Unde e masteratul lui „dottore“ Ponta?

Categorie: Dezinformaremafie romaneasca

„Il dottor“ Victor Ponta, aflat în centrul unui imens scandal de plagiat, și-a modificat recent CV-uloficial ascunzând anumite informații privind studiile efectuate înainte de susținerea controversatei teze de doctorat. Informația, postată de un comentator al unui articol publicat de Vladimir Tismăneanu pe site-ul contributors.ro, ridică noi semne de întrebare asupra trecutului profesional al premierului român, extinzând suspiciunile și asupra masteratului pe care l-ar fi susținut în condiții extrem de neclare plagiatorul doctor în drept Ponta.

masterat ponta

Modificările aduse de el CV-ului personal se referă la scoaterea a trei informații „fierbinți“ și adăugarea, la schimb, a altor patru informații bombastice, care sună frumos. Comparând un CV aflat anul trecut (8 iunie 2011) pe site-ul Camerei Deputaților, cu unul a cărui dată de postare pare a fi 13.06.2012, rezultă că din noul CV au fost scoase următoarele informații: Masterul „Management Politic“ Institutul Social Democrat din noiembrie 2003, absolvent al Colegiului Național de Apărare în iulie 2002, Master în Drept Penal Internațional la Universitatea din Catania, Sicilia-Italia, în martie – iunie 2000. El a adăugat, în schimb, următoarele date: Iulie 2002 – Stagiu de pregătire în domeniul luptei anti-fraudă OLAF (Oficiul European Anti Frauda), Bruxelles, Belgia, Martie 2001 – Stagiu de pregătire în domeniul infracțiunilor financiar – bancare și informatice, Departamentul Trezoreriei al SUA, Washington D.C., Decembrie 2000 – Februarie 2001 – Procuratura Nationala Anti-Mafia – Roma, Italia, Octombrie 1998 – Cursul de pregatire in domeniul combaterii infractiunilor financiar-bancare FBI (Federal Bureau of Investigation), in cadrul Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, București.
Întrebat de ce a scos informațiile legate de ciudatul masterat susținut, chipurile, de el, la Universitatea din Catania, Victor Ponta a declarat că CV-ul de premier trebuie să cuprindă „doar ceea ce ține de studiile pe care le am și ceea ce îmi cere legea pentru a fi prim-ministru“.
Declarația, extrem de hilară, a fost completată cu o frază care te pune serios pe gânduri. „Nu mai e cazul să mă mândresc foarte mult cu multe alte lucruri pe care le-am făcut“, a adaugat Ponta. Așadar, „masteratul“ scos din CV, nu este, așadar un lucru cu care s-ar putea mândri! Sigur, nu te poți mândri cu un „masterat“ de trei luni, sau cu unul de o lună pentru că, practic, e posibil să nici
nu existe așa ceva. Și dacă nu există, iar o diplomă de masterat este necesară înscrierii la doctorat, ce diplomă de masterat, sau de „studii aprofundate“ a prezentat Victor Ponta pentru a susține doctoratul? Este o întrebare la care vom afla curând răspunsul după ce vom vedea dacă Universitatea din Catania a organizat în perioada martie-iunie 2000 masterate în Drept Penal Internațional cu durata de trei luni. Pentru că dacă nu a organizat, cum sugerează mai mulți comentatori, atunci Victor Ponta are o nouă mare problemă, doar că, de această dată, ea este de-a dreptul penală. În cazul în care suspiciunile unora, conform cărora s-ar fi înscris la doctorat fără o diplomă valabilă de master, atunci asta înseamnă fals și uz de fals, adică un fel de „plagiat“ prins în Codul Penal. Mulți s-au întrebat cum a fost posibilă asocierea dintre un doctor în drept, ca Ponta. și un repetent, ca Antonescu, la vârful USL. Iată că răspunsul a venit mai repede decât s-ar fi așteptat unii, cei doi semănând mai mult decât s-ar fi cuvenit. S-ar putea ca masteratul lui „dottore“ Ponta să fie în același sertar cu cel al lui Crin Antonescu. La fel ca și doctoratul.

Dan Badea,

21.06.2012