Razvan Petrovici, acuzat ca spăla bani alături de omul lui de bază, astăzi decedat, Gheorghe Buruiană

Categorie: BlogrollEXPORTinvestigJustitie

petrovici

În urmă cu patru ani, când am dezvăluit într-un cotidian central operaţiunile coordonate de Răzvan Petrovici pentru falimentarea reţelei Univers’all, Petrovici s-a cerut la interviu şi mi-a propus, nici mai mult nici mai puţin decât plata unei deplasări în Cipru, pentru a mă convinge că off-shorurile care controlează firmele administrate, alternativ, de el si de ceilalti tovarasi, nu sunt găzduite de o căsuţă poştală, cum credeam eu, ci de o clădire serioasă. „Va decontez eu (drumul pana în Nicosia – n. mea) daca este nevoie, va duceti sa faceti o investigaţie, domnu’ Badea. Aia nu e casuta postala, este o companie care are conturile auditate de o firma de renume” – mi-a zis atunci Petrovici. Desigur, nu a contestat legăturile cu Univers’all, sau cu administratorii care aveau să moară în mod suspect ulterior. Astăzi el spune că NU ARE legături cu Univers’all, sau cu celelalte firme amintite de mine şi nu a avut niciun fel de raporturi juridice cu cei patru administratori morţi pe moşia creată de el. 

Răzvan Petrovici:”Subsemnatul reclamant nu a avut nici un fel de raporturi juridice cu persoanele ale căror decese au fost amintite în articol ca având legătură cu Răzvan Petrovici. Toate afirmaţiile din articol, în care se face referire la subsemnatul reclamant sunt false, la fel cum este şi cea privitoare la deţinerea unor firme; în fapt, subsemnatul nu am nicio calitate în aceste firme, nici de asociat, nici de administrator sau salariat.”Posibil să nu mai aibă, astăzi, legături, dar asta nu înseamnă că n-a avut. Cum se ştie şi este de notorietate, Petrovici a fost creierul şi proprietarul afacerii GFS duty-free, iar apoi, după aruncarea pe piaţă a off-shorurilor de acoperire, el a trecut în planul secund al afacerii, devenind păpuşarul din umbră. Că este aşa o dovedeşte implicarea sa directă, la câţiva ani după ce a declarat că a vândut societăţile GFS, în afacerea Univers’all alături de Gheorghe Buruiană, ultimul dintre morţii de pe moşia lui, rotindu-se în mai multe rânduri pe la conducerea firmelor Univers’all Romania SRL şi Univers’all Trading Romania SRL, firme alese cu nume asemănător pentru inducerea în eroare a fraierilor.

Iată, mai jos, o primă dovadă că Petrovici bate câmpii. Este vorba despre o sesizare făcută la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor de lichidatorul  judiciar al Univers’all, societatea Cris Consult SPRL. În document este prezentată metoda folosită de Petrovici&Co pentru golirea de active a unei societăţi care urma să intre în insolvenţă. Ţeapa Univers’all, trasă de echipa lui Petrovici, finul lui Măgureanu şi partener de afaceri al fiicei acestuia, Anca Biriş, a fost de aproximativ 20 milioane de euro. Bani pentru care, nu-i aşa?, merită să închizi gura oricui, nu doar a unui ziarist incomod.

cris consult 1
cris consult 2 cris consult 3 cris consult 4 cris consult 6 cris consult 7 cris consult 8cris consult 3
cris consult 4cris consult 6cris consult 7
cris consult 8