In Romania nu exista Justitie decat pentru prosti! (Update)

Categorie: Blogrollcoruptie justitiecrima organizataEXPORTJustitiemafie romaneasca

balanta (2)Sorin Ovidiu Vintu si cei doi locotenenti ai sai au fost eliberati. Completul care a decis ca Vintu nu este un pericol social a fost compus din judecatoarele Viorica Costiniu, Luciana Mera şi Cristina Rotaru de la Curtea de Apel Bucuresti. Doua dintre cele trei judecatoare au votat pentru punerea in libertate a lui SOV si a ciracilor sai.

JustitiaCorupta

Cine sunt cele doua parasute penale cumparate de SOV?, iata o intrebare la care va trebui sa raspundem! Deocamdata stim doar ca doi din trei judecatori sunt corupti.

Update orele 21.00:Evenimentul Zilei dezvaluie ca Viorica Costiniu este autorul real al eliberarii lui Sorin Vintu, dupa ce a reusit s-o convinga pe judecatoarea Luciana Mera ca e suficienta, pentru SOV, masura interdicitiei de a parasi localitatea. „Viorica Costiniu a speculat indecizia Lucianei Mera şi a convins-o că, în cazul în care Vîntu este obligat să nu părăsească localiatea Corbeanca (Ilfov) nu va reprezenta un pericol pentru ordinea publică. Au avut pe această temă o discuţie destul de lungă şi a reuşit să o atragă de partea ei”, au explicat sursele citate cum a reuşit Viorica Costiniu să o convingă pe Luciana Mera să voteze pentru eliberarea lui Sorin Ovidiu Vîntu şi a apropiaţilor săi – scrie EvZ.

Daca lucrurile au stat intr-adevar asa, atunci parasuta penala Costiniu ar trebui exclusa din magistratura.

Update 18.00: Judecatoarele care l-au eliberat pe Vintu sunt Viorica Costiniu si  Luciana Mera. Despre Costiniu stim deja destule. Nevasta de judecator corupt si cercetat in dosarul mafiotului Catalin Voicu pentru complicitate la trafic de influenta si luare de mita, dusman declarat al presedintelui Traian Basescu, judecatoarea Costiniu este imaginea perfecta a coruptiei din justitie. Tot ea este cea care l-a pus in libertate pe Puiu Popoviciu.

Asa arata o parasuta penala care sta cu coruptia in pat si la masa.

Asa arata o „parasuta” penala care sta cu coruptia in pat si la masa.

Iata cateva date despre Costiniu, preluate de pe Mediafax:

Viorica Costiniu, preşedintele de onoare al Asociaţiei Magistraţilor din România, este soţia fostului judecător Florin Costiniu, inculpat într-un proces pentru fapte de corupţie alături de senatorul PSD Cătălin Voicu.
Viorica Costiniu a avut de mai multe ori confruntări verbale cu preşedintele Traian Băsescu, atunci când acesta a prezidat şedinţele Consiliului Superior al Magistraturii.
O decizie mult comentată, dată de Viorica Costiniu, a fost cea din cazul omului de afaceri Puiu Popoviciu şi şefilor serviciilor de informaţii, DGIPI şi DGA, Ilie Şerban Cornel şi Petru Pitcovici, reţinuţi în martie 2009, de către Direcţia Naţională Anticorupţie.
Procurorii DNA îi acuza pe cei trei într-un dosar referitor la faptul că, în 2000, omul de afaceri Puiu Popoviciu ar fi luat, prin asociere, un teren de 230 de hectare de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti (USAMVB), care ar fi fost subevaluat, la 82.000 de euro. Ilie Şerban Cornel, directorul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MAI, este acuzat de favorizare a infractorului şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine de foloase, în timp ce Petru Pitcovici, şeful Diviziei Operaţiuni din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul MAI, este cercetat pentru favorizarea infractorului.
Judecătoarea Viorica Costiniu a respins cererea DNA de arestare a celor trei, după dezbateri care au avut loc în noaptea de 26 spre 27 martie 2009. La dosarul DNA erau şi stenogramele unor interceptări, însă Costiniu a apreciat că „veridicitatea afirmaţiilor este greu de asumat” din economia dosarului.
„În opinia Curţii nu sunt întrunite în mod cumulativ condiţiile legale excepţionale, care să justifice o astfel de măsură extremă, cum este privarea de libertate. Inculpaţii sunt fără antecedente penale, cu o comportare anterioară bună, nu există dovezi că acestia s-ar sustrage procedurilor judiciare in desfăşurare. Aducerea cu mandat a inculpaţilor pentru audiere din dispoziţia procurorului de caz nu a avut la bază vreun refuz anterior al vreunuia din inculpaţi de a se prezenta la Parchet (precizare făcută în concluziile orale de procurorul de caz). În altă ordine de idei, nu există nicio probă că lăsarea în libertate a vreunuia dintre inculpaţi ar prezenta un pericol concret pentru ordinea publică sau ar impieta normala desfăşurare a procesului penal. În declaraţiile date, inculpaţii au precizat că se pun la dispoziţia organelor judiciare şi au disponibilitatea sinceră pentru aflarea adevărului”, argumenta Costiniu”.

Inca nu stim nimic despre cea de-a doua parasuta penala, Luciana Mera, si despre motivele care au determinat-o sa lase un mafiot in libertate…