Matematica pe limba lui CTP: 2+2 fac ”Jos Băsescu!”

Categorie: BlogrollManipulare prin presaPresa

ctp
”Ieri s-a înregistrat cel mai negativ (subl. ns.) vot din istoria politică postdecembristă a României”, își începe, agramat, CT Popescu ultimul său editorial de pe gândul.info, intitulat ”Nava PDL, scufundată de valul de ură, în hăhăielile Căpitanului peştilor”.Obișnuit să violeze limba română pentru că, pur și simplu, este singura entitate de genul feminin care nu poate riposta, Popescu de la gândul.info insistă în prostie cu agresivitatea specifică mitocanului. Superlativul ”cel mai negativ”, spune el, apărându-și fecala, este corect din punct de vedere gramatical câtă vreme este corect din punct de vedere cartezian. Obișnuit să scrie din orice poziție, oricum și despre oricine, agramatul CT Popescu a ajuns să susțină în spațiul public orice ”flatulență slobozită” de mintea lui chinuită. Astfel, după ce câțiva cititori i-au atras atenția că adjectivul ”negativ” nu are grad de comparație, la fel ca adjectivul ”superior”, CT Popescu s-a simțit jignit și, ca mitocanul, i-a trimis să mai studieze materia de liceu pe cei care l-au corectat. ”Văz că printre comentatorii acestui text sunt şi unii care ar trebui să mai dea încă o dată sau pentru prima dată bacul acum” – scrie obraznic mitocanul CT Popescu într-un Post-Scriptum (PS) la editorialul de pe gândul.info. Trecem peste faptul că editorialul este o specie literară care nu are PS, pentru că nu e scrisoare și ajungem la esența gândirii de școlar pe care eu, unul, l-aș lăsa repetent pentru o asemenea argumentație.  ”În legătură cu superlativul „cel mai negativ”, cum este, cartezian vorbind, -7 faţă de -4, -2 sau -1 pe abscisă sau, dacă doriţi, pe ordonată, dragi elevi?” – întreabă CT Popescu în finalul prelungit al textului său de pe gândul.info.
editorial badea

Întrebarea este pusă în așa fel încât să inducă deja răspunsul, iar acesta ar trebui să fie, după mintea lui lipsită de cele mai simple concepte de algebră, ”cel mai negativ”. Adică,  spune CT Popescu, folosind întrebarea retorică din finalul PS-ului, ”-7 este cel mai negativ față de -4,-2 sau -1!”.
Numai că, spunând această enormitate, el dovedește că matematica îi este la fel de străină ca jurnalistica. Asta pentru că -7 se raportează ”cartezian” față de -4, -2 sau -1 doar într-un singur mod, pentru că este un număr, deci un concept matematic. Iar numerele pot fi, între ele, doar în relațiile matematice cunoscute: ”mai mic”, ”mai mare”, ”mai mic sau egal”, ”mai mare sau egal” sau ”egal”.  Numerele nu sunt mai negative, unele față de altele, cum nu sunt superioare unele altora.

Pentru CTP, jurnalist de pripas în presa românească, totul e posibil în România. Doi plus doi nu fac patru, ci ”jos Băsescu”. De ce? Pentru că așa spune impostorul cu creier alunecos ca oglinda de la gândul.info.

Dan Badea