Sabin Orcan, locotenent-colonel de presa pe Lista lui Adamescu

Categorie: DezinformareLumea interlopamafie romaneascaManipulare prin presa

Infractorul Adamescu l-a numit pe Sabin Orcan director editorial la Romania libera, adica un fel de locotenent-colonel de presa.

Sabin Orcan este cel care, sub titlul ”Lista lui Orcan” a declansat anul trecut o virulenta campanie de presa acoperita pentru salvarea afacerii lui Dan Adamescu, Astra Asigurari. Am dezvaluit atunci (vezi AICI) si am demonstrat (vezi AICI) jocul murdar facut de Orcan, alaturi de alti doi baieti (Stelian Negrea si Alex Cautis) aproape la fel de galagiosi.

ASTRA-ORCAN1

Lista lui Orcan a fost, in realitate, un atac mediatic disperat declansat impotriva celor de care depindea soarta ASTRA, adica a cuplului Misu Negritoiu (presedinte ASF) – Mugur Isarescu (presedinte BNR), restul celor de pe lista fiind ”iepuri” aruncati ca backround. Campania de presa a fost un esec, dar nu pentru  ca n-a fost bine gandita, ci pentru ca grupul atacat n-a raspuns la santajul mediatic.

Acum, Adamescu jr., aflat sub control judiciar in Londra unde a fost obligat sa-si bage piciorul intr-o superba bratara cu GPS, are din nou nevoie de sustinere mediatica, are din nou nevoie de o ”Lista a lui Orcan”.

…Asta inseamna, de fapt, sa faci presa sub acoperire: sa servesti mafia cu epoleti sub acoperirea ca servesti interesul public.

Mi-e scârbă să-mi văd confrații – cei care nu și-au lepădat încă haina de gazetar pentru a deveni propagandiști cu acte-n regulă – cum se fac de râs în fața publicului pentru câțiva arginți primiți, în loc de leafă, la sfârșitul fiecărei luni!” – spunea odata (vezi AICI) actualul locotenent-colonel de presa al infractorului Adamescu.

Dan Badea