Diversionista Alison Mutler – trimisă de Băsescu la jupânul ei, Nistorescu

Categorie: DezinformarediversiuneManipulare prin presaofensiva ruseascaPresaSecuritate nationala

Alison Mutler, coordo­natorul biroului Associated Press din România, a încercat, ieri, să-l provoace pe președintele României, Traian Băsescu, după discursul acestuia de la Palatul Cotroceni, ocazionat de participarea la summit-ul Consiliului Euro­pean.
PENTRU CINE lucreaza, cu adevarat, ALISON MUTLER?!

PENTRU CINE lucreaza, cu adevarat, ALISON MUTLER?!

Cunoscută ca o trompetă a alianței USL în afara țării, ce prezintă distorsionat, pe fluxurile agenției de știri de unde-și încasează salariul, orice eveniment major ce are legătură cu președintele țării care a adoptat-o, Mutler a încercat din nou să creeze un scandal pe care să-l comercializeze apoi pe plan internațional.Astfel, după declarația de presă a lui Traian Băsescu, corespondenta mafiei PSD-PNL l-a întrebat pe președinte ceva despre Mureş, fără nicio legătură cu gravele probleme cu care se confruntă astăzi statele din Uniunea Europeană. „Întrebați-l mai bine pe Cornel Nistorescu, care vă scrie în agendă ce întrebări să puneți!“ – i-a tăiat-o scurt președintele Traian Băsescu, după ce i-a atras atenția că întrebarea sa nu are absolut nicio legătură cu tema discuției.Reacția președintelui Băsescu, făcută în stilul său, inconfundabil, este binevenită și pe deplin justificată. Aceasta deoarece Alison Mutler practică de foarte multă vreme dezinformarea prin mijlocele puse la dispoziție de prestigioasa agenție inter­națională de presă, Associated Press (AP), dar și de Sorin Ovidiu Vîntu, via Cornel Nistorescu, prin intermediul site-ului cotidianul.ro, unde așa zisa jurnalistă își publică dejecțiile manipulative.Ea se folosește de credibilitatea AP pentru a lansa în presa occidentală, atacurile con­centrate la adresa președintelui Traian Băsescu și a guvernului României. Ultima minciună lansată de Mutler, pe fluxul AP, a fost cea privind participarea Patriarhului Daniel la discursul Regelui Mihai din Parlamentul României.

„Foștii președinți Ion Iliescu și Emil Constantinescu și patriarhul influentei biserici ortodoxe române, Daniel, au participat la discursul de marți alături de cele cinci fiice ale lui Mihai“ – a anunțat cores­pondenta AP.

Cum se știe însă, Patriarhul Daniel a lipsit de la cuvântarea regelui după ce a anunțat, în prealabil, că nu poate participa, invocând sărbătoarea Cuviosului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, și ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Diversionista lui Nistorescu a transmis însă așa cum i s-a ordonat, pentru că e absurd să credem că nu știa despre anunțul făcut de Patriarh, cu o zi înainte. Alison Mutler are rolul ei bine fixat în campania anti-românească dusă de mafia românească, posibil la ordinul lui Nistorescu (trompeta lui SOV și a lui Felix), unul dintre apropiații ei de aproape două decenii.

Cum am mai arătat aici, Mutler este și autoarea celebrei știri despre vrăjitoarele care dictează politica de la București, sub pulpana Bisericii Ortodoxe Române.

„Aceste practici sunt tolerate de multă vreme de Biserica Ortodoxă“ – transmitea cu venin Alison Mutler pentru Associated Press.

La fel, spunea aceeași „știristă“ a lui Nistorescu, pe site-ul căruia își publică o parte dintre „creații“, Mircea Geoană a pierdut alegerile din 2009 din cauza „flăcării violet“ folosite de Băsescu.

Tot ea a participat la operațiunea de preluare, prin intermediul lui Nistorescu, a telegramelor Wikileaks, referitoare la România, de la Julien Assange, însoțindu-l pe autorul lui „Nutzi, spaima putzii“ (Cornel Nistorescu) la conacul englez în care era găzduit australianul.

Mai mult, ea a plasat atunci o știre la fel de diversionistă, în care a afirmat că

„O publicaţie online românească (cotidianul.ro! – n.red) cunoscută pentru independenţa sa editorială (sic!) îl onorează pe fondatorul Wikileaks, Julian Assange, pentru serviciile sale în slujba libertăţii, care este ameninţată în Europa de Est. Cotidianul.ro i-a oferit sâmbătă lui Assange diploma de onoare «Dacia Liberă» pentru că fondatorul Wikileaks a pus în lumină „comportamentul duplicitar al unor ţări democratice“ „.

 Așa își promova ea binefăcătorii de la București.

Dealtfel, dacă site-ul cotidianul.ro a fost prezentat lumii drept o publicație „cunoscută pentru independenţa sa editorială“, este de înțeles de ce, câteva luni mai târziu, vidanja lui Voiculescu, Antena3, avea să se afilieze CNN.

Dezinformarea lui Alison Mutler poate crea astfel de alianțe monstruoase, imposibil de priceput de o minte normală. Iată însă că, după atâția ani de golăneală mizerabilă la vîrful mass-media internaționale, diversionista Mutler este pusă la colț de cel pe care l-a porcăit, cu orice ocazie, pe toate meridianele lumii.

Dan Badea