Alianţa Bugetarilor este o creaţie a strategilor lui Mircea Geoană, cu sprijinul lui Liviu Luca

Categorie: Blogrollcoruptie politicacrima organizataexport 3investigLumea interlopamafie romaneascaManipulare prin presaSecuritate nationala

Alianţa Bugetarilor este o creaţie a PSD.
nastase petcu

Folosind ca nucleu Alianţa Naţională a sindicatelor Bugetarilor “SED LEX”, condusă de Vasile Marica, strategii lui Mircea Geoană au atras în noua “alianţă” alte câteva federaţii sindicale conduse de apropiaţi ai PSD.

Este vorba, în primul rând de Federaţia Sindicatelor din Învăţământ „Spiru Haret”, condusă de Gheorghe Isvoranu şi de Federaţia Sanitas a lui Marius Petcu.

Prima dintre ele, „Spiru Haret”, îl are ca preşedinte executiv pe Marius Nistor, creaţia de dată recentă a lui Liviu Luca prin intermediul postului Realitatea TV.
După ce a fost promovat, anul trecut, ca vicepreşedinte al CNSLR Frăţia, Marius Nistor a beneficiat de o excelentă campanie de imagine, el devenind unul dintre invitaţii permanenţi ai postului Realitatea TV, deţinut de şeful său direct de la confederaţie, Liviu Luca, şi de şeful şefului său, Sorin Ovidiu Vîntu.
vantu luca
Prezenţa continuă pe sticla televizorului, schimbarea look-ului şi a tonalităţii, au avut scopul de a-l transforma într-un nou lider sindical care să coaguleze, la timpul potrivit, o nouă structură capabilă a fi folosită împotriva guvernului. Ceea ce s-a şi realizat.Dresajul n-a fost însă complet, dovadă că acesta încă se mai trezeşte zbierând în timpul discuţiilor, dar pentru un reprezentant al clasei muncitoare din CNSLR Frăţia, e tocmai bun. Marius Nistor este, astfel, varianta masculină a Monei Pivniceru.

Reţinem, deci, că Marius Nistor, ca vicepreşedinte al CNSLR Fraţia, este subordonatul direct al binefăcătorului său, Liviu Luca (prim-vicepreşedinte al CNSLR) şi al lui Marius Petcu (preşedintele CNSLR).

A doua Federaţie care s-a alăturat bugetarilor lui Marica din SED LEX, este “Sanitas”-ul condus chiar de Marius Petcu, cel care a semnat parteneriatul cu liderul PSD, Mircea Geoană, în calitate de preşedinte al CNSLR. De menţionat că, tot anul trecut, Petcu şi-a lansat nevasta la vârful CNSLR, ca vicepreşedinte, ea deţinând şi funcţia de secretar general al Sanitas.

alianta-00001alianta-00002

Revenind la SED LEX, nucleul de la care s-a pornit pentru înfiinţarea structurii anti-guvernamentale, ea este condusă de Vasile Marica promovat, ce coincidenţă!, tot anul trecut, în funcţia de vicepreşedinte al aceleiaşi structuri sindicale a PSD, CNSLR Fraţia.

SED LEX aduce direct, în noua Alianţă, patru federaţii sindicale disciplinate, după cum urmează: Federaţia Naţională a Sindicatelor din Finanţe, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţia Locală, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Muncă şi Solidaritate Socială şi Federaţia Naţională a Statisticienilor din România.

La toate acestea s-au mai adăugat încă două federaţii surori (PUBLISIND şi Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor), Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Federaţia Naţională a Sindicatelor „ALMA MATER” şi F.S.L.I.-ul lui Aurel Cornea. Cum se poate constata cu ochiul liber, primele trei structuri au aceleaşi interese şi aceeaşi culoare cu suratele din SED LEX şi sunt “smulse” din Cartel Alfa, o mutare denunţată deja de Bogdan Hossu drept o încercare de spagere a unităţii sindicale.

Ultimele membre ale plutonului PSD, “Alma Mater” (afiliată BNS) şi “FSLI” (afiliată CSDR) au ajuns în alianţă datorită incapacităţii liderilor acestora, Răzvan Bobulescu şi Aurel Cornea, de a accepta esenţa noii legi a salarizării unice. Ajustarea salariilor aberante ale universitarilor, în raport cu celelalte trepte şi titluri didactice, e o măsură ce nu poate fi acceptată de sindicaliştii cu pretenţii intelectuale.

geoana

În concluzie, o radiografie a componenţei “Alianţei Bugetarilor” arată că, majoritatea membrilor acesteia aparţine CNSLR Frăţia, cea care a semnat oficial, anul trecut, parteneriatul cu PSD.

Dealtfel, CNSLR Frăţia a fost aliatul natural al PSD dintotdeauna, mulţi dintre liderii săi fiind apoi cooptaţi în PSD: Miron Mitrea, Marian Sârbu, Ioan Rădoi, Pavel Todoran, Ioan Andrei sau Dumitru Chiriţă.

Cozile de topor folosite în realizarea Alianţei Bugetarilor sunt Marius Nistor, Vasile Marica şi Marius Petcu. Deasupra lor stă Liviu Luca, prim vicepreşedintele CNSLR Fraţia dar şi mogulaşul care, prin cotidianele ZIUA şi Gardianul, precum şi prin postul de televiziune Realitatea TV asigură logistica necesară asigurării scopului propus.

Aşa se face că, de sub fustele roşii ale invenţiei PSD se iţeşte capul nesigur al liderului de mucava, Geoană. Mircea Geoană.

©Dan Badea

Bonus 

Deoarece confederaţia lui Vasile Marica a fost nucleul în jurul căruia au ajuns să graviteze şi alte colective „muncitoreşti”, merită amintit de unde provine acest „sindicalist” cu manifestări de mafiot care a ajuns să conducă, de-a valma, portari, poliţişti, vameşi, femei se serviciu şi universitari. Cum, cel mai bine se lucrează cu materialul clientului, reproduc, mai jos, una dintre discuţiile purtate de Vasile Marica, lider al sindicatului vameşilor pe atunci, cu un anumit interlocutor din breaslă. După limbajul din stenogramă, se poate deduce cam ce fel de preocupări, dar şi ce fel de construcţie intelectuală avea/are acest sindicalist de tip Hoffa.

Stenograma incriminatoare:

Am cheltuit si ultimele resurse ale mele SA PLATESC PRESA!„Interlocutor: Ba, ce faci, ma?

Vasile Marica: Buna, mai. Nu inteleg…

I.: Pai, cum poate sa inteleaga? Dobitocul asta m-a lasat… si auzea, era langa mine, intelegi, vorba aia, e baiatul nostru…

Marica: Aaaa, am inteles! Hai sa-ti dau o masa, ceva. (…) Stateau cu capul asa spre „Baia Mare” si vorbeau cu mine, fugeau in colturi. Stiam ca le-ai aranjat (n.n. – examenul), stiam cum, pe ce filiera, dar nu m-am bagat. Un pic de respect. Iar acuma sa-i scoata pe oameni din sindicat (…). Macar un telefon sa dea, mai…

I.: Nu te… nu are cum.

Marica: Bai, eu am doi ani de zile de cand am stat cum am stat si ei au produs, intelegi? Au produs, mi-au scos lumea din sindicat. Sunt prietenii tai, n-am nimic, dar…

I.: Hai. mai (…) e al meu.

Marica: Eu ti-am zis, am cheltuit ultimele resurse ale mele sa platesc presa. Sa platesc toate, sa pot sa fac sa ajung aici, sa-l f… in gura pe asta. Ca l-am f… in gura pana la urma. Cat e el de tare si… a fost si conjunctura de asa natura, dar l-am f… in gura. FARA MINE NU SE FACEA, daca nu eram eu, „Sageata Albastra”.

I.: Dar astia cel putin nu sunt aia raii, sunt altii care… ei iti dai seama ce-or sa faca…

Marica: Eu nu mai sunt prost. Am trait doi ani de cumpana in viata si nu mai sunt prost sa ma duca fiecare cu vorba. Eu stiu cat produce si cum produce. Sa aiba grija – si noi suntem pe fata pamantului si nu sunt singuri. De acum trebuie sa imparta…

I.: Da, mai, e clar…

Marica: Indiferent cine e la putere, trebuie sa imparta… ca, daca nu, le vine randul! Dai in mine, dai in fabrici si uzine…

I.: La partid…

Marica: Stiu totul despre dl director, sa ti-l bag in carti?

I.: Acolo am tot!

TREBUIE SA-MI RECUPEREZ INVESTITIA SI SA SCOT MAI
MULT!

Marica: Pai, trebuie sa mi le dai.

I.: Am totul, dar nu le am la mine, ti le dau prin fax.

Marica: Mai, nene, nu poti asa. Eu mi-am tocit nervii atata…

I.: Stiu, ma…

Marica: Si ii dadeau lui asta la cotizatii ca sa ma omoare. Acasa nevasta-mea a nascut fortat ca mi-a amenintat-o cu telefoane… cutare, in fata la fiecare apartament al vecinilor mei au spus ca sunt derbedeu, ca sunt golan, la parinti acasa. Adica am trecut prin momente grele… Eu, una ca trebuie sa-mi recuperez investitia si doi – sa scot mai mult… Daca nu joaca cum trebuie de acuma si cum spun eu – ti-l fac varza. Ii fac si cu stupefiante, cu de toate ii fac. Care-i problema? Sunt organizat, ma. Am facut-o pe naivul si pe prostul, dar nu mai merge. Gata! De acuma am dat drumul la gaste!

I.: Da’ asta nu-i al lui?

Marica: Cine?

I.: Care e acuma…

Marica: Pe mine nu ma intereseaza al cui e. Tu crezi ca ma intereseaza al cui e? Tu crezi ca mai conteaza cine e asta? (n.r. – este vorba de noul director al DSV, Teodor Tanasescu). Ma apuc de ei iar. Tu crezi ca mai e vreunul care sa se puna cu mine acuma, in clipa asta? Dracii il ia. Trebuie sa produca. Poate el sa produca? Daca nu produce zilnic, a doua zi l-am facut. A doua zi l-am facut, ca stiu tot. Stai sa vezi ce stiu de la Nadlac (…). De-aia nici nu vorbesc despre ei, pe aia ii cacalesc!

I.: Aia m-au facut pe mine la inceput…

Marica: Daca imi dai tot despre ei, saptamana asta fac conferinta de presa, cu Giurgiu, cu Nadlac, cu astea. Saptamana viitoare e serial, ma bag peste ei, da-mi tot. Unde stau, ce case au. Tot!

I.: Nu vii pe zona?

Marica: Aici, la Bucuresti, fac tot. Intai dau ciocane de la Bucuresti si apoi vin si-n zone si pun, am facut hotarare de consiliu, toti liderii mei vorbim aceeasi limba. Dau ciocane, primesc materialul, fac conferinta de presa si fiecare il citeste. Nu se poate, ma, suntem organizati. Asta a fost un balaur mare, balaur mare-mare.

I.: Cu Tanasescu (n.n. – actualul director general al DSV) se intelegea bine.

Marica: Cu lovelele se intelegeau.

I.: Pai si cum l-a lasat asa…?

…………..

I.: Dar el ce era cand eram noi?…

Marica: Era vames la Gara de Nord.

I.: Si el e vicepresedinte pe Bucuresti la PSD?

Marica: Nu ma intereseaza, mi se rupe-n paispe mie. Daca vreau sa fac cariera nu am decat o singura solutie: sa dau in toata lumea si sa ma ridic cu imaginea asta pozitiva pe care mi-am facut-o. Dau in cine trebuie… in cine nu…! „Realitatea TV” e a mea. Acuma, cat de cat il am si pe Voiculescu, ma duc si la Antena 1.Liviu Luca, care e frate cu DIP-ul.

„CAT DAU? JUMATATE DIN CAT FAC…”

I.: Cum facem cu astia?

Marica: Tu faci acolo, dar… am datorii mari.

I.: Ce sa le spun?

Marica: Am datorii mari, nu ma intereseaza, tu faci acolo. Cat dau?

I.: Jumatate din cat fac…

Marica: Ce inseamna jumatate?

I.: Depinde de vama.

Marica: Care-i marja? Cat?

I.: La una 1500, o data 2000.

Marica: Pe tura, pe ce?

I.: Pe vama.

Marica: Pe vama?

I.: Da, pe vama.

Marica: Bai, sa stea linistiti acolo.

……..

Marica: Ajungeau la Adi. Daca ii mai da ceva ii omor si pe ei. Acum ii suni. Ba, lui ala nu-i mai dati nici un chior. DACA II MAI DA CINEVA VREUN CHIOR IL OMOR. Eu ii apar, Dinu vroia sa-i dea pe toti afara… si am mai cheltuit si doua sute de mii de PARA ca sa am loc acolo. Deci da-i, mai, da ceva lu’ ala sa uite… nu-i mai da nimic. (…)

………

Marica: Nici nu mi-ai dat sa-l rad.

I.: Am sa-ti dau.

Marica: Da-mi si ti-l fac varza.

……….
Jigodie…ala trebuie luat gatul!

Marica: Deci de asta te-am chemat, asta am vrut sa-ti spun.

I.: De Stefi, de Gabi, pot sa ma bag si pentru Nicu.
Marica: Care Nicu?
I.: Campeanu. Care e la Moravita, dar acuma e la Turnu.
Marica: Jigodie… eu am referinte negative despre el. Ala trebuie luat gatul. Du-te si spune-i sa refaca sindicatul acolo, altfel ii iau gatul. Ii dau termen pana saptamana viitoare.
I.: El e la Turnu, ala e la Varsand, asa ca…
Marica: Lasa, ma, da telefon, ce… daca nu, il impusc in gat. Bai, vorbim serios sau… ii dai termen pana saptamana viitoare, joi, daca nu ii dau la cap.
I.: Deci Stefi, Gabi, Emil – si-l pun si pe el sau…
Marica: Cine garanteaza pentru el? Pe astia doi ii cunosc…
I.: Eu am lucrat 20 de ani cu el.
Marica: Ma, garantezi tu pentru el? Nu vorbesti in numele meu. Sa nu aud numele meu pe acolo ca ma deranjeaza.
I.: Nu! Cu astia imi permit…

Marica: Spui, ba… la partid, mergem la partid cu lovele si cu asta-basta. Baiatul la Moravita, daca pana joi nu face, il bag cu materialele de constructii care a facut trafic si cu ce a facut in gara…( ROMANIA LIBERA, 20 februarie 2002, pag. 1)