Cristoiu tare-n gură, Nistorescu tare-n cur

Categorie: Manipulare prin presaPresa

Fostul gurist al propagandei de partid, Ion Cristoiu, se dovedeşte a fi în continuare tare-n gură, venind cu o propunere tipic comunistă de cenzurare a comentariilor pe forumuri. Propunerea este ocazionată de apariţia pe site-ul unui turnător al securităţii, conform spuselor lui Cristoiu, turnător cunoscut sub numele de Bogdan Nisipeanu şi reşapat în ventilator de rahat al lui Sorin Ovidiu Vîntu, a unor atacuri la persoană îndreptate împotriva sa.  Ion Cristoiu a anunţat miercuri seara, la emisiunea lui Turcescu de la B1TV, că îl dă în judecată pe Cornel Nistorescu pe motiv că nu cenzurează comentariile care apar în coada unor materiale ce-l vizează, publicate pe site-ul cotidianul.ro.

El a mai spus, forţând la greu limba română, că îi cere argatului lui Sorin Ovidiu Vîntu, drept despăgubiri morale, 500 milioane de lei vechi, dar şi că prin acţiunea sa încearcă să creeze un precedent. „Având în vedere că în Cotidianul din 6 iulie 2011, sub articolul «Câteva vorbe pentru domnul Ion Cristoiu», proprietarul site-ului, şi anume dl. Cornel Nistorescu, a permis, pentru că depinde, trebuie să spunem telespectatorilor, aceste lucruri pot fi oprite, de exemplu Cotidianul are chiar o precizare, «postările injurioase, atacurile la persoană vor fi şterse, şi spre surpriza mea… deci în primul rând la Cornel Nistorescu, ca să vedeţi şmecheria, nu exista niciun comentariu, deci la el pot fi oprite… la mine, şi este un articol şi despre tine, sunt de genul ăsta: o javră ordinară Ion Cristoiu, lichea abjectă, oportunist de cea mai joasă speţă, maidanez… În consecinţă, anunţ în seara aceasta că îl dau mâine dimineaţă în judecată pe dl. Cornel Nistorescu, îi cer 500 de milioane, aşa e la mine ca şi la Corneliu Vadim Tudor, este suma pe care eu am plătit-o de două ori până acuma pentru pamflete semnate. Îl dau în judecată şi pentru că vreau să creez un precedent. Ţara e plină de descreieraţi de nebuni şi dacă noi nu luăm atitudine…“ – a spus, plin de ciudă, Ion Cristoiu. Cunoscând profilul moral al lui Nistorescu, Ion Cristoiu este convins că acesta permite în mod deliberat publicarea atacurilor la adresa lui, atacuri ce sunt împotriva politicii promovate de cotidianul cu privire la conţinutul comentariilor. „Cotidianul.ro militează pentru exprimare civilizată şi îşi rezervă dreptul de a şterge/edita comentariile care depăşesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoană precum şi comentariile cu tenta antisocială, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respectă condiţile (sic!) mai sus menţionate vor fi trataţi ca atare“, anunţă cu cinism Nistorescu pe site, permiţând însă atacuri suburbane asupra adversarilor săi. Comentariul care l-a scos din sărite pe Cristoiu este, într-adevăr, pe gustul directorului site-ului „Cotidianul“. „Tot ce este scris despre cristoiu i-mi face greata, nu conteaza ca este de bine ori rau, numai motivul in sine cristoiu si este suficient. Asta este o lichea abjecta, un oportunist de cea mai joasa speta. A fost crescut cu tata comunista in gura,origine sanatoasa tov.si cu dorinta de a stange cat mai multi bani mintind cu nerusinare,contrazicand propiile sale idei si ;mazgaleli; in functie de cel pe care l-a servit pe post de om in casa, de lingau de funduri si pantofi. Cred ca va ramane un exemplu de cum sa nu se comporte un adevarat ziarist, in timp numele lui va fi sinonim cu impostorul cel mai abject“ – scrie pe 5 iulie, orele 16:22:19, un anume Ciocan pe site-ul lui Nistorescu.

Nu se ştie dacă autorul comentariilor nu este chiar Nistorescu, el fiind cunoscut pentru limbajul vulgar folosit în materialele de presă. „Curul meu ţine loc şi de cultură, şi de charismă“, scria Nistorescu, autorul eseului filosofic „Nuţii, spaima puţii“, în fiţuica interlopului craiovean Mititelu, în urmă cu doi ani (27 aprilie 2009), frezorul din Cugir fiind astfel un fel de precursor al lui Doru Iuga de la OTV.

„Porc a fost, porc a rămas!“ – spunea în urmă cu câteva luni, despre Nistorescu, Ion Cristoiu, amintind că, înainte de 1989, autorul lui „Nuţii, spaima puţii“, azi şef la cotidianul.ro, „a scris într-o publicaţie a Securităţii de la Madrid, sub pseudonimul Bogdan Nisipoiu, articole comandate şi plătite de Direcţia de Informaţii Externe a Securităţii“, iar „Revoluţia din decembrie 1989 l-a prins în misiune pe şantierele româneşti din Orientul Apropiat“. Dacă ţinem cont de înţelepciunea vechilor zicale româneşti, recte „gura bate curu’“, apreciem că distinsul analist Ion Cristoiu are de departe toate şansele să-l înfrângă pe fostul său partener şi coleg, slujbaşul de pe vremuri al aceluiaşi sistem din care amândoi au făcut parte.

Dan Badea, Curentul din 08.07.2011