Numindu-l pe Murgeanu consilier de stat la Cancelaria Președintelui, Băsescu ”și-a băgat mortul în”…palat!

Categorie: BlogrollEXPORTinvestigJustitieManipulare prin presaPresaSecuritate nationala

Traian Băsescu l-a numit, zilele trecute, în înalta funcție de consilier de stat la Cancelaria Președintelui pe Răzvan Murgeanu, fost secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, dar și marioneta și ”sursa” lui Himalaya, patronul de la Curentul.

Murgeanu. Gheorghe Razvan Murgeanu, cu ochi albastri ca ai lui Himalaya.

Murgeanu. Gheorghe Razvan Murgeanu, cu ochi albastri ca ai lui Himalaya. (foto Romania libera)

MIHAI IACOB, zis HYMALAYA, zis PETROLISTUL, zis VIERMELE (răspunde și la numele de PISI) (fragment foto: Facebook, pagina finului său Mihai Belu)

MIHAI IACOB, zis Himalaya, zis Petrolistul, zis VIERMELE (răspunde și la numele de PISI)
(fragment foto: Facebook, pagina finului său Mihai Belu)

Nu știu dacă este vorba despre o lipsă de informare a Președintelui din partea celor în drept, de o toană a acestuia sau pur și simplu de prostie asumată numind într-o asemenea funcție un individ aflat în atenția organelor de cercetare penală pentru implicare în fraudarea de fonduri europene prin/de către primarul PDL al localității Negrești-Vaslui, locul în care avea să candideze fără succes, la ultimele alegeri parlamentare, pentru un post de parlamentar.

Fostul secretar de stat Murgeanu, deși este unul dintre demnitarii responsabili pentru o teapă de aproximativ 27 miliarde lei vechi, n-a reușit să obțină nici măcar 1800 de voturi de la alegătorii din circumscripția pe care i-o pregătise bunul său prieten și partener de afaceri, Mihai Iacob, zis Himalaya (zis Petrolistul , zis Viermele, zis PISI…). Culmea, locul în care a candidat Murgeanu este chiar locul de naștere al lui Himalaya, ceea ce înseamnă că patronul de la Curentul n-a fost îm stare să mobilizeze cu ziarul lui de șantaj și trafic de influență nici măcar 2000 de moldoveni ca să-l voteze pe domnul de la București.

Mai mult, cum Mihai Iacob este unul dintre oamenii de bază ai lui Vasile Blaga ar fi absurd să credem că marioneta lui, ajuns acum consilier la Cotroceni, ar fi de o altă orientare.

Personal nu mai înțeleg nimic din logica de marinar a lui Traian Băsescu, motiv pentru care nu mai dau doi bani pe deciziile sale.

Nu știa el cu ce se ocupa Murgeanu la MDRT? Nu aflase despre traficul de influență făcut de Murgeanu, la insistențele lui Mihai Iacob – Himalaya, pentru convingerea unor reprezentanți ai administrației centrale și locale (miniștri, primari etc) să cotizeze la partid sau la Iacob, pe persoană juridică (firma Emisfere – controlată și condusă oficial de Mirela Iacob, firma prin care se încasa publicitatea pentru ziarul Curentul)?

Prostul tău o să ne facă mari probleme!” – i-a spus la un moment dat Răzvan Murgeanu lui Mihai Iacob (patronul real al ziarului Curentul), referindu-se la Ioan COZMA, primarul bisericos al orașului Negrești-Vaslui, primarul bisericos al orașului Negrești-Vaslui, în fundul căruia s-au îndesat mai multe milioane de lei din fonduri europene sau de la bugetul de stat, bani pierduți pentru totdeauna câtă vreme DIICOT-ul și DNA-ul (Iași, dar și Central) au îngropat, sau doar tărăgănează dosarele penale în care sunt implicați cei trei: primarul Ioan Cozma,

ex-primarul din Negresti-Vaslui, Ioan COZMA

ex-primarul din Negresti-Vaslui, Ioan COZMA

sforarul Mihai Iacob și demnitarul de stat Murgeanu. Gheorghe Răzvan Murgeanu.

Grav este faptul că nimeni nu a fost capabil să-i atragă atenția lui Traian Băsescu despre ceea ce am tot dezvăluit eu pe acest site, sau pe blogul Adevăruri necesare prin Investigații la cheie (badeadan.blogspot.com) – desființat la cererea Mirelei Iacob tocmai pentru a ascunde aceste manevre penale făcute alături de Murgeanu sau de alți politicieni din PDL, îndeosebi de cei din zona Moldovei, unul dintre ei fiind parlamentarul Dan Marian, o altă marionetă de notorietate a lui Himalaya.

Este vorba, în pimul rând, despre materialul ”Sesizare către DIICOT și DNA: Șantaj, taxă de protecție de 50.000 de euro și hărțuire prin presă la Curentul familiei Iacob”, în care am dezvăluit cu documente una dintre metodele de șantaj folosite de soții Iacob, dar și traficul de influență prin care au indus în eroare, ca pe fraieri, organe de urmărire penală sau funcționari publici.

”Mihai Iacob, patronul din umbră al cotidianului Curentul, l-a șantajat și hărțuit prin presă pe omul de afaceri vasluian Emil Savin, patronul societății Transmir SRL Murgeni, pentru că a refuzat să-i plătească taxa de protecție fixată la 50.000 de euro anual, prezentată oficial sub forma unui contract de publicitate în ziarul Curentul, încheiat cu firmă de familie, Emisfere SRL, patronată de soția lui, Mirela Iacob, cea care deține și firma ce editează ziarul Curentul, Dramiral Media Group SRL” – scriam eu pe 13 februarie 2013.

Primarul din Bârlad, Constantin Constantinescu, este unul dintre cei care au rezistat șantajului de presă declanșat de Mihai Iacob, sprijinit logistic de Răzvan Murgeanu (vezi cazul AICI), cel din urmă blocând pentru aproape un an de zile finanțarea unor lucrări extrem de importante pentru locuitorii orașului. Miza suspendării lucrărilor a fost refuzul primarului Constantinescu de a trece la PDL. Ulterior, când instituțiile de control (DLAF și DNA) au decretat că suspiciunile de fraudă lansate prin ziarul de șantaj Curentul sunt nefondate, iar primarul și celelalte persoane implicate aiurea, au fost scoase de sub urmărire penală, lucrările au fost reluate. Primarul a anunțat apoi în mod public că îi va da în judecată pe impostori (Mihai Iacob și autorul articolelor de presă – redactorul șef al publicației Curentul).

Asta venea după o altă dezvăluire, ”Mihai Iacob, printr-o campanie mediatică mizerabilă, l-a intoxicat pe șeful DIICOT, Codruț Olaru”, făcută pe 3 decembrie 2012, în care arătam cum același Mihai Iacob reușise, prin trafic de influență, să-l convingă pe Emil Boc să-i dea primarului din Negrești, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, 2,6 milioane lei pentru achitarea unei datorii înregistrate la MDRT,, datorie ce fusese deja eșalonată cu ajutorul lui Murgeanu.

Hoțiile lui Ioan Cozma, primarul-marionetă al lui Mihai Iacob din Negrești (primarul nu ieșea din cuvântul lui Himalaya) sunt cunoscute de autoritățile locale și centrale din Vaslui, dar cum Vasluiul este departe de București, era imposibil ca ele să ajungă la urechile lui Traian Băsescu, el însuși șantajat, pe vremuri, în 2005, de Mihai Iacob.

Pentru cei care au uitat,  reamintesc celebrul comunicat de presă de la începutul mandatului de președinte al lui Traian Băsescu (3 februarie 2005), în care acesta, referindu-se la Mihai Iacob  (care se lăudase ”prin târg” că e protejat de Președinte, in timp ce-l soma cu obrăznicia șmecherului de Jilava să-i spună dacă-l susține sau nu pe SOV, sau grupul Bittner-Petrache) a afirmat că nu protejează grupuri de tip mafiot, deci nici pe el și trupa de trompetiști de la Curentul(!). Iată fragmentul din comunicatul de presă respectiv:

”(…)Șeful statului a semnalat ca directorul unui cotidian il soma ieri să confirme zvonuri care il vizau pe seful statului, in timp ce acelasi director de ziar “foloseste abuziv numele preşedintelui României, umpland oraşul că este liber, pentru că s-a înţeles cu Băsescu”. “Vă garantez că nici unul nu se va înţelege cu mine şi nu va fi liber dacă a încălcat legea. Preocupările mele sunt cu totul altele decât cele pe care le presupun grupuri de tip mafiot pe care vreau să le distrug şi nu să le protejez, grupuri de interese, grupuri administrative, grupuri de oameni politici”, a spus presedintele Basescu” – Comunicat de presă din 3 februarie 2005.

Iată și adresa ”șmecherului” (cuvântul este des folosit de Mihai Iacob, mai ales când se enervează și te întreabă, brusc: ”ești șmecher? ești șmecher, bă??!”) de la Curentul care l-a deranjat pe Președintele Băsescu:

Faxul ultimativ trimis de Mihai Iacob președintelui Traian Băsescu, pe 2 februarie 2005

Faxul ultimativ trimis de Mihai Iacob președintelui Traian Băsescu, pe 2 februarie 2005

Astăzi aflu, așadar, cu stupoare, că omul lui Mihai Iacob (care era dușmanul numărul 1 al Elenei Udrea) a devenit consilier de stat la Cancelaria Președintelui, nemaințelegând nimic…

Comunicatul de presă privind numirea lui Murgeanu la Cotroceni

Comunicatul de presă privind numirea lui Murgeanu la Cotroceni

(foto Mediafax)

Traian Basescu (foto Mediafax)

 

Dan Badea