Alison Mutler, corespondent Associated Press, dezinformează din nou

Categorie: BlogrollManipulare prin presaPresa


Alison Mutler. Foto: evz.ro)

Alison Mutler. (Foto: evz.ro)

Corespondentul Associated Press din România, Alison Mutler, dezinformează din nou opinia publică internațională printr-o depeșă construită în stilul deja consacrat. Ea a transmis astfel, pe fluxul cunoscutei agenții de presă americane, o știre otrăvită despre discursul de ieri, din Parlamentul României, al regelui Mihai. Obișnuită să-și construiască materialele de presă fără o minimă verificare a informațiilor, Alison Mutler afirmă că printre personalitățile care au asistat la discursul regelui Mihai, s-a aflat și Patriarhul Daniel. ”Foștii președinți Ion Iliescu și Emil Constantinescu și patriarhul influentei biserici ortodoxe române, Daniel, au participat la discursul de marți alături de cele cinci fiice ale lui Mihai” – a anunțat corespondenta AP.

Cum se știe însă, încă de luni, Patriarhul Daniel a lipsit de la cuvântarea regelui după ce a anunțat, în prealabil, că nu poate participa, invocând sărbătoarea Cuviosului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, și ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care impun participarea sa. Mai mult, s-a anunțat, patriarhul va fi înlocuit de episcop-vicarul patriarhal Ciprian Câmpineanul, reprezentantul oficial al Patriarhiei Romane în relația cu Parlamentul. Oricine urmărește știrile, cu atât mai mult unul care le face, știa așadar că patriaruhul Daniel nu se află în sala în care Regele Mihai și-a ținut cuvîntarea ”istorică”.

mutler1
Prin urmare, de ce a dezinformat Alison Mutler, susținând că Patriarhul Daniel a girat cu prezența sa circul din Parlamentul României? Din prostie, sau din calcul?

Dacă n-am cunoaște-o, am spune că a fost neatentă, că din graba de a-i mai trage o înjurătură lui Traian Băsescu a pierdut din vedere lipsa patriarhului. Numai că Alison Mutler nu e deloc proastă. Nici tâmpită.

De când s-a asociat cu autorul celebrului eseu bulevardier ”Nutzi, spaima putzii” (Cornel Nistorescu), Alison Mutler a devenit un foarte bun agent electoral al alianței Grivco pe plan internațional. În aceste condiții, știrea falsă transmisă de ea în exterior, și preluată deja de foarte multe publicații de peste ocean, are darul de a crea o altă imagine a circului coordonat de alianța Ponta-Antonescu-Voiculescu. Cum regele a fost ”uns” de unul dintre predecesorii patriarhului Daniel, prezența sa la un eveniment de o asemenea importanță, ar fi fost un semn că BOR este de acord cu mizerabilul joc politic al opoziției reprezentate de comuniști reformați, infractori de drept comun, sau turnători ordinari ai securității cum sunt Ion Iliescu, respectiv Cătălin Voicu, respectiv Dan Voiculescu.

Așadar, prezența patriarhului Daniel la această diabolică adunare anti-Băsescu s-ar fi tradus ca o binecuvântare dată de BOR acestui joc politic. Iată că Daniel nu le-a făcut jocul derbedeilor care au plănuit circul din Casa Poporului. Alison Mutler și-a făcut însă treaba ei și a transmis că la București bate vânt de monarhie, în timp ce Băsescu îl face trădător pe monarhul care a vândut, pe nimic, țara lui Stalin. Diversionista Alison Mutler are rolul ei bine fixat în campania anti-românească dusă de mafia Grivco. Spre exemplu ea e autoarea celebrei știri despre vrăjitoarele care dictează politica de la București, sub pulpana Bisericii Ortodoxe Române. ”Aceste practici sunt tolerate de multă vreme de Biserica Ortodoxă” – transmitea cu venin Alison Mutler pentru Associated Press. La fel, spunea aceeași ”știristă” a lui Nistorescu (Mutler publică și în Cotidianul lui Nistorescu, fost Vîntu), Mircea Geoană a pierdut alegerile din 2009 din cauza ”flăcării violet” folosite de Băsescu.

Tot ea a participat la operațiunea de preluare, prin intermediul lui Nistorescu, a telegramelor Wikileaks, referitoare la România, de la Julien Assange, însoțindu-l pe autorul lui ”Nutzi, spaima putzii” la conacul englez în care era găzduit australianul. Mai mult, ea a plasat atunci o știre la fel de diversionistă, în care a afirmat că „O publicaţie online românească (cotidianul.ro! – n.red) cunoscută pentru independenţa sa editorială (sic!) îl onorează pe fondatorul Wikileaks, Julian Assange, pentru serviciile sale în slujba libertăţii, care este ameninţată în Europa de Est. Cotidianul.ro i-a oferit sâmbătă lui Assange diploma de onoare «Dacia Liberă» pentru că fondatorul Wikileaks a pus în lumină „comportamentul duplicitar al unor ţări democratice“ ”.

Așa își promova ea binefăcătorii de la București. Dealtfel, dacă site-ul cotidianul.ro a fost prezentat lumii drept o publicație ” cunoscută pentru independenţa sa editorială”, este de înțeles de ce, câtyeva luni mai târziu, vidanja lui Voiculescu, Antena3, avea să se afilieze CNN. Dezinformarea lui Alison Mutler poate crea astfel de alianțe monstruoase, imposibil de priceput de o minte normală.

Dan Badea