Naşterea universului virtual al lui Rosca Stanescu

Categorie: BlogrollEXPORTinvestigManipulare prin presaPresa

– Patriciu a lansat astăzi o nouă maşinărie de dezinformare: corectnews –
Sorin_Rosca_Stanescu_Ziua_KGB1(2)
După ce a eşuat cu palma virtuală a lui Traian Băsescu, născută din pixellul albăstriu, Dinu Patriciu a decis că spaţiul virtual care i-a permis să lanseze făcătura din ultima campanie electorală merită controlat cu mai multă atenţie. Dacă Voiculescu sau Vîntu şi-au implicat până şi fiicele în bătălia pentru manipularea din spaţiul virtual, el, care e mai bogat decât amândoi, de ce n-ar face-o? Ca să arate că e primul şi pe net, Patriciu şi-a înfiinţat aşadar o firmă al cărei nume te lasă fără replică: naşterea universului virtual serele. Adică Virtual Big Bang SRL.
Pentru ca manipularea virtuală să fie maximă el s-a asociat însă nu cu fiică-sa, ci cu finu-său, Sorin Roşca Stănescu, marele maestru al dezinformării prin mass-media. Patriciu a venit în asociere cu exact 120 lei, adică 60% din capitalul social al lui Big Bang. Firma controlată direct de mogul şi care a participat la înfiinţarea Virtual Big Bang SRL se numeşte ARCH Industries Holding B.V şi are sediul în Amsterdam-Olanda, Strawinskylaan 3105 Atrium 7HG 1077ZX.
Cel de-al doilea fondator al universului “nou născut” al dezinformării este ANS News SRL, societate al cărei acţionar unic este soţia lui SRS, Steluţa Roşca Stănescu.  Patriciu şi Roşca Stănescu, inculpaţi deja pentru calitatea lor de membri fondatori ai unui grup infracţional de crimă organizată, revin, aşadar, în acelaşi tandem care a făcut posibilă cea mai mizerabilă gazetă de dezinformare din România, cotidianul ZIUA.

Cum am mai spus deja în altă parte, Comandantul Sorin Roşca Stănescu, supranumit Naşul, a declanşat şi întreţinut în „Ziua” cele mai mizerabile campanii din presa românească, bazate pe fals şi minciună, de la Iliescu-KGB (făcătura prin care a fost inventat Igor Botnariciuc, un aşa-zis martor al racolării de către KGB a lui Ion Iliescu), la “subofiţerul Petre Olaru sub hipnoză” şi, apoi, la Băsescu-Hezbollah (făcătura cu aşa-zisa implicare a lui Mircea Băsescu în trafic de armament pe relaţia Hezbollah). Dealtfel, cine ia colecţia ziarului „Ziua” şi-i întreabă pe toţi cei terfeliţi, la comandă, despre adevărul celor scrise acolo, va putea scrie tratate despre manipulare, diversiune şi minciună. Atacurile interesate la adresa unor ţinte indicate de sponsorii generoşi, că nimeni nu minte fără motiv, dovedesc faptul că SRS a părăsit de multă vreme profesiunea de jurnalist, devenind un manipulator-şef, un diversionist prin excelenţă. În paralel a devenit, evident, şi cel mai bogat dintre foştii jurnalişti, el ajungând să controleze astăzi, împreună cu nişte acoliţi, zona şi lacul Snagov din vecinătatea Capitalei.

Dan Badea