SOV, ULTIMA DIVERSIUNE: Mâna lui Băsescu loveşte din nou!

Categorie: BlogrollEXPORTmafie romaneascaManipulare prin presaPresa

SOV, în drum spre Curtea de Apel (Foto: Hotnews)

SOV, în drum spre Curtea de Apel (Foto: Hotnews)

 Update: M-am inselat din nou. Iata ca exista judecatori prea corupti pentru a mai fi capabili sa-si faca meseria.

Cum nu cred în coincidenţe, trebuie să constat că Sorin Vîntu şi-a pregătit apararea în stilul care l-a consacrat. Diversionist.

Imediat ce a fost arestat, ordinul de serviciu pe trustul Realitatea a fost repetarea obsesivă a singurei „explicaţii” pe care, în prostia lor, strategii milionari ai lui Vîntu au găsit-o: MÂNA LUI BĂSESCU. Arestarea mogulului a fost o comandă politică, au sărit argaţii lui Vîntu să explice în mass media controlate.

Au uitat că pe „mâna lui Băsescu” au pierdut de fiecare dată.

Au pierdut când au invocat-o, la propriu, în plină campanie electorală, atunci când Patriciu a dat ordin să fie trucată caseta cu copilul din Ploieşti. Experţii au demonstrat că a fost o făcătură, iar repetarea obsesivă a imaginilor la RTV, apărute iniţial în fiţuica lui SOV (Gardianul ), a avut un efect contrar, oamenii înţelegând că sunt victima unei manipulări.

Manipularea Chitic

Manipularea Chitic

Au pierdut apoi, când aceeaşi „mână a lui Băsescu” a fost invocată de un avocat beţiv, Chitic, cel despre care eu am dezvăluit, pe acest blog, că fusese asociat cu Sorin Roşca Stănescu. Vă amintiţi ce mai vuiet/ce mai vaiet s-a declanşat pe 23 august la Realitatea TV şi Antena 3, plus anexele din spaţiul virtual ale mogulilor, când a apărut Chitic cu povestea lui vîntoasă? Puţea de la o poştă a făcătură, dar tonomatele l-au făcut celebru pe derbedeu, pe ruta Cotidianul, Antena 3, Realitatea, Cotidianul. Cine mai ştie ce face „victima” de atunci a lui Băsescu? Cine a mai auzit de el? Nimeni. Tace chitic, precum şobolanul după ce a traversat strada în lumina farurilor unei limuzine de lux.
basescu blonda trafic
Au pierdut din nou apoi, forţând „mâna lui Băsescu„, la începutul lui septembrie, atunci când o blondă, amica unui derbedeu din Constanţa, a inventat o scenă de groază petrecută pe un bulevard din centrul oraşului lui Mazăre. O oarecare Nicoleta a ieşit pe sticlă să declare că Băsescu, fratele Mircea de data asta, i-ar fi tras un dos de palmă, în plină zi, în urma unei altercaţii/neînţelegeri în trafic. Deşi povestea era dubioasă din start, ea a devenit inutilizabilă în momentul în care s-a aflat că şoferiţa blondă lucra la Consiliul Judeţean Constanţa, dar nu ştia, chipurile, cum arată Mircea Băsescu. Aşadar, era constănţeancă, lucra în Constanţa la Consiliul Judeţean şi a trebuit să caute pe internet poza lui Mircea Băsescu pentru a confirma că el era şoferul. Diversiune ieftină, dar necesară pentru cei care controlează mass media.
vintu retinut

A urmat acum ultimul act. S-a muncit din greu pentru a ajunge aici, toate tonomatele ieşind de prin crăpăturile construcţiei şubrezite a lui Vîntu şi defilând voiniceşte la Realitatea TV şi Antena 3 să spună poezia cu „mâna lui Băsescu„. Au spus-o papagaliceşte de joi până miercuri, când a ieşit la rampă însuşi Mogulul cu ea în guşă.

Băsssssssessssscuuu! a sâsâit Vîntu în faţa instanţei de la Curtea de Apel. Băsssessscu e autorul arestării mele! Şi toarnă, în stilul învăţat pe vremea în care îşi ispăşea anii de puşcărie o poveste îndelung pregătită. Iat-o:

„Este o problemă strict politică şi îmi pare rau să vă spun că o sumă de instituţii a acestui stat nu fac altceva decât să execute ordinele unui singur om (Traian Băsescu). Intru puţin in istorie. În 2007. Referendumul de suspendare a acestui om. Vine şi ma roagă să-l susţin. Convenim împreună o serie de principii privind modernizarea României. Nouă mai exact, pe le-aţi fi putut găsi pe site-ul prezidenţial. Constat după aceasta că domnul încalcă punct cu punct tot ceea ce convenisem împreună. Era vorba de puncte care priveau modernizarea României. Îi atrag atenţia o data, de doua ori. Mă trezesc cu emisari ai domniei sale care îmi solicită nici mai mult, nici mai puţin decât preluarea unei parti din grupul meu media. Evident că refuz. Din acel moment încep ameninţările. Si nu doar atât. Sunt ameninţat că vor fi făcute publice discuţiile dintre mine şi jurnaliştii acestui trust. E ceva normal. Zilnic discutam de zeci de ori cu oamenii mei.  Sunt în lumea asta… Este o investiţie făcută de mine. Mă preocupă…. Strategiile editoriale, partile economice. Sunt amenintat ca vor fi date publicitatii. Nu cedez. Sunt ameninţat că voi fi blocat financiar. Nu cedez. Urmeaza un control de 8 luni de zile de la ANAF. Culminează toată povestea cu arestarea mea”.

Expusă sâsâit, dar coerent, declaraţia lui Vîntu e cântecul lui de lebădă ca mogul. E ultima diversiune care mai contează şi iată de ce.

traian-basescu-controceni

În primul rând, el amestecă adevărul cu minciuna, aşa cum îi stă bine oricărui manipulator. Pentru a da credibilitate celor spuse şi a explica de ce trustul lui de presă a oscilat între Băsescu şi Geoană, invocă minciună cu înţelegerea dintre el şi Băsssessscu pentru „modernizarea României” în „nouă puncte”, înţelegere încălcată, zice el, de preşdinte. Asta ar fi avut loc în 2007, spune. Este posibil să fi avut loc o astfel de discuţie, dar cu condiţia ca modernizarea de care vorbeşte să treacă prin strada Paris 34, sau prin conturile sale din paradisuri fiscale.

Un afacerist care îşi foloseşte toată forţa financiară şi mediatică pentru a schimba ordinea constituţională din ţara lui, pentru a instiga populaţia la nesupunere civică, pentru a manipula continuu opinia publică este un pericol real pentru democraţie. El este convins că dacă a cumpărat câteva sute, sau mii de oameni, i-a cumpărat pe toţi cei care contează. Este adevărat, a cumpărat jurnalişti, magistraţi, sindicalişti, politicieni influenţi, oameni din servicii secrete, poliţişti, finanţişti renumiţi etc etc. I-a transformat pe toţi în argaţi şi a crezut că va conduce România. Iată însă că nu i-a ieşit socoteala.

În al doilea rând, în încercarea mizerabilă de a-şi salva pielea, Vîntu îşi sacrifică argaţii. Îi toarnă pe toţi, fără să clipească. Sunt tonomate, zice el. Tonomatele mele, care îmi execută ordinele întocmai şi la timp! Cum altfel se poate traduce afirmaţia conform căreia înţelegerea cu Băsescu ar fi fost respectată de el, dar încălcată de partener? Asta înseamnă, concret, recunoaşterea faptului că şi-a folosit trustul de presă pentru a influenţa opinia publică. Pentru manipulare, adică. Mai recunoaşte, pentru prima oară!, şi că discuta zilnic cu argaţii lui din trust strategia editorială. Recunoaşte acum ceea ce a negat, constant, întotdeauna. „Nu eu stabilesc politica editorială” – afirma Vîntu într-un interviu pentru Hotnews, anul trecut. Acum invocă faptul că RTV „e o investiţie făcută de mine”, deci „mă preocupă”. E condusă şi dirijată de el prin zecile de discuţii zilnice cu „oamenii lui”, cu argaţii, cu tonomatele.

După ce explică toate astea, în scopul de a-şi acoperi trecutul şi prezentul infracţional, SOV invocă aşadar „mâna lui Băsescu„. El nu e infractor, ci deţinut politic! „Culminează toată povestea cu arestarea mea!” – zice el.

ioana-maria-vlas-fna

Pentru a confirma cele spuse de Vîntu, Ioana Maria Vlas se agită, tocmai la Târgşor, să ia apărarea mogulului.

Vîntu o să iasă din puşcărie. Este inutilă această agăţare. Ăsta este într-adevăr un proces politic. Eu nu îl apăr pe Sorin. Dacă nu l-au agăţat când trebuia, acum este too late. Şi nu pentru porcăria asta„.

„Porcăria” despre care vorbeşte Vlas este chiar favorizarea lui Nicolae Popa, un infractor care, ca şi ea, s-a refugiat peste hotare în urmă cu zece ani. Declaraţia, făcută de persoana care ar avea toate motivele să-l acuze pe Vîntu, nicicum să-i ia apărarea, arată stilul de lucru al lui Vîntu. Loveşte de unde nu te aştepţi. În cazul de faţă explicaţia este simplă: Vlas va ieşi în curând din arest, îi bate vîntu prin buzunare, deci are nevoie de bani. Iar Vîntu are nevoie de susţinere pentru influenţarea justiţiei. Nu este decât un business.

Mâna lui Băsescu” se dovedeşte a fi însă la fel de păguboasă ca şi până acum, aşa încât invocarea ei nu mai impresionează. SOV a devenit un pericol atât de mare pentru România, pentru că el a ajuns să şantajeze chiar statul român, încât nu cred că poate exista un judecător, oricât ar fi el de corupt, care să nu mai ţină cont de implicaţiile lăsării în libertate a unui astfel de individ.

Dan Badea