Sorin Vîntu loveşte din nou: soldatul Mihnea Vasiliu restructurează NewsIn la "bucată"

Categorie: Blogrollcrima organizatainvestigmafie romaneascaManipulare prin presaPresa

După ce a afirmat că peste 80 dintre angajaţii NewsIn vor fi daţi afară, pornind de la premisa că agenţia lui Vîntu nu va putea fi vreodată un concurent pentru Mediafax, Mihnea Vasiliu pare a se fi răzgândit. El a renunţat, deocamdată, la o concediere în masă, preferând să „restructureze” agenţia pe bucăţi.
Astfel, primii care au fost anunţaţi că vor părăsi NewsIn au fost cei de la secţiile SPORT şi FOTO/VIDEO, motivul fiind lipsa de atractivitate, pentru clienţi, a produselor oferite de aceştia. Celor de la secţia „Sport” li s-a sugerat totuşi că şi-ar putea încerca norocul la canalul Telesport.
Primul lot de „restructuraţi” conţine, pentru început, 12-14 angajaţi. La polul opus se află secţia „Companii”, unde lucrează trei reporteri, secţie care, conform ultimelor declaraţii ale lui Vasiliu, nu va fi restructurată. Conform ultimelor informaţii din preajma lui Mihnea Vasiliu, NewsIn îşi va păstra structura de agenţie de ştiri, chiar dacă va fi înghiţită de nesătula Ana Maria Lembrău.
De asemenea, nu se ştie încă nimic despre noua conducere a agenţiei, postul de redactor şef nefiind încă preluat oficial de Cătălina Chelu, actualul redactor şef adjunct care, conform cererii lui Vasiliu, trebuia să dea astăzi un răspuns propunerii făcute. Oricum, se pare că indiferent de răspunsul jurnalistei, restructurarea va fi decisă exclusiv de „tatăl Mediafax”, adică de Vasiliu. El execută astfel, întocmai şi la timp, ordinul celuilalt „tată”, al FNI, Sorin Ovidiu Vîntu.

Există totuşi anumite suspiciuni cu privire la posibile linii directoare primite de Mihnea Vasiliu tocmai de la finul de cununie al lui Mircea Geoană. Adică de la Sârbu. Adrian Sârbu. Dealtfel, la Registrul Comerţului, sluga oficială a lui Vîntu apare încă agăţat drept cenzor la societatea Mediafax Data Base SA (foto dreapta sus), chiar dacă firma a fost deja dizolvată.
Mihnea Vasiliu a devenit şi el un soi de mogulaş, în felul lui, fiind băgat la înaintare de unul (Sîrbu), sau de altul (Vîntu), după necesităţi. Pentru cei care nu prea ştiu din ce „ambalaje” se „hrăneşte”, sau s-a „hrănit”, acest Vasiliu, prezint deocamdată un scurt tabel (foto stânga jos) al recipientelor în care a fost atras ca acţionar sau administrator, de-a lungul anilor.

Cum l-a pescuit Vîntu pe Mihnea Vasiliu, din crescătoria de guvizi a lui Sârbu, e o poveste care merită spusă. O poveste despre tainele racolării de către SOV a celor care sunt dispuşi să-şi vândă şi copiii pentru suma potrivită. Şi să semneze orice. E povestea scalavilor magnatului din strada Paris nr.34. O veţi citi pe acest blog…

Dan Badea