Partidul Poporului – Dan Diaconescu, construit din banii „supți” de la popor

Categorie: Blogrollcoruptie politicacrima organizataJustitieLumea interlopamafie romaneascaManipulare prin presaPresaspalare de bani

Diaconescu

Petromservice, firma controlată și delapidată de Sorin Ovidiu Vîntu și Liviu Luca, a finanțat televiziunea ”gușterului” Dan Diaconescu, OTV, precum și proaspăt înființatul Partid al Poporului cu aproximativ 67 milioane de euro în ultimii trei ani. Douăzeci de milioane de euro au fost achitați în 2008, atunci când una dintre firmele deținute de Petromservice, GMG Media Box SA, a cumpărat 19,9% din acțiunile firmei care deține licența televiziunii OTV, Ocram Televiziune SRL,  iar ceilalți 47 milioane de euro au fost achitați pentru publicitate, informează Adevărul, în schimbul celor 41.000 de spoturi publicitare difuzate la televiziunea lui Diaconescu. Suma plasată aici reprezintă echivalentul a 80% din aceea devalizată de Vîntu și Luca, tot de la Petromservice, prin cele șapte operațiuni care au dus, zilele trecute, la arestarea lor. Investiția lui Vîntu în platforma politico-mediatică a lui Dan Diaconescu este, așadar, imensă, și ea nu este egalată de nicio altă ”sponsorizare” de până acum, nici chiar de implicarea financiară în Uniunea Forțelor de Dreapta (UFD) a lui Varujan Vosganian.

Cel care plânge pe umărul amărâților care se hrănesc cu aghiasmă îndoită cu apă, e unul dintre cei mai bogați infractori din presa română și intenționează să se refugieze în parlament pentru a scăpa de pușcărie, după același principiu după care se ghidează și Dan Voiculescu, și el un client al instanțelor de judecată și, deci, un aspirant natural la imunitate. Interesant este că partidul lui Dan Diaconescu, în care Vîntu a investit atâta bănet, se adresează exact celor deja frăgeziți de FNI, nivelul de pregătire al adepților gușterului din Caracal fiind situat undeva la genunchiul broaștei. Adepții lui Diaconescu sunt cei care se înghesuie, în turmă, la aghiasmă și exorcizări, sau care se calcă în copite atunci când năvălesc în magazinele care anunță ieftiniri la bormașini, tigăi și ”ce se mai dă”, cei care încing grătare în spatele și în fața blocului, sau în balcoane, și cărora li s-a scurs de multă vreme creierul atrofiat în stomac, sau în nădragi.

Din păcate, numărul lor este tot mai mare, ultimele sondaje arătându-i pe undeva pe la 10% (DD zice de 20%!), procentaj cu care formațiunea gușterului are mari șanse să intre în parlament. În definitiv, ce mi-e Cătălin Voicu, senatorul-interlop, ce mi-e Dan Diaco­nescu, gușterul-șantajist? Adepții Partidului Poporului sunt cei care viețuiesc în subteranele fiecărei societăți și care reprezintă de cele mai multe ori masa de manevră care face diferența. Fiind cel mai ușor de manipulat, ei sunt treptele pe care infractori precum Dan Diaconescu se cațără pentru a sări în Parlament, de unde vor face politica grupului mafiot care i-a propulsat. Câtă minte-ți trebuie să crezi că, spre exemplu, dacă Diaconescu va intra în parlament vei câștiga 20.000 de euro?  Pentru că asta le-a promis gușterul guvizilor care mișună pe sticla televizorului cu sigla OTV. Numai că el este un haiduc pe dos. Adică unul care ia de la săraci ca să-și umfle conturile. La fel ca Vîntu.

20.000 de euro, momeală pentru guvizi

Toți „românii“ (a se citi „bizoni“, sau „guvizi“) „care au fost furaţi de 20 de ani încoace“ să fie despăgubiţi de stat cu câte 20.000 de euro, creşterea pensiilor şi salariilor, scăderea taxelor şi impozitelor, reformarea sistemului judiciar prin introducerea juraţilor în procese şi generalizarea eliberărilor pe cauţiune – a anunțat Dan Diaconescu anul trecut, la ieșirea din pușcărie, programul politic al Partidului Poporului. „Vă daţi seama de ce insist pe acest punct, pentru că de acolo vin (din pușcărie – n.red.). Nimeni nu va mai fi arestat în România, decât în cazurile foarte grave care se impun. Toată lumea va plăti cauţiune – cei săraci vor plăti cauţiuni mici de o sută de mii sau un milion de lei vechi, cei bogaţi vor plăti cauţiuni mari de un milion sau două de euro“, a spus Diaconescu, plângându-se de faptul că statul cheltuieşte cu fiecare deţinut 25 de milioane de lei vechi pe lună. „E un partid născut în puşcărie şi asta este situaţia. Aşteptăm îmbunătăţiri“. Așadar, un partid pușcăriabil. Sigur, zilele trecute, partidul s-a întors în pușcărie, pentru că născătoarea lui adevărată, tocmai a fost reținută pentru 29 de zile.

Dacă șantajistul Dan Diaconescu, în calitate de tată al Partidului Poporului, și Vîntu în calitate de mamă (vizita de anul trecut de la ginecolog, pentru rotulita genitală, n-a fost deloc întîmplătoare!) au promis 20.000 de euro fiecărei viețuitoare care votează cu Partidul Poporului, înseamnă că ei speră să scoată de mai mult de opt ori de pe spatele fiecărui votant. Vîntu, se știe, e specialist în multiplicări, procurorii arătând recent cum a reușit el să cumpere cu banii Petromservice acțiuni (cazul SA Conmec) la prețuri de peste 50 de ori mai mari decât în realitate, însușindu-și diferența. Infractor cu un dosar de șantaj pe rolul instanțelor de judecată, Dan Diaconescu nu poate justifica mai nimic din averea sa de evaluată la peste 30 milioane de euro, tocmai pentru că banii i-au intrat în conturi atât ca urmare a operațiunilor de șantaj de presă și/sau taxare cu mii de euro a celor interesați să apară la postul său tv, cât și prin finan­țarea oferită de cuplul Vîntu-Luca. „Sunt mult prea bogat ca să primesc bani, nu aş avea ce să fac cu ei… sunt mult prea bogat pentru nivelul României“ – declara gușterul (cu antecedent în Șobolan – după un zodiac) de Caracal.

Șantajistul profesionist se laudă cu bogăția lui, pierzând din vedere că Fiscul ar putea să-l ia oricând la întrebări, mai ales că nu poate justifica mai nimic din ceea ce are, altfel decât din finanțarea primită de la Petromservice.

Bogatul dator vândut

Așa zis „om de afaceri“ cu o avere de peste 30 milioane de euro, Dan Diaconescu deține în realitate niște firme care sunt pe pierdere, pline de datorii. Dintr-un calcul făcut de mine anul trecut rezulta că, până în 2009, firmele lui Dan Diaconescu au avut profituri totale de un milion de euro, iar datoria totală a acestor firme era, tot atunci, de 4,2 milioane de euro. Situația vizează doar bilanțurile firmelor Oglinda Press SRL (profituri: 740.736 euro, datorii: 1.829.177 euro), Oglinda Television SA (pierderi: 342.785 euro, datorii: 428.805) și Ocram Televiziune SRL (profituri: 623.542 euro, datorii: 2.036.686 euro). Ultima dintre firme este cea prin care Petromservice a tot pompat bani în OTV și, mai nou, în Partidul Poporului. Despre modul în care Vîntu s-a furișat în firma lui Diaconescu am dezvăluit deja la momentul potrivit. Mișcarea a fost făcută pe șest, în aprilie 2008, cînd acțiunile Magichand Ltd, offshorul cipriot alături de care Dan Diaconescu controla Ocram Televiziune SRL, au fost cumpărate de GMG Media Box SA, firmă înființată cu patru luni mai devreme și controlată atunci de Bluelink Comunicazione Ltd a lui SOV, cea care deține și Realitatea Media SA.

Ulterior, Bluelink a cedat acțiunile către Petromservice care a ajuns să dețină 99,996%, iar oamenii lui Vîntu, Sorin Enache (director general Realitatea Media SA) și Constantin Druică (fost director de dezvoltare regională la Realitatea Media), au rămas în societate ca acționari minoritari (0,002%). Averea lui Diaconescu, este compusă, conform ultimelor dezvăluiri de presă, din următoarele componente: o vila în Sinaia (300.000 euro), un bloc pe b.dul Carol (10 milioane de euro), un yaht (2,5 milioane euro), o vilă în Primăverii (2,5 milioane euro), bloc în Băneasa (2,7 milioane euro), vila în Constanța (600.000 euro), un Rolls Royce Phantom (385.000 euro), un Rolls-Royce Drophead (340.000 de euro), un Bentley Flying Spur (200.000 de euro), un elicopter Puma (5 milioane euro) și un avion Cessna (4 milioane euro).

Cum poate justifica el toate aceste active? Spre exemplu, firma finanțată de Petromservice, Ocram Televiziune SRL, administrată de Diana Voiculescu, avea anul trecut datorii de peste 1,2 milioane de lei la bugetul consolidat al statului. De asemenea, tot anul trecut, la o cifră de afaceri de 11,97 milioane de lei, firma a înregistrat pierderi de 542.000 lei, iar datoriile totale sunt de 17,74 milioane de lei.

Situația societății prin care cuplul Vîntu-Luca a finanțat firma lui Diaco­nescu nu este nici ea roză. Astfel, GMG Media Box SA a înregistrat anul trecut pierderi de 57,7 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 14,86 milioane lei. Interesant este că această firmă, înființată parcă special pentru a OTV, este cea mai capitalizată dintre cele 37 de firme aflate, pe 31.12.2009, sub controlul Petrom­service. Coincidență sau nu, participarea Petromservice la capitalul social al GMG Media Box SA a fost a fost aproximativ aceeași cu participarea GMG Media Box la finanțarea Ocram Televiziune. Astfel, conform documentelor publice ale PSV Company, aflată în insolvență, aportul societății la capitalul social al GMG Media Box a fost de 278,5 milioane lei, adică, 66,3 milioane euro, iar finanțarea firmei lui Diaconescu a fost de 67 milioane de euro. „Sunt mult prea bogat pentru nivelul României“ – zice gușterul Dan Diaconescu trimițându-le bezele de pe yaht, sau din avion, celor aproape 80.000 de mâncători de aghiasmă din Ploiești, fraierii care i-au finanțat vidanja de sticlă și partidul.

Cârnățarul Dan Diaconescu ar trebui să treacă mai des, pe la Rahova, să-l cinstească pe „binefăcătorul“ poporului cu niscaiva cârnați. Ar fi făcut-o Liviu Luca, dar și el este reținut în aceeași locație. Au trecut vremurile în care Luca îl anunța pe „grăsuț“ că-i duce niște cârnați. „Bine, hai că mâine vreau să trec până la tine să-ţi aduc vreo doi cârnaţi“ – îi spunea Luca lui Vîntu. „Bine, mă, bandiţelule, mă!“ – răspundea Vîntu, acest senzațional consumator de cârnați.

Dan Badea