Premierul Tăriceanu şi-a trimis nevasta sa câştige un ban, pe centura Ford

Categorie: Blogrollcoruptie politicainvestig

Ministrul Radu Berceanu a afirmat la emisiunea „România politică”, din seara aceasta, de pe RTV,  că toate documentele privind preluarea Daewoo Craiova de către compania americană Ford, în mandatul premierului Tăriceanu, au fost semnate de cea de-a patra soţie a premierului, notarul Ioana Tăriceanu.

A patra soţie a fostului prim ministru a făcut toate actele notariale pentru Ford. Din pură întâmplare, din toţi notarii din România, privatizarea Ford şi aşa mai departe nu se putea face chiar oriunde..” – a declarat Berceanu

Avem, astfel, de-a face cu unul dintre cele mai flagrante conflicte de interese din ultimii ani. Corupţie în stare pură!

Cum se ştie, Ioana Tăriceanu a depus jurământul de notar public pe 31 ianuarie 2008, iar documentul final de preluare a Daewoo Craiova de către Ford a fost semnat pe 20 martie 2008.

Dezvăluirea lui Berceanu vine să confirme, ca o a doua sursă, informaţia apărută pe piaţă în urmă cu câteva luni, atunci când compania Ford a lansat oferta publică de preluare a restului acţiunilor Daewoo, pentru delistarea societăţii.

„Americanii trebuiau sa faca ce spune legea, nu ce le trece lui Florentin Ţuca/Zbârcea şi d-nei notar oficial Ioana Tăriceanu prin cap, adica FUZIUNE, apoi RESTRUCTURARE, apoi SCHIMB DE ACTIUNI CU AVAS. Mircea Ursache doarme. Alo, DNA???”

Firma de avocatură Ţuca, Zbârcea & Asociaţii este, dealtfel, una dintre societăţile favorizate de Călin Popescu Tăriceanu, pentru contractele de asistenţă juridică ale guvernului său. Motivul invocat destul de des de presă a fost tocmai legătura dintre Ioana Tăriceanu şi asociaţii de bază ai firmei.

Astfel, pe de o parte, cea de-a patra nevastă a afemeiatului Tăriceanu a fost colegă cu Ţuca şi Zbârcea, pe vremea în care aceştia lucrau la societatea Muşat&Asociaţii.

Pe de altă parte, Gabriel Zbârcea a fost consilierul lui Tăriceanu, dar şi preşedintele   AVAS (ianuarie-septembrie 2005 ) în acelaşi guvern, el fiind predecesorul celui care a semnat privatizarea Daewoo Craiova, liberalul Sebastian Vlădescu.

Nu-i aşa că se leagă? Şi, în acest caz, n-ar fi momentul ca fostul premier Tăriceanu împreună cu cea de-a patra nevastă a lui să fie legaţi, puţin, de caloriferul DNA?

Dan Badea