Avocatii din dosarul Motorina (Blejnar-Nemes) au invocat si ei, in instanta, nulitatea interceptarilor SRI

Categorie: coruptie politicacrima organizatamafie romaneasca

Controversata decizie a CCR din 16 februarie, privind interceptarile SRI, a fost invocata din nou, luni, intr-un dosar in care a fost consemnat un prejudiciu la bugetul de stat de 56 milioane de euro.

Este vorba de dosarul Motorina in care printre inculpati sunt Sorin Blejnar (fost sef ANAF), Viorel Comanita (fost sef al Vamilor), Dan Secareanu (fost sef al SIPI Constanta) si Radu Nemes (capul gruparii infractionale, extradat in urma cu doi ani din SUA).

blejnar nemes (2)

Viorel Comanita (al doilea din stanga), Sorin Blejnar, Dan Secareanu (cu spatele), iar in planul secund, vorbind la telefon in fata ferestrei, Radu Nemes.

Avocatul Nicu Jidovu (fost judecator la Inalta Curte dar si apropiat al unor interlopi si infractori celebri), aparatorul lui Radu Nemes, a invocat astazi nulitatea relativa a interceptarilor SRI depuse ca probe, de procurorii DNA, in dosarul nr.4365/2/2014 aflat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti.

Cererea lui Jidovu a fost imediat insusita verbal, in cor, de avocatii tuturor inculpatilor prezenti. Printre avocatii cu renume din sala au fost Marian Nazat (aparatorul lui Viorel Comanita) si Ovidiu Budusan (aparatorul lui Sorin Blejnar). Desigur, Jidovu n-a fost capabil sa argumenteze legal cererea facuta, nestiind nici macar ce prevede legea 51/1992, dar a spus ca nu vrea sa i se reproseze ulterior ca n-a invocat-o din vreme.

Presedintele instantei a anuntat ca se va pronunta asupra acestor cereri odata cu fondul.

Tot la termenul de luni a fost audiata concubina unuia dintre cei implicati, care a povestit cum a acceptat sa infiinteze pe numele ei mai multe societati fara sa stie nici macar numele acelor firme, iar apoi a ars documentele contabile ale acestora. Daca a facut-o pentru bani? Nici pomeneala! Martora a spus ca a facut-o pentru intretinere: la schimb, ar fi fost (bine) intretinuta de concubin.

Dan Badea