Ponta si radiografia ciubucului de la Inalta Poarta

Categorie: coruptie politicamafie romaneascaofensiva ruseascaSecuritate nationalaterorism

La cererea si insistentele presedintelui turc Recep Tayyip Erdoğan, Victor Ponta a oferit gratuit comunitatii musulmane din Romania, pentru construirea in Bucuresti a uneia dintre cele mai mari moschei din Europa, un teren de peste 11.200 mp situat in Bd. Expozitiei 22-30.

La schimb, turcii au permis comunitatii ortodoxe romane din Istanbul sa foloseasca temporar o biserica restaurata din temelie, in 1692, cu sprijinul donatiei facute de domnitorul Constantin Brancoveanu, decapitat apoi, doua decenii mai tarziu, de un stramos al ISIS, sultanul Ahmet.

Tot la schimb, presedintele turc Recep Tayyip Erdoğan l-a transportat cu avionul personal in Turcia pe premierul Victor Ponta si i-a oferit un sejur de o luna de zile cu servicii medicale complete la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, o clinica privata despre care se afirma ca ar fi detinuta de presedintele turc prin intermediul sotiei sale.

29 octombrie 2013, Istanbul

29 octombrie 2013, Istanbul

Daca sejurul lui Ponta la Istanbul este sau nu o forma mascata prin care presedintele turc l-a recompensat pe premierul roman pentru terenul oferit gratis comunitatii musulmane din Romania, asta ramane sa stabileasca DNA.

Cert este ca, prin actiunea sa, Victor Ponta sprijina in mod oficial politica de extindere agresiva in Europa a lumii musulmane in conditiile in care aceasta lume aduce cu ea si este responsabila de cea mai sangeroasa forma de terorism cu care se confrunta astazi omenirea.

ISIS bate la portile Turciei, iar Turcia bate la portile Europei. Deocamdata, solicitarii de extindere in Europa a cultului presedintelui turc, prin construirea de noi moschei,  i-au raspuns doar doi albanezi: preşedintele Albaniei, Bujar Nishani și premierul României, Victor-Viorel Ponta.

Daca presedintele Albaniei a acceptat ca la Tirana sa fie construita cea mai mare moschee din Europa, avand argumentul ca 60% dintre albanezi sunt musulmani, ce l-a motivat pe Victor Ponta sa ofere turcilor, gratuit, un teren de cel putin 4 milioane de euro pentru a construi o moschee intr-o tara in care doar 0,3% din populatia tarii urmeaza islamul si in care exista deja peste 80 de moschei?

Să fie vorba doar de originea albaneză a lui Ponta, adică de chemarea străbunilor lui, sau doar de turcescul bacșiș (bahșiș)/peșcheș/plocon, adica de mită?!

Până vom afla pentru ce și pentru cât a îngenuncheat Ponta, iată, pe scurt,

o radiografie a ciubucului de la Inalta Poartă:

Duminica 15 august 1714, Constantinopol: Șase (cetățeni) români sunt decapitați de autoritățile turce la ordinul și sub privirile sultanului Ahmet, strămoșul teroriștilor ISIS. Românii măcelăriți în piața publică sunt domnul Țării Românești, Constantin Brâncoveanu, cei patru fii ai acestuia (Constantin, Ștefan, Radu și Matei) și ginerele Enache Văcărescu. Înainte de a fi ucis, principele român a fost torturat pentru a ceda intreaga avere către turci, iar în ziua execuției a fost obligat sa asiste la decapitarea fiilor săi. După execuție, captele celor șase români au fost înfipte în pari și expuse, vreme de 3 zile în fața porții Seraiului. Trupurile lor, după ce au fost târâte pe străzi, au fost aruncate în mare.

constantin-brancoveanu-cu-fiii-sai

Duminica 23 mai 2004, Constantinopol: Biserica Sfanta Mucenita Parascheva – Prikidion din cartierul Haskoy, oraşul Istanbul, restaurata din temelie cu ajutorul donatiei domnitorului Constantin Brancoveanu in anul 1692, devine temporar locul de rugăciune al Comunitatii Ortodoxe Romane din Turcia. Cu ocazia vizitei oficiale a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Constantinopol şi în Capadocia s-a semnat acordul de prelungire a contractului de folosire a bisericii Sf. Mc. Paraschevi pentru perioada 2009-2014.

istanbul biserica

29 octombrie 2013: Doi premieri (başbakan Ponta si başbakan Erdogan) privesc plini de speranță, la Istanbul, cerul musulman al patriei.

29 octombrie 2013, Istanbul

29 octombrie 2013, Istanbul

1 aprilie 2015: Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, face o vizita de cateva ore in Romania. Este primit de presedintele Klaus Iohannis, iar apoi de premierul Victor Ponta. Are pe agenda de lucru, printre altele, obtinerea acordului si sprijinului guvernului Ponta pentru constructia unei moschei in Bucuresti. In prezenta lui sunt semnate, la Palatul Victoria, cateva documente bilaterale. Ulterior participa, alaturi de Victor Ponta, la forumul de afaceri Romania-Turcia, organizat la Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

1 aprilie 2015: presedintele Erdogan si premierul Ponta la CCIR

1 aprilie 2015: presedintele Erdogan si premierul Ponta la CCIR

23 aprilie 2015: Ponta face o vizita secreta la Istanbul unde participa la asa-zisul “Summit al pacii” organizat de presedintele Turciei Recep Erdogan cu ocazia manifestările dedicate centenarului bătăliei de la Gallipoli (25 aprilie 1915). Dovada vizitei lui Ponta se afla pe site-ul oficial al presedintiei Turciei (foto 4). Scopul summitului de la Istanbul este acela de a abate atentia de la comemorarea a 100 de ani de la declansarea genocidului armean (24 aprilie 1915).

23 aprilie 2015, Ankara

23 aprilie 2015, Istanbul

13 mai 2015: Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan, insotit de liderul religios turc Mehmet Görmez viziteaza Tirana (Albania) unde, in prezența președintelui albanez Bujar Nishani, inaugureaza constructia celei mai mari moschei din Europa, cu o capacitate de 4500 de persoane. Proiectul face parte din programul international de extindere a influentei Turciei, program ce presupune, printre altele, construirea a aproximativ 100 de moschei si scoli religioase musulmane in 25 de tari.

13 mai 2015, Tirana

13 mai 2015, Tirana

25 mai 2015: Ambasada Republicii Turcia din România a solicitat Secretariatului General al Guvernului, prin adresa 20/7160/I.M./25.05.2015, atribuirea în folosință gratuită a unui teren, în vederea edificării unei moschei, cu anexe sociale aferente. In regim de urgenta si in doar cateva ore, SGG a transmis adresa Turciei catre RA APPS, care a  identificat un teren în suprafață de 11295 mp, situat în București, Bd. Expoziției nr. 22-30, sector 1, teren aflat in domeniul privat al statului si pe care-l avea in administrare; in aceeasi zi, prin adresa nr.5736, RA APPS a înaintat SGG “propunerea de atribuire în folosință gratuită către comunitatea musulmană a terenului menționat mai sus”, adica exact ce a cerut Ambasada Turciei. Nota de fundamentare este semnata de Ion Moraru (Secretarul general al Guvernului), Vlad Stefan Stoica (seful Cancelariei Primului-Ministru) si Victor Opaschi (secretar de stat la Secretariatul de Stat pentru Culte)

NF_HG_372-2015-page-001 NF_HG_372-2015-page-002 NF_HG_372-2015-page-003 NF_HG_372-2015-page-004 NF_HG_372-2015-page-005 NF_HG_372-2015-page-006

26 mai 2015: Victor Ponta participa , la Tirana, la Summitul Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP). Aici se intalneste cu presedintele albanez Bujar Nishani.

26 mai 2015, Tirana

26 mai 2015, Tirana

27 mai 2015: Prin HG 372 din 27 mai 2015, premierul Victor Ponta aproba trecerea terenului identificat de RA-APPS, la solicitarea Ambasadei Turciei, din domeniul privat si administrarea RA-APPS  in domeniul public al statului si administrarea Secretariatului de Stat pentru Culte (art.1), precum si darea lui “în folosinţă gratuită, pe o perioadă de 49 de ani,(…) către Muftiatul Cultului Musulman din România, în vederea edificării unui complex de clădiri de interes public”. Terenul daruit gratuit turcilor este situat in Bd Expozitiei nr. 22-30, sector 1 Bucuresti, are nr. cadastral 262698, suprafata de 11.298 mp si o valoare de inventar de 17.212.608,63 lei (3,84 milioane euro). Semnatarii HG 352 sunt Victor Ponta (prim ministru), Ion Moraru (Secretarul general al Guvernului), Vlad Stefan Stoica (Şeful Cancelariei Primului-Ministru), Irinel Florinel Frunza (p. Secretarul de stat pentru culte) si Eugen Orlando Teodorovici (Ministrul finantelor publice).

HG1

5 iunie 2015: DNA anunta oficial ca Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-a săvârşit în perioada în care era avocat, anunţă DNA. În același timp este sesizată Camera Deputaților pentru a încuviința începerea urmăririi penale față de același inculpat acuzat de săvîrșirea infracțiunilor de conflict de interese pe perioada în care era prim-ministru.

5 iunie 2015, sediul DNA

5 iunie 2015, sediul DNA

12 iunie 2015: Dupa respingerea Moțiunii de cenzura inițiată de PNL, Victor Ponta pleacă rapid la Baku (Azerbaidjean), fără să anunțe pe nimeni. Presa difuzează, a doua zi, imagini cu Ponta aflat în tribuna oficiala la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku, în spatele lui Vladimir Putin. Cu excepția Prințului Albert de Monaco (seful unei statiuni turistice), premierul român este singurul (semi-)lider din Uniunea Europeană care participă la aceste festivități, toți ceilalți lideri europeni boicotând evenimentul în semn de protest față de incalcarea drepturilor omului din Azerbaidjan, cât și față de politica lui Putin.

ponta putin1

12 iunie 2015, Baku

13 iunie 2015: Premierul Victor Ponta se lasă convins de președintele Turciei Recep Erdogan, care-l transportă cu avionul personal la Ankara și îi facilitează internarea la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul. Este posibil ca serviciile medicale, de protecție, transport și de cazare ale lui Ponta în Turcia să fie o mică parte din mita oferită la schimb cu terenul din strada Expoziției 22-24, atribuit gratuit Muftiatului Cultului Musulman din România, puțin mai devreme, pentru construcția unei moschei în București.

14-15 iunie 2015: Pe 14 iunie Ponta se internează la Spitalul Universitar Medipol, iar a doua zi este operat la genunchiul stâng. Ulterior decide să rămână în Turcia pentru ”refacere”. El se pune astfel la adapost, pentru scurt[ vreme, de procurorii DNA. Este posibil ca in aceasta perioada Victor Ponta sa-si pregateasca apararea in dosarul in care procurorul DNA Jean Uncheselu a declansat urmarirea penala a inculpatului Victor Viorel Ponta.

11705094_984569838249570_1406699504544887944_n

8 iulie 2015: Victor Ponta este văzut, târîndu-și piciorul, pe scările de la intrarea în Palatul Victoria.

8 iulie 2015, Palatul Victoria

8 iulie 2015, Palatul Victoria

9 iulie 2015: Premierul Victor Ponta apare în public, oficial, acoperit: și-a lasat perciuni și cioc. Mustața și-a ras-o pentru că, la nevoie, se poate baza pe a lui Erdogan.

9 iulie 2015 (foto: toateblogurile.ro)

9 iulie 2015 (foto: revistablogurilor.ro)

Dan Badea