Scrisoare deschisă a unui jurnalist din Radio România: Opriti dictatura PSD-ista a incompetentei, lacomiei si deprofesionalizarii in S.R.Radiodifuziune!

Categorie: coruptie justitieEXPORTmafie romaneascaManipulare prin presaPresaturnatori Securitate

Scrisoare deschisa adresata d-lui Victor Ponta, Prim Ministru, USL si Parlamentului Romaniei

Cenzura USL în Radio România

Cenzura instaurată de USL în Radio România

Ovidiu Miculescu, ”hitlerică” din Radio România

Ovidiu Miculescu, ”hitlerică” din Radio România

Un jurnalist cu o vechime de 18 ani în Radio, revoltat de dictatura instaurată în insituție de către Ovidiu Miculescu – fost cameraman și total lipsit de pregătire în Radio, dar și în înțelegerea actului pe presă și a menirii jurnalistului într-o societate bolnavă și care se vrea însănătoșită – atrage atenția puterii USL asupra imenselor abuzuri comise de acest pupil al lui Victor Ponta și al mafiei USL. Desigur, pentru a nu-și pierde job-ul, jurnalistul preferă anonimatul, dar cuvintele sale trebuie aduse la cunoștința cât mai multor români, pentru a înțelege de ce informația fundamentala pentru înțelegerea corectă a ceea ce se întâmplă în țară și în lume nu ajunge la ei, românii find victima manipulării continue, din partea Puterii, prin radio și televiziune.

Organigrama SRR, la mâna unui ”soldat” (nu stim gradu') USL

Organigrama SRR, la mâna unui ”soldat” (nu stim gradu’) USL

Președintele Director General al SRR, Ovidiu Miculescu, zis ”hitlerică”, negrisorul lui Ponta care îndobitocește - crede el - poporul

Președintele Director General al SRR, Ovidiu Miculescu, zis ”hitlerică”, negrisorul lui Ponta care îndobitocește – crede el – poporul

Am mai scris, aici, despre abuzurile acestui ”hitlerică” numit Ovidiu Miculescu, cel care și-a trimis niște subalterne, să-și pună poalele’n brâu, ca țațele, la un Congres Internațional, de unde au fost scoase cu forța și ”aruncate” în stradă, lipsindu-le acreditarea. Ulterior, același ”hitlerică” Miculescu i-a desfăcut contractul de muncă liderului sindical din SRR, care era/este și membru în Consiliul de Administrație al acestei Instituții.

Materialele mele, sau comunicatele Mediasind, despre Miculescu, fost informator al Securității, sunt înșirate mai jos, în ordinea apariției pe acest site:

16. 04. 2013: Un BOIER PESTE ETER: FRJ MediaSind protestează împotriva practicilor securiste ale administraţiei Miculescu în radioul public!
16.05.2013: MEDIASIND: Moţiunea împotriva abuzurilor din Societatea Română de Radiodifuziune – votată în unanimitate la Congresul Jurnaliștilor Europeni

30.05.2013: Comunicat MEDIASIND: CNA a respins delaţiunile şefului radioului public împotriva televiziunii Naşu TV!

10.06.2013: Comunicat MEDIASIND: Decizie fără precedent la Congresul FIJ: Ambasadele României vor fi asaltate de protestele jurnaliştilor din peste 100 de ţări

17.06.2013: Conducerea Radioului Public (pusă de USL) și cotidianul.ro (pus de Nistorescu) continuă denigrarea FRJ MediaSind și a Federației Internaționale a Jurnaliștilor

21.06.2013: Dictatorul din fruntea Radioului Public, Ovidiu Miculescu, a trimis la Dublin două trompetiste (una afaceristă, alta fostă angajată), ca să facă scandal la Congresul Mondial al Jurnaliştilor!

26.07.2013: Ovidiu Miculescu (nume conspirativ ”ADRIAN”), dictatorul de la Radio România, ar trebui retras urgent la centru sau…în centrală!

31.07.2013: Șeful Radio România, Ovidiu Miculescu, refuză accesul la informațiile de interes public, motiv pentru care a fost dat în judecată de MediaSind. El a fost adjunctul lui Ponta la Radio 21!

31.08.2013: Ovidiu Miculescu, ”dictatorul” lui Ponta de la Radio România, recidivează

Dan Badea

Iată conținutul Scrisorii Deschise a jurnalistului revoltat din Radio România, material preluat de pe ReporterVirtual.ro:

Opriti dictatura PSD-ista a incompetentei, lacomiei si deprofesionalizarii in SRRadiodifuziune !
 
Sunt un jurnalist de radio din generatia celor cu scoala adevarata, fara diplome pe copiate, dar si cu 18 ani de experienta la SRR, cea mai veche, mai exigenta si mai credibila institutie media romaneasca, acolo unde inca mai exista concentrata elita jurnalismului romanesc de radio.
Va scriu in numele a zeci de colegi, jurnalisti de prestigiu, umiliti, disperati si furiosi din cauza distrugerii SRR de catre cameramanul/operatorul video Ovidiu Miculescu, semnatar de angajamente cu securitatea, impus de PSD in 2012, la conducerea postului national de radio. Cam cum ar fi pus un fotbalist, sef la federatia de sah, ca tot sport este.
Ne-ati promis in campania electorala, mult sprijinita de protestele noastre hibernale din Piata Universitatii, ca veti indrepta nedreptatile facute de guvernarile anterioare!
In schimb una dintre primele masuri luate dupa instalarea la guvernare, a fost sa demarati distugerea SRR punand lupul sa creasca eficienta si calitatea  productiei oilor! Ati numit un fost director tehnic de aparatura si relee la ANTENA 1, S.N. de Radiocomunicatii si la Europa FM, post cazut pe locul 5 in audiente, sa conduca si sa « ridice » editorial (!!!) postul concurent de pe locul 1! Radio Romania si RRActualitati, nr. 1 in cota de piata pe radio!
Odata impus de PSD la conducerea SRR, acest OMmic care nu a facut in viata lui o emisiune, un interviu, un reportaj, o corespondenta, si-a propus din primele luni sa ingroape cea mai veche si mai credibila corporatie din audiovizualul romanesc. Si mai ales RRActualitati, nr.1, principalul concurent pentru locul 5, Europa FM, postul de suflet al lui Miculescu.
A inceput cu distrugerea jurnalistilor de elita prin umilire, scotandu-i de pe post, transferandu-i la emisiuni de noapte sau desfiintandu-le emisiunile pe motiv ca nu au voci competitive! Pe cine a adus Miculescu sa decida  la RRActualitati ca merita sau nu sa apara pe postul nr.1? Evident, pe cineva de la concurenta, un DJ de la Europa FM, Marius Furdui numit si DJ FUFU, adus en-gros impreuna cu alti DJ ca Ionut Dragu, Alexandru Cabela, Felix Crainicu. Niste neica nimeni, DJ fara scoala, neprofesionisti, care nu au facut in viata lor o rubrica, o corespondenta, un interviu, o emisiune, dau cu tifla jurnalistilor de prestigiu, cu zeci de ani de experienta si mari performante, demonstrandu-le ca e vremea lui merge-si-asa cu programe superflue, cu meteo, stiri mondene si horoscop.
Vazand ca mai marii sai, desi sesizati in repetate randuri – nu se deranjeaza sa-l opreasca din actiunea de distrugere a SRR si RRActualitati, cameramanul Miculescu pus de PSD presedinte, trece la rasturnarea si destabilizarea activitatii in SRR, la bulversarea vietii a 2.500 de angajati de la toate posturile nationale si teritoriale. In doar 4 saptamani trece pe sub nasul obedientului si adormitului CA o noua organigrama, avand grija, mai intai, sa destituie cel mai important lider sindical din SRR, caruia ii confisca documentele si-i interzie abuziv accesul in institutie.
In timp ce pe rolul instantelor se tergiverseaza abuzurile sale si colaborarea cu structurile securitatii, OMic “reorganizeaza” activitatea in SRR, pentru a-si putea inlatura legal sau supune managerii, liderii profesionali si specialistii de prestigiu, cu amenintarea unor asa-zise concursuri pe post. Toate posturile vor fi scoase la concurs pentru ca unele structuri se modifica, altele se infiinteaza. De exemplu, Directia Comunicare si Marketing se va transforma in Directia Marketing si Comunicare, Departamentul Tehnic in Directie Tehnica, Studiorile teritoriale in Studiouri Regionale, s.a.m.d. Asa ca… toata lumea la concurs, schimbari “strategice”, ce mai!
Scopul principal declarat al schimbarii (pag.8 Hot 142) este in viziunea lui Miculescu: “alinierea la cerintele si exigentele pietei” – cu toate ca obiectivele SRR stabilite prin Legea 41/1994 sunt nu piata, nu industria media, ci: informarea, educarea si promovarea valorilor nationale si universale! OM-ul Antenelor ignora cu buna stiinta misiunea radioului public, incercand sa-l transforme intr-un post comercial mediocru condus de DJ.
Scopul real al noii si stufoasei organigrame, cunoscut de toti angajatii SRR este crearea a 2 imperii pentru cei 2 copii de suflet ai sai, sa nu se certe! Ca un sultan adevarat, Presedintele Director general, pregateste 2 coroane, una pentru DJ-ul Marius Furdui -DJ FUFU si alta pentru Oltea Serban Parau.
Pentru DJ-ul de la Europa FM, Marius Furdui, presedintele infiinteaza Directia Programe – inexistenta pana in prezent in istoria SRR intrucat programele sunt doar o componenta a productiei editoriale, coordonate in prezent de Departamentul Productie Editoriala. (HCA 142, pag 6 pct 8)
E normal ca un fost director de echipamente tehnice si un DJ sa nu cunoasca diferenta dintre programe-emisiuni-editorial, cata vreme la posturile de radio comerciale nu se fac emisiuni ci doar programe si considera cele 2 denumiri, sinonime!
De fapt, de mai bine de un an, la RRA se elimina pe banda rulanta emisiunile care au facut mandria si prestigiul postului public, inlocuite fiind cu “programe” de snoave si pilde, horoscop si melodii puse de DJ-ii adusi din FM.
Celalalt imperiu nou infiintat, numit pompos Centrul Cultural Media, ii este dedicat vechii prietene a presedintelui Ovidiu Miculescu si fosta colega de Antene Voiculescu, Oltea Serban Parau, in prezent calare DOAR  pe 2 functii, Director al Formatiilor Muzicale Radio si Redactor sef al “performantului” Radio Romania Cultural. Un post national in cadere libera de audienta, cu o cota de piata mult mai mica decat teritorialele Radio Oltenia, Radio Timisoara sau Radio Cluj, dar cu de 5 ori mai multi subordonati ai Doamnei Oltea decat angajatii teritorialelor!
Si pentru ca Doamnei Oltea, nu ii ajung nici cele 2 functii directoriale cumulate, nici numarul supusilor, in noua organigama, presedintele PSD-ist Ovidiu Miculescu, ii daruieste cu tot cu supusi si postul Radio Romania Muzical, Redactia Teatru, Editura Casa Radio, celebrul Targ de carte Gaudeamus si Sala Radio
La fel cu DJ FUFU si Oltea Doamna, consilierii lui Miculescu, adusi de el en gros de la SNR, fostul sau loc de munca, au cate 9.000 lei salariu si sporuri, iar realizatorii de renume, care tin faima SRR, 2.500 de lei/lunar.
Domnilor, care ati promis ca reparati greselile si nedreptatile! Opriti jaful si distrugerea SRR si pedepsiti vinovatii! Opriti noua organigrama si instaurarea dictaturii DJ-ilor la conducerea respectabilei institutii, a incompetentei, amatorismului si lacomiei cu iz penal!
Nu lasati ca de la 1 octombrie Marius Furdui, un om despre care nu veti gasi MAI NIMIC pe google, DJ FUFU, sa fie pus de Ovidiu Miculescu, Directorul unor nume grele ca Serban Iliescu, Marilena Dumitrescu, Denise Theodoru, Adrian Soare, Mugur Corpaci, Titus Andrei, Mihai Cosmin Popescu, Ion Marinescu, Alexandru Ioan, Mihaela Helmis, Gabriel Bassarabescu, sau toata pleiada de la Radio Romania International!
Nu lasati ca de la 1 octombrie sa fie pusa de Miculescu Director Cultural Suprem la Radio Romania, Oltea Serban Parau, care, la adapostul numelui diferit de al sotului Virgil Oprina, de cativa ani isi rotunjeste veniturile “insuficiente” din cele 2 functii directoriale ocupate simultan, platindu-si sotul din bani publici, prin contracte de colaborare semnate chiar de ea, din fondurile alocate de guvern pentru orchestrele Radio. Caz clasic de conflict de interese pe care cu buna stiinta il gireaza si il contrasemneaza prietenul ei de suflet, presedintele SRR, pus sa apere interesele banilor publici!
Demiteti conducerea SRR, care profita la greu si se imbuiba impreuna cu prietenii pe ultima suta de metri a mandatului pe cale de expirare. Numiti la conducerea SRR – nu cunostinte puse pe umflat – ci conducatori dintre profesionisti, dintre liderii radiofoniei romanesti care au demonstrat performante si realizari adevarate ce au purtat peste decenii faima respectabilei institutii.
Oameni buni, acum la mijloc de septembrie, va comunic public cele 2 nume, Marius Furdui si Oltea Serban Parau, pregatite de presedintele SRR ca de la 1 octombrie sa “concureze democratic” si sa “castige corect si transparent” concursurile de ocupare a celor mai grele si mai bine platite functii in SRR, in noua organigrama impusa de O.M.-ul Antenelor. Tineti-le minte, ei vor conduce Radiodifuziunea Romana!
Anexez
1. Organigrama actuala, vizibila si la
2. organigrama aprobata sa intre de la 1 octombrie (mult mai stufoasa)
3. Hotararea Consiliului de Administratie (HCA) nr.142 din august 2013, de aprobarea a noului ROF si a noii organigrame cu data de 1 octombrie 2013, vizibila si la: