Turnătorul Bogdan Chirieac îl dă în primire, din prostie, pe Vîntu

Categorie: BlogrollJustitiePresa

chirieac rtv

Bogdan Chirieac, afaceristul cu pretenții de analist, surprins pe tehnică în mediu ambiental în timp ce se autodefinea ca fiind „pielea p…lii”, a comis-o din nou. El s-a lăsat înregistrat, în culisele studioului de televiziune al Realitatea TV, aripa Ghiță, din Casa Presei Libere, în timp ce-și exprima aprecierile pentru genialitatea de care dăduse dovadă Sorin Ovidiu Vîntu în războiul cu patronul Asesoft, Sebastian Ghiță.

Prostia de care a dat dovadă Bogdan Chirieac, dezvăluindu-i partenerei sale de dialog, Corina Drăgotescu, că Vîntu stă în spatele echipei lui Elan Schwartzenberg, este de-acum proverbială. Doar un imbecil se putea lăsa înregistrat cu atâta lejeritate, în timp ce făcea declarații cu efect devastator asupra amicului său de tunuri politico-financiare, Sorin. ”Grăsuțul” Sorin Ovidiu Vîntu.

Aparent surpins de „ruperea în două“ a postului de televiziune Realitatea TV, în timp ce presta ca invitat al unei emisiuni realizate de Corina Drăgotescu, Chirieac a continuat dialogul cu realizatoarea și după ce se anunțase că echipa lui Elan Schwartzenberg reușise să preia, dintr-un alt studio, controlul transmisiei și să-și impună propriile programe. Pentru că emisiunea la care fusese invitat să participe era filmată și de un operator, pentru realizarea unui film documentar, oprirea transmisiei postului Realitatea TV nu a presupus și oprirea filmării din interiorul studioului, fapt ce a permis înregistrarea discuției antologice dintre Bogdan Chirieac și Corina Drăgotescu.

În orice caz, prietenul meu Sorin vreau să spun ca este un tip genial. N-ai ce să faci. Fără bani, alungat, făcut, tot… E genial (…) M-a sunat astăzi și i-am spus: Grăsuțule, ești minunat! Băi, îl apreciez, este briliant! „ „- a spus acest „pielea p…lii“ al presei românești.

„Absolut, absolut genial! Pentru ca lovitura asta clar ca este…“ – a răspuns Corina Drăgotescu înainte de a fi întreruptă de Florin Iepan, regizorul documentarului aflat în lucru, care a intervenit  curios să afle cine e „Sorin“.

„Cine e briliant, spuneți-mi și mie. Domnul Vîntu?“ – a întrebat Iepan. Intervenția acestuia i-a făcut pe cei doi „connaisseurs“, prinși că „dau din casă“,  să se replieze și să facă exact ce i-a învățat Vîntu, adică să dezinformeze.

„Adica cine a fost atât de iscusit să ia toată…?“, întreabă tâmp Chirieac, să vadă dacă a înțeles bine întrebarea.

„Cred că Sorin Enache. Că el este coordonatorul de zonă acolo“, i-a sărit în ajutor Corina Drăgotescu, repetând apoi, senin, minciuna: „Cred ca Sorin Enache, ei sunt maeștri în lovituri din astea“.

„Si Enache unde e acuma?“, întreabă curios Chirieac, dărâmând construcția fragilă a Corinei Drăgotescu prin care aceasta încerca să-l convingă pe Iepan că era vorba nu de Sorin Vîntu, ci de Sorin Enache. Or, dacă Chirieac habar n-avea unde era Enache, e absurd să credem că el era cel cu care vorbise mai devreme și pe care-l numise „brilliant“.

„La Realitatea lui Elan“ – a venit apoi răspunsul Corinei.

Dialogul celor doi manipulatori de profesie, Drăgotescu și Chirieac, prin care se încerca repararea gafei făcută de unul dintre ei, care uitase că totul se înregistrează, este o confirmare cât se poate de exactă a afirmației că ovreiașul din Hârlău, Elan Schwatzenberg, este într-adevăr paravanul lui Vîntu în afacerea Realitatea TV.

Pe de altă parte, din declarația lui Chirieac rezultă și altceva. Vîntu îl sunase și discutase cu el despre războiul cu Ghiță și despre lovitura care avea să urmeze. Nu se explică altfel admirația manifestată brusc de Chirieac, pentru Vîntu, după ce și-a dat seama că „grăsuțul“ tocmai lovise din nou. „Este briliant“ – a spus admirativ Chirieac, recunoscând semnătura lui SOV. „Absolut genial“- a confirmat Drăgoteasca, înainte cu trei secunde să-și dea seama că o luase gura pe dinainte și să încerce apoi să dezinformeze.

Pentru Chirieac, Vîntu este cel mai frumos grăsuț din partea asta a Europei

Că e vorba despre Sorin Ovidiu Vîntu și nu despre Sorin Enache, o dovedește tot Chirieac, în prostia lui, cu o altă probă. Cum am amintit, el nu este la prima înregistrare ambientală, în care pică de fazan, noi semnalând deja alte două isprăvi de acest gen ale lui Chirieac. Prima a fost când s-a lăsat interceptat în timp ce se afla, alături de Sorin Roșca Stănescu, în plină operațiune de șantaj asupra șefului Agenției Naționale de Integritate, Cătălin Macovei, de la care voia să obțină informații despre advesarii politici ai PSD și ai lui Mircea Geoană. Atunci era interesat, la ordinul coliției mafiote anti-Băsescu, de așa-zisele conturi din străinătate ale unor lideri ai PD-L. Atunci și-a căpătat Chirieac numele de alint „Pielea P…lii“, după ce, dintr-un exces de sinceritate, el însuși s-a autodenumit astfel. A doua situație în care a căzut și a înghițit microfonul, este și cea care confirmă, azi, că „grăsuțul“ invocat la trecerea dintre cele două televiziuni Realitatea este chiar Sorin Ovidiu Vîntu. Astfel, într-una din stenogramele din dosarul favorizării infractorului Nicolae Popa, de către SOV, apare o discuție între tatăl FNI și acest „Pielea P…lii“ al presei românești, Bogdan Chirieac. Cei doi se alintă reciproc, atunci, folosind adjectivul „grăsuț“. „Cel mai frumos grăsuț din partea asta a Europei“ – îi spune Chirieac lui SOV, într-o pornire homosexuală nereprimată corespunzător, pe 24 noiembrie 2009.
Iată un scurt fragment al dialogului dintre cei doi grași, consemnat în dosarul de favorizare al lui Popa.

B. Chirieac: Cel mai frumos grăsuţ din partea asta a Europei (…)
S.O. Vîntu: Cât de sobru erai la telefon, mi-a generat (…) mâncat iar pe gratis.
B. Chirieac: De unde? Eu am plătit masa.
S.O. Vîntu: Pe bune? De aia erai aşa întristat, aveai maxilarele încleştate, ha ha!
B. Chirieac: Îţi dai seama, ha, ha! Îţi dai seama cum a fost. Să mănânci pe banii mei!
S.O. Vîntu: Ce faci, mă, Bogdane? Mă, grăsuţ, unu: mi-e tare dor de tine.
B. Chirieac: Mă bucur.
S.O. Vîntu: Aşa. Pe unde esti mă, grăsanule, mă?
B. Chirieac: În întâlniri.
S.O. Vîntu: Îmi faci şi mie loc sau…
B. Chirieac: La 9 la Otopeni, că după aia iar trebuie să plec“…

Sebastian Ghiță, adversarul lui Vîntu, nu s-a arătat însă deloc surprins de afirmațiile lui Chirieac.
Nu s-a dorit decât ca eu să vin, să investesc și altcineva să dețină controlul (la Realitatea TV – n.red): grăsuțul minunat Sorin Ovidiu Vântu. De la Bogdan Chirieac nu am avut decât confirmarea“, a spus Ghiță pentru un post de televiziune.

Dan Badea