Valentin Nicolau – valetul spurcat al lui Voiculescu

Categorie: Blogrollcrima organizataexport 2investigmafie romaneascaManipulare prin presaPresaSecuritate nationalaspalare de baniUncategorized

În urmă cu foarte mulţi ani am scris o carte pentru că n-am reuşit să fructific, într-un film, documente extrem de importante despre un subiect incitant: aşa-zisele conturi ale lui Nicolae Ceauşescu. Concret, ca realizator de emisiuni la Televiziunea Română, n-am găsit pe nimeni dornic să vorbească, în faţa camerei de filmat, despre implicarea sa în operaţiunile financiare externe ale fostei Securităţi. Aveam, aşadar, informaţii, dar nu aveam personaje de film. Prin urmare, am decis să public acele documente într-un volum.

Averea Presedintelui

Printre personajele cărţii mele a fost şi Dan Voiculescu, unul dintre privilegiaţii Securităţii, el fiind partener direct al unei firme acoperite a fostului DSS (Departamentul Securităţii Statului). Este vorba despre ICE Dunărea, o unitate militară specială înfiinţată în scopul obţinerii de valută pentru necesităţile statului român, îndeosebi plata datoriei externe, de la acea dată. Dan Voiculescu fusese director general al reprezentanţei româneşti a unei firme extrem de dubioase, înfiinţate în Nicosia-Cipru, Crescent Commercial & Maritime.

Aflând de apariţia cărţii (Evenimentul Zilei, unde lucram atunci, a dat nişte semnale de presă), Dan Voiculescu m-a ameninţat cu tribunalul în cazul în care voi face aceeaşi gafă pe care o făcuse Petre Mihai Băcanu. Acesta din urmă îl acuzase pe, deocamdată, turnătorul Voiculescu, de apartenenţă la fosta Securitate şi, în urma unui lung proces, pierduse.

Cartea a apărut, dar, pentru că, pe de o parte, am publicat şi punctul lui de vedere şi, pe de altă parte,  am motive serioase să cred că un individ i-a pus la dispoziţie lui Voiculescu toate documentele care au stat la baza apariţiei acesteia, el nu m-a mai dat, atunci, în judecată. Individul care, cred eu că i-a pus la dispoziţie lui Voiculescu informaţii din culisele volumului apărut, este chiar fostul preşedinte al editurii Nemira, cea care a editat volumul Averea preşedintelui.

nicolau1

Numele lui este Nicolau. Valentin Nicolau.

Taguri: