Sorin Ovidiu Vîntu şi-a lansat copiii în afaceri de pe platforma GELSOR

Categorie: Blogrollcrima organizataexport 2investigmafie romaneascaManipulare prin presaPresaspalare de bani

 Ionut si Ioana Vintu (foto: evz.ro)

Ionut si Ioana Vintu (foto: evz.ro)

Magnatul Sorin Ovidiu Vîntu şi-a lansat copiii în afaceri după o reţetă pe care a experimentat-o chiar el în urmă cu douăzeci de ani. Ionuţ Codrin Vîntu şi Ioana Vîntu au trecut astfel, începând din aprilie 2009, la munca de jos, fără a mai ţine cont de sofisticatele studii făcute prin strainătate.

Deşi pare de necrezut, singurul băiat al multimiliardarului Sorin Vîntu, urmaşul acestuia, intră în afaceri la nivel de chioşc. La fel ca taică-său. Numai că, de această dată, pentru succesul proprietarului de tarabă, adică a lui Vîntu junior, s-a folosit o uriaşă maşinărie de propagandă cum s-a dovedit a fi grupul Realitatea-Caţavencu.

Exotic Smoothie

Pe 14 aprilie 2009, Ionuţ Codrin Vîntu a înfiinţat două societăţi cu sediul în Splaiul Unirii nr.6, exact în locul în care în urmă cu peste un deceniu era adăpostit Gelsor, societatea implicată în scandalul FNI.

Prima dintre firme se numeşte Exotic Smoothie SRL în care Ionuţ Codrin Vîntu deţine 80% din capitalul social, partenerul său cu 20% fiind un anume Matei Laurenţiu Vişan. Societatea are ca obiect de activitate „comerţ cu amănuntul al produselor alimentare, băuturilor şi produselor din tutun efectuat prin standuri, chioşcuri şi pieţe”, adică…munca de jos. Să faci studiile în Anglia şi să ajungi gestionar la chioşc, e o formulă interesantă pentru succesul în afaceri.

Dealtfel, conform unor informaţii neconfirmate oficial, una dintre societăţile copiilor lui SOV ar fi fost implicată în afacerea chioşcurilor din B.dul Aviatorilor, acelea din mijlocul cărora Realitatea Tv a lansat celebrele „linguriţe de criză”.

aviatorilor

Anul trecut, imperiul media al lui Sorin Vîntu s-a implicat plenar în mediatizarea aşa-zisului „Târg Vintage” de pe Aviatorilor, dar şi a celorlalte târguri care i-au urmat, fie că era vorba despre antichităţi, fie de carte. Pentru publicitatea manifestărilor comerciale au fost folosite Realitatea TV, Radio Guerilla, Revista 24 Fun, Realitatea FM, Realitatea.net, cotidianul.ro etc. etc. Dacă ar fi existat Gelsor, Vîntu l-ar fi folosit şi pe el în mediatizare, atât de mare importanţă i s-a acordat evenimentului. Ulterior, produsele expuse la aceleaşi chioşcuri au fost bine reflectate în programele de ştiri ale Realităţii TV, ca şi când bulendrele expuse acolo scoteau România din criză.

Exotic_Mangalia_Ionut Vintu

Că firma lui Vîntu junior deserveşte clientul la tarabă, sau că îşi propune asta cu tot dinadinsul, este un fapt fără dubii. Astfel, acţionarii societăţii Exotic Smoothie SRL au făcut chiar, în acest scop,  o menţiune specială la Registrul Comerţulu al cărei conţinut este următorul: „înfiinţarea unui punct de lucru cu activitate pe platforma betonată în suprafata de 12.m.p., amenajată pe terenul situat în Mangalia-staţiunea Neptun, judeţul Constanţa, începând cu data de 11.05.2009 până la data 10.05.2012″. Suprafaţa indică un chioşc, iar un anunţ de angajare publicat pe internet (foto dreapta) ne lămureşte şi asupra activităţii desfăşurate acolo: comerţ cu sucuri naturale. Bun băiat!

A doua dintre afacerile lui Vîntu junior, născută tot în fostul sediu Gelsor, este Primo Baby International SRL, societate aflată azi într-o temporară întrerupere de activitate. Ionuţ Vîntu este aici acţionar unic şi administrator, iar firma se ocupă cu „intermedieri în comerţul cu textile, confecţii din blană , încălţăminte şi articole din piele”. Interesantă afacere, nobil scopul: să îmbraci şi să încalţi poporul cu dare de mână (blană, piele etc), în vreme de criză! Nu ştim dacă şi această societate s-a implicat în circul ambulant de pe B.dul Aviatorilor, dar ne va spune, cu siguranţă, primarul Chiliman dacă a fost ceva în neregulă.

Ca element de noutate, chiar revoluţionar!, în stilul de a face afaceri al familiei Vîntu, este de remarcat faptul că în cazul firmei Primo Baby International este, coincidenţă de nume, pentru prima oară după scandalul FNI când un membru al familiei Vîntu apare ca administrator într-o firmă. Asta deoarece una dintre calităţile fundamentale ale lui SOV a fost aceea a neimplicării sale oficiale în conducerea firmelor pe care le-a controlat. Aşa se face că, fără semnătură de administrator, anchetatorii atraşi de combinaţiile specifice ale acţionarului majoritar nu au putut să-l agaţe, oricât de mult s-au străduit. Juniorul pare a fi, sub acest aspect, altfel decât bătrânul speculant.

Fiica lui Vîntu combinată cu şeful IT de la Realitatea Tv

Ioana Vintu

Ioana Vintu (pe scaun)

ricky

Ioana Vîntu (foto stanga, pe scaun), fiica din prima căsătorie a lui Sorin Ovidiu Vîntu, ne-a făcut şi ea o surpriză de proporţii asociindu-se cu unul dintre angajaţii tatălui ei de la Realitatea TV.

Ea a înfiinţat astfel, tot anul trecut, la Bucureşti, societatea Online Business Consulting SRL. Contrar zicalei conform căreia nu e bine să pui toate ouăle în acelaşi coş, şi această firmă a fost plasată tot în fostul sediu al Gelsor. Interesant este însă co-acţiuonarul Ioanei Vîntu din Online Business. El se numeşte Richeard Constantin Tufeanu şi deţine 30% din afacere, restul revenindu-i Ioanei. Richeard Tufeanu este însă cunoscut în trustul Realitatea-Caţavencu sub numele de Ricky şi este directorul IT al acestui trust.

Online Business Consulting

Tot anul trecut, pe vremea scandalului generat de raportul Oxford Analitica, atunci când patronul trustului Realitatea Tv a fost acuzat, pe bună dreptate, că foloseşte instrumentele mass media deţinute în campania de demolare a lui Traian Băsescu, Sorin Vîntu a declarat că trustul nu-i mai aparţine. El s-a ascuns atunci, pentru prima oară, în spatele copiilor săi. „Nu e cazul să comentez această informaţie. Nu eu, ci copiii mei sunt proprietarii trustului de presă Realitatea-Caţavencu. Iar ei nu au nici cel mai mic interes politic”.

Contactat telefonic pentru a-i cere punctul de vedere cu privire la cele de mai sus, Sorin Ovidiu Vîntu n-a aşteptat nici măcar să afle despre ce anume este vorba şi a spus, ca poetul, doar atât: „Nu am nici un punct de vedere/ Mulţumesc, la revedere!„.

Voiam să verific, la sursă, dacă informaţiile privind implicarea copiilor săi în afacerea din Aviatorilor sunt reale sau nu.

Stăpânul de ziarişti, cumpăraţi la 1000 de euro kg „în viu”, a închis telefonul imediat ce a aflat că este inoportunat de altcineva decât sclavii lui de la Realitatea, sau de pe blogurile care îi prezintă oficial, sub formă de scurte interviuri, dezinformările bine puse la punct.

Dan Badea