Ovidiu Muşetescu, tatăl privatizărilor frauduloase, binefăcătorul ruşilor şi şeful ciutacilor – verde pentru PENAL

Categorie: coruptie justitiecoruptie politicacrima organizatainvestigmafie romaneascaManipulare prin presaPresaspalare de bani

Preşedintele Traian Băsescu a dat verde pentru începerea urmăririi penale a celui care a înlesnit marile hoţii ale guvernării Năstase, scandaloasele privatizări cu dedicaţie.

Viitorul urmărit penal este Muşetescu. Ovidiu Muşetescu. Adică fostul ministru al privatizării şi preşedinte al AVAS în perioada 2001-2004.( Foto: Ovidiu Muşetescu, surprins în flagrant, alături de ciutacul Victor)

Întâmplător, sau nu, măsura vine dupa un schimb de replici televizate între realizatorul tv Radu Moraru, un profesionist veritabil, şi Victor Ciutacu, un tonomat din hala lui Dan Voiculescu.

Printre jafurile marca Muşetescu sunt următoarele: ARO, Rafo Oneşti, IPRS Băneasa, ALRO Slatina (plasată ruşilor), ALPROM SA (preluat de ruşi), SIDEX Galaţi, Nitramonia Făgăraş, COS Târgovişte (plasat ruşilor),Combinatul Siderurgic Reşiţa (preluat de ruşi pe un euro), Industria Sârmei Câmpia Turzii (plasată ruşilor),. Republica (ruşi), SNTR etc. etc. 

Muşetescu este, de fapt, cel prin semnătura căruia ruşii au preluat controlul unor importante felii din industria românească, precum siderurgia şi industria aluminiului. La dreapta lui a stat, câţiva ani, ciutacul Victor, refugiat în şi din presă aşa cum dicteză necesitatea prost înţeleasă a unora.

Iată, mai jos,  comunicatul oficial transmis de Preşedinţia României:

REF: Cerere adresată ministrului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, privind declanşarea
procedurilor legale pentru urmărirea penală a domnului Ovidiu Tiberiu Muşetescu, fost ministru al Autorităţii pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiunilor Statului
Urmare a solicitării Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul prevederilor art. 109 alin. (2) din Constituţia României şi al prevederilor art. 12 şi art. 18 din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, având în vedere Deciziile Curţii Constituţionale nr. 665 din 5 iulie 2007, publicată în Monitorul Oficial, partea I, nr. 547 din 10 august 2007 şi nr. 1133 din 27 noiembrie 2007, publicată în Monitorul Oficial, partea I, 851 din 12 decembrie 2007, preşedintele României, Traian Băsescu, a adresat vineri, 11 septembrie 2009, ministrului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, Cătălin Marian Predoiu, cererea privind declanşarea procedurilor legale pentru urmărirea penală a domnului Ovidiu Tiberiu Muşetescu, fost ministru al Autorităţii pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiunilor Statului.

Departamentul de Comunicare Publică
11 Septembrie 2009

Agenţia Newsin face, mai jos, un scurt rezumat al procedurii declanşate de DNA şi care a dus la decizia de azi a preşedintelui Băsescu.

(…)Procurorul general Laura Kovesi a cerut, pe 29 iunie, preşedintelui declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale pentru Ovidiu Muşetescu, fost şef APAPS şi fost ministru, în legătură cu privatizarea S.C. ALRO S.A. Slatina şi S.C. ALPROM S.A.
Procurorul general, sesizat prin referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a solicitat preşedintelui României declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de Muşetescu Tiberiu – Ovidiu, fost preşedinte al Autorităţii pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiunilor Statului (APAPS) şi membru al Guvernului în perioada 2001-2003 – pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu prev. de art. 248 C.p rap. la art. 2481 din Codul Penal şi stabilirea cu intenţie a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând operatorilor economici la care statul este acţionar, comisă în cazul acţiunii de privatizare a S.C. ALRO S.A. Slatina şi S.C. ALPROM S.A., în dosarul nr. 54/P/2005 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, se arată în comunicatul Parchetului General.

În cauză există indicii că subevaluarea pachetului de acţiuni deţinut de stat la cele două societăţi s-a realizat, în lipsa unui mediu concurenţial, prin modificarea strategiei de privatizare, lipsa de transparenţă şi acordarea dreptului de blocaj acţionarului minoritar, susţin procurorii.

Întrucât la data săvârşirii faptelor cu care au fost sesizate organele de urmărire penală, Muşetescu Tiberiu – Ovidiu avea calitatea de membru al Guvernului, s-a solicitat Preşedintelui României declanşarea procedurilor în vederea formulării cererii de începere a urmăririi penale, se mai arată în comunicat.

Ovidiu Muşetescu, pentru care procurorii cer începerea urmăririi penale, este cel mai important nume vizat de anchetatori în urma actelor premergătoare efectuate în dosarul în care este verificată privatizarea ALRO Slatina, au explicat pentru NewsIn surse judiciare, pe 29 iunie.

Aceleaşi surse declarau că, în funcţie de avizul dat de şeful statului, procurorii DNA vor decide în ce mod vor continua ancheta în legătură cu privatizarea ALRO. (NewsIn,11 sept 2009 13:29, reporter Cristina Dediu, editor Marilena Stancu)