, şi s-a scărpinat. Asta e tot„, mi-a declarat Turcan, în exclusivitate.

Dan Badea