Samsarul Vasile Geambazi, nepotul lui Becali, a înregistrat la notariat FRICA DE DNA

Categorie: Crima Organizatamafie romaneascaSecuritate nationala

DNA a băgat frica în samasarii de terenuri din România.

Arestarea lotului ANRP, în frunte cu șefa DIICOT Bica, l-a speriat în asemenea hal pe latifundiarul din Pipera (pușcăriașul Gigi Becali) încât nepotul preferat al acestuia, Vasile Geambazi, a renunțat ieri la drepturile litigioase câștigate deja într-un dosar de despăgubire emis de ANRP, pe numele său, în valoare de 45 milioane de euro (205 milioane lei).

61359035

Este vorba de dosarul  nr.23233/FFCC/21.02.2011, aflat pe rolul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, dosar în care nepotul lui Gigi Becali a avut un raport de evaluare de 205 milioane de lei, făcut în 2011, pentru un teren de peste 14 hectare situate în Voluntari, Ilfov.

Samsarul Geambazi a mai beneficiat de o despăgubire de 65 milioane de euro (297,6 milioane lei), pentru un teren de 21,7 hectare situat tot în Voluntari (dosar nr. 22716/FFCC/2010), după ce a cerut instanței să oblige CCSD, actuala CNCI, la emiterea titlului de despăgubire. În dosarul anterior, cel în care despăgubirea este de 45 milioane de euro, Geambazi s-a luptat în instanță pentru emiterea titlului de despăgubire și după doi ani de procese, prin Hotărârea nr.8233 din 6 noiembrie 2014 a Curții de Apel București, el a câștigat procesul cu statul roman.

Ce l-a determinat pe samsar să renunțe la titlul de despăgubire în valoare totală de 45 milioane de dolari?

El spune că a luat această decizie din ”considerente morale”. De când se ghidează samsarii imobiliari după considerente morale? Conform unui document autentificat la notariat, exact din 3 decembrie 2014, adică din data în care Vasile Geambazi și-a legalizat, la notariat, declarația de renunțare la drepturile litigioase de 45 milioane de euro pe care le obținuse déjà prin instanță!

În realitate însă răspunsul nu poate fi altul decât FRICA DE PUȘCĂRIE! Asta înseamnă că dosarul pe care Geambazi încearcă acum să-l arunce din seif este finalizat după modelul dosarului care a dus la arestarea lotului din care face parte Alinei Bica (fosta șefă a DIICOT) și Codruța Dumitrean (fosta șefă a ANRP și protejata lui Ioan Oltean).

Că este așa și nu altfel ne spune chiar nepoțelul lui Becali într-o declarație olografă depusă, pe 4 decembrie 2014, la secretariatul ANRP.

Geambazi-page-001 1

 

 

Geambazi-page-003 1

 

Geambazi-page-004 1

 

 

Geambazi-page-005

”Subsemnatul Geambazi Vasile, domiciliat în Voluntari (…) în calitate de beneficiar al dosarului de despăgubire cu numărul 23233/FFCC/21.02.2011 aflat pe rolul Autorității Naționale pentru restituirea Proprietăților doresc să depun la dosar declarația autentificată cu nr. 3504/03.12.2014 de către notar public Mircea Anișoara prin care renunț la însuși dreptul pretins în dosarul menționat mai sus.

Precizez că fac acest lucru din considerente morale” – scrie paravanul lui Gigi Becali în acționariatul Steaua.

Mai departe, samasarul încearcă să ”sensibilizeze” conducerea actuală a ANRP și să I se elibereze un certificate de ”bună purtare” în celălalt dosar prin care a obținut uriașa sumă de aproximativ 65 milioane de euro despăgubire de la statul roman, record care nu a fost depășit decât de protejatul grupării de crimă organizată din care a făcut parte procurorul Alina Bica.

”Aș dori pe această cale să vă rog totodată dacă aveți posibilitatea să emiteți un comunicat oficial vis a vis de speculațiile care se fac în presă cu privire la un alt dosar care a fost soluționat de către Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, dosarul nr. 22716/FFCC/2010, prin care am obținut despăgubiri de circa 65.000.000 euro prin hotărâre judecătorească și nu prin alte metode așa cum lasă oresa să se înțeleagă, asociindu-mă cu persoane și cazuri cu care nu am nici o legătură” – se plânge Geambazi.

Ceea ce nu spune el, în adresa trimisă șefului ANRP este faptul că ambele dosare de despăgubire, cel de 65 milioane euro și cel de 45 milioane euro, sunt meționate chiar de către procurorii DNA în Referatul cu propunerea de arestare preventivă a Alinei Bica.

”Este relevant pentru a sublinia pericolul social al faptelor reținute în sarcina inculpaţilor să subliniem că potrivit datelor publice ale ANRP 2010, 2011 a plătit despăgubiri civile totale în sumă mai mică sau sensibil egală cu suma primită acest beneficiar norocos: 391.408.564 lei în 2010; 249.882.000 în 2011 Dacă adăugam faptul că în aceleași interval de timp al soluţionării acestui dosar de despăgubire alte două dosare înregistrate la aceeaşi dată au rămas nesoluţionate chiar şi în prezent, după mai bine de 3 ani, precum şi faptul că aceeaşi comisie, la numai două luni distanţă (26.05.2011), în cazul dosarelor nr. 23233/FFCC (în care evaluatorul stabilise o valoare de 209.374.530 lei) şi nr. 22716/FFCC (în care evaluatorul stabilise o valoare de 303.342.900 lei), au solicitat reevaluarea suprafeţelor de teren pentru care urmau a fi acordate despăgubiri, în urma reevaluării fiind stabilite valori de 205.352.000 lei şi  297.630.000 lei mai puţin cu 4.022.530 lei şi 5.712.900 lei (a se vedea procesul-verbal de şedinţă al C.C.S.D. din 26.05.2011) rezultă că gestionarea banului public fost concentrată și subordonată interesului privat al celor patru beneficiari”. (Referat cu propunerea de arestare a Alinei Bica, pp 23-24)

geambazi anrp

Dincolo de aspectele menționate, este clar că procurorii anticorupție au în atenție și aceste două dosare al căror titular este nepotul favorit al lui Gigi Becali, Vasile Geambazi, despre care se spune că nu este decât o interfață a latifundiarului din Pipera. Rămâne însă de dovedit că Geambazi este interpus, ceea ce nu va fi greu câtă vreme în cazul Steaua este de notorietate déjà statutul său de paravan al unchiului său care deși nu este oficial acționar la Steaua susține contrariul.

Prin urmare, frica lui Geambazi este, de fapt, frica lui Becali.

Curios, de data asta nu este frica de Dumnezeu, ci de DNA, adică, în limbajul de pușcăriaș ortodox al lui Becali, frică de Diavol. De Diavolul care și-a băgat coada în afacerile samsarilor de terenuri ce și-au creat rețele de crimă organizată prin care au păgubit statul român cu multe miliarde de lei.

Cazul renunțării pe motive ”morale”, de către samsarul Geambazi, la despăgubirea ”otrăvită” de 45 milioane de euro, este semnul că DNA a băgat groaza în ”burghejii” mafiei românești. Acesta trebuie să fie și motivul pentru care FRICA de DNA a fost patentată și înregistrată la notariat!

Dan Badea