Vremea Noua: Plângere penalã împotriva lui Mihai Iacob, zis Viermele, zis Himalaya, zis PISI!

Categorie: BlogrollEXPORTinvestigJustitieManipulare prin presaPresa

Mihai Iacob - zis ”Himalaya”, alintat cu ”PISI” - de ”terorizda” de nevastă-sa. Uitați-vă la fața lui PISI....HE HE! În poză era mai tânăr cu vreo 10 ani, fiorosul de el!

Mihai Iacob – zis ”Himalaya” si ”PISI” 

”Terorizda” Mirela Iacob, patroana fițuicii de șantaj CURENTUL

Mirela Iacob, patroana fițuicii de șantaj CURENTUL

Cumpărarea primarilor din Bârlad și Huși pentru a-i convinge să treacă la PDL, au reprezentat două puncte importante pe agenda de lucru a celui numit Viermele, sau Himalaya, adică a lui Mihai Iacob – patronul real al ziarului Curentul.

Dacă la Huși i-a ieșit ”deal”-ul, la Bârlad a dat chix.

Prin urmare, înzestrat cu o muiere răzbunătoare de la natură, Mirela, care, in mod ciudat, își numeste soțul PISI, Curentul a declanșat o campanie mizerabila împotriva primarului din Bârlad. Asta se numește ȘANTAJ DE PRESĂ (vezi atacurile aici si aici).

Tactica patroanei de la Curentul era ca după ce comanda și publica articolul să facă imediat sesizare la DLAF și să ceară un punct de vedere oficial de la MDRT (care sa confirme ca e o problema de verificat acolo), prin intermediul relației directe a Viermelui cu Razvan Murgeanu (secretar de stat la MDRT), cel pe care l-a adus recent pe post de candidat ARD la Negrești Vaslui.

Iată însă că atacul murdar al Viermelui de la Curentul s-a dovedit a fi o răzbunare, un șantaj nereușit dar care a adus mari pagube urbei, întârziind cu aproape un an de zile lucrări extrem de importante pentru oraș.

Primarul Bârladului, Constantin Constantinescu a declarat, ieri, că-l va da în judecată pe PISI (zis Himalaya, zis Viermele, zis Petrolistul), adică pe soțul Mirelei Iacob, patroana din acte a fițuicii Curentul. 

Dan Badea, 
fost redactor șef adjunct Curentul

Iată mai jos materialul apărut astăzi în ziarul ”Vremea Noua”, sub semnătura colegei Cezara Mironica:

Plângere penalã împotriva lui Himalaya!

Primarul Constantin (Titi) Constantinescu se luptă cu...”munții”, cel care a prejudiciat un întreg oraș (întârziind cu un an, printr-o campanie mincinoasă de presă - asfaltarea străzilor din oraș, doar pt. că primarul a refuzat să treacă la PDL !) fiind poreclit ”Himalaya” (nume real Mihai Iacob, patronul ziarului de șantaj CURENTUL).

Primarul Constantin (Titi) Constantinescu 

 Afirmatiile fãcute în ziarul „Curentul” din 2 aprilie anul acesta au dus la oprirea lucrãrilor cu fonduri europene, pentru refacerea strãzilor din zona Deal II, pe motiv de suspiciune de fraudã. Dupã nouã luni de cercetãri ale Departamentului Antifraudã a Ministerului Dezvoltãrii Regionale si a DNA privind modul cum s-a fãcut licitatia precum si suspiciunile de incompatibilitate privitor la cei care au câstigat licitatia, pe 18 decembrie a sosit la Primãria Bârlad o adresã prin care se preciza cã suspiciunea de fraudã s-a dovedit nerealã, primarul si ceilalti reclamati la DNA fiind scosi de sub urmãrirea penalã, astfel cã lucrãrile pot fi reluate. Autoarea articolului din cotidianul „Curentul” vor fi actionati în judecatã în cel mai scurt timp, conform declaratiei primarului Constantin Constantinescu. Acesta a bãtut obrazul si fostului senator Vasile Pintilie (PDL) precum si actualului senator PDL Dan Marian, la comanda cãrora ar fi apãrut acel articol denigrator, ce a fãcut rãu Bârladului. De asemenea, Dan Badea, fostul redactor sef adjunct al ziarului „Curentul”, face luminã pe blogul personal, dupã demisia sa de la ziar, cum se scriu la comandã materiale jurnalistice, în ziarul vasluianului zis „Himalaya”.

vremea noua foto 4

Pe data de 2 aprilie o „bombã” mediaticã a cotidianului „Curentul” condus de afaceristul Mihai Iacob, zis „Himalaya”, si sotia sa Mirela Iacob, zisã „terorizda”, ducea la suspendarea lucrãrilor din Cartierul Deal II, cei din ziarul respectiv „semnalând” o fraudã de milioane de euro la Primãria Bârlad. Dupã aparitia articolului, Departamentul Antifraudã a celor de la Ministerul Dezvoltãrii Regionale s-a autosesizat si a suspendat finantarea proiectului, trimitând la DNA o solicitare de verificare a licitatiei fãcute si de incompatibilitate a celor care au câstigat si a primarului Constantin Constantinescu. Vã reamintim cã proiectul, care cuprinde modernizarea si asfaltarea a 56 de strãzi din cartierele noi ale Bârladului – Deal II, Tuguiata II, Bariera Puiesti, Complex Scolar, Trestiana, Extindere Cartier Complex Scolar si Trestiana (ANL Cãrãmidãrie) – este finantat prin Programul Operational Regional, finantarea fiind asiguratã de la UE si o micã parte de la CLM Bârlad. La licitatia desfãsuratã pe 14 februarie, la orele 14.00, pânã miercuri, 15 februarie, orele 14.44, pe SEAP, au participat trei firme ofertante: SC Transmir SRL Murgeni, SC Vega SRL Galati si una din firmele lui Dorinel Umbrãrescu. A fost declaratã câstigãtoare firma Transmir Murgeni, asociatã cu SC Urbanproiect SA Bârlad, care a licitat aproape 3200 de miliarde de lei vechi (cam 60% din valoarea initialã), în timp ce Vega Galati a ofertat pe SEAP circa 3400 de miliarde de lei, iar cea a lui Dorinel Umbrãrescu putin peste 4000 de miliarde de lei vechi. Cum primarul Constantinescu a fost la un pas sã se alieze cu cei din PDL pentru ca acest proiect foarte important pentru Bârlad sã fie aprobat la finantare, faptul cã nu a mai dorit sã facã acest lucru, i-a atras „mânia” lui Dan Marian, presedintele PDL Bârlad, care l-a amenintat atunci (în aprilie) pe primarul bârlãdean cã „Va veni Jihadul peste tine”. Si a venit, prin Mihai Iacob, cel care a comandat articolul din „Curentul”.

Adevãrul gol – golut

Ieri, în cadrul unei conferinte de presã, primarul Constantin Constantinescu a fãcut precizãri importante, având în mânã rãspunsul oficial al celor care au desfãsurat ancheta referitor la suspiciunea de fraudã si incompatibilitatea lui cu cei care au câstigat executia proiectului. Adresa precizeazã clar cã suspiciunea de fraudã nu se confirmã si lucrãrile pot fi reluate în cel mai scurt timp. Primarul Constantinescu a fãcut dezvãluiri care clarificã modul grosolan de manipulare prin presã a celor de la „Curentul”. „A fost clar o comandã politicã, o fãcãturã, autorii fiind ziarul <<Curentul>> condus de domnul Iacob, cãruia i se spune <<Himalaya>>, domnul Dan Marian, actualul senator PDL, domnul ex-senator Vasile Pintilie, din PDL, si prietenul sãu din facultate, fostul sãu coleg, directorul de la Ministerul Dezvoltãrii, Gabriel Friptu. Ei m-au amenintat pe mine cã, dacã din punct de vedere politic nu le satisfac cerintele, acelea de a trece în barca lor si de a candida pentru ei, asa cum s-a întâmplat în cazul Ciupilan de la Husi, aceste lucrãri din Cartierul Deal II nu se vor mai face si cã au ei toate posibilitãtile de a face acest lucru. Astfel, pe 2 aprilie au publicat o prostie, pe vreo zece pagini, articol scris de Iulia Nueleanu. În urma acestuia, s-au oprit finantãrile la acest proiect si ca atare timp de nouã luni lucrãrile au fost întârziate! Ne vom face timp acum, de sãrbãtorile de iarnã sã facem, împreunã cu oameni de specialitate, o plângere penalã împotriva ziarului <<Curentul>>, a Iuliei Nueleanu, autoarea articolului, a lui Mihai Iacob si a tuturor celor care au fãcut o asemenea ticãlosie, care a adus grave prejudicii bârlãdenilor si mie un prejudiciu foarte mare de imagine. Ca o parantezã, din primãvarã vom continua lucrãrile la acest proiect, pentru cã le ajunge oamenilor cât au suferit de pe urma acestor nemernicii fãcute de un patron de presã la comanda unui politician fãrã scrupule, ca Dan Marian. Vor merge de mânutã la judecatã, vor da seamã pentru acest lucru!”, a spus primarul Constantin Constantinescu.


Mihai Iacob, demascat de fostul redactor sef Dan Badea!

preluare blog1 foto 5

Pe blogul personal al fostului redactor sef adjunct al cotidianului „Curentul”, ziaristul Badea Dan, au apãrut – dupã ce acesta a demisionat din cauza felului în care se face presã la comanda politicã a lui Iacob si a nevestei sale, Mirela – dezvãluiri care vin în sprijinul afirmatiilor fãcute de primarul Constantin Constantinescu:: „Pe 1 octombrie, dupã ce Mihai Iacob, unul dintre cârnãtarii lui Vasile Blaga, mi-a interzis, practic, sã mai scriu pentru ziarul la care lucram, luându-mi abuziv computerul de pe birou, s-a încheiat cea mai grea perioadã din viata mea de jurnalist. Au luat sfârsit astfel doi ani de presã la comandã, doi ani de santaj si teroare psihicã cum n-am crezut cã, liber fiind în definitiv, poti fi capabil sã accepti. Sã accepti sã executi – având ca alternativã concedierea – ordinele unei cãrnãtãrese (Mirela Iacob – n.r.), ale unei individe cu limbaj suburban si atitudine de temnicer imposibil de contrazis, o femeie searbãdã si trecutã de 40 de ani, al cãrei sot este mai vârstnic decât ea cu câteva cincinale si sictirit de limbarita ei de femeie nebãgatã în seamã, ea fiind o fostã agentã de publicitate care, dupã ce s-a mãritat cu patronul gazetei, a devenit stãpânã peste ziaristi.

 

Subiecte adevãrate au fost aruncate la cos de cârnãtari, interzicându-mi-le si obligându-mã sã scriu despre un fost IAS din Negresti si despre vacile confiscate de numitul Mihalachi, despre primarul din Negresti-Vaslui, care avea probleme cu partenerii de afaceri, sau despre presedintele Consiliului Judetean din Vaslui, acelasi Mihalachi, sau despre seful politiei din Negresti, sau despre tot ce are legãturã cu Negresti sau Vaslui. Pentru cã Mihai Iacob era negrestean, Dan Badea devenise un fel de corespondent de Vaslui la <<Curentul>>. Deja, când era un subiect legat de Vaslui, colegii chicoteau pe sub birouri, pentru cã începea <<Vasluiala>>. Trebuia sã scriu. Eram deja specialist. Orice prostie îi trecea prin cap cârnãtarului trebuia îmbrãcatã gazetãreste de mine pe o paginã de ziar. Si fãceam, din rahat, bici. Fãceam bici pentru cã, dupã ce materialul apãrea în presã, el era trimis la autoritãti pentru luare la cunostintã. Asta era faza a doua a <<actului de presã>>, <<turnãtoria>>”, spune pe blogul sãu ziaristul Dan Badea.

Vasile Pintilie, ex-senator PDL, a rectionat si amenintã cu judecata

În urma dezvãluirilor fãcute de primarul Constantin Constantinescu, referitor la acuzele pe care acesta i le-a adus, ex-senatorul PDL Vasile Pintilie, presedintele PDL Bârlad, a reactionat si trimis un comunicat de presã pe care îl prezentãm integral: „Referitor la afirmatiile calomnioase si mincinoase ale primarului municipiului Bârlad în legãturã cu implicarea mea în cercetãrile fãcute de DLAF (Departamentul de Lupta AntiFraudã) tin sã mentionez cã eu, senatorul Vasile Pintilie, nu am avut nicio implicare în declansarea acestei actiuni si în general nu folosesc aceste practici. Legãtura mea cu Proiectul de modernizare a strãzilor din cartierele Deal II, Tuguiata II, Bariera Puiesti, Complex Scolar Trestiana si Extindere Cartier Complex Scolar, este aceea cã eu, în calitatea de senator, am avut un aport decisiv la semnarea pe 4 ianuarie 2011 a contractului de acceptare a finantãrii. Mentionez cã, în acel moment, proiectul era pe cale de a fi exclus de la finantare, fiind întocmit gresit, cu abateri de la Ghidul de întocmire a Proiectelor, iar eu am intervenit pentru salvarea lui si gãsirea unor solutii legale de asigurare a finantãrii. De altfel, primarul PSD Constantin Constantinescu stie bine acest lucru pentru cã i-am comunicat personal în biroul meu pe 20 decembrie 2010 avizul favorabil si data semnãrii contractului. Am constatat în cei 4 ani de mandat cã practica dezinformãrii si manipulãrii opiniei publice este o activitate uzualã la membrii din conducerea PSD -ului la nivel local si national. Mentionez cã, dacã pânã pe data de 22 decembrie 2012, primarul Constantin Constantinescu nu retracteazã public declaratiile calomnioase si minciunile spuse la adresa mea, voi declansa o actiune penalã împotriva sa”, spune în comunicat ex-senatorul Vasile Pintilie.

Cezara Mironicaarticol preluat din cotidianul Vremea Noua – Vaslui